Sveitsi kiusasi Ruotsia - Tanska tarttui kiinni A-sarjapaikkaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Forsberg pelasti Ruotsin tappiolta jatkoajalla.
Kuva ©
MM-kisat lähestyvät puoliväliään ja sitä myöten pelien panokset kovenevat. Ruotsin ja Sveitsin kamppailusta muodostui jännitysnäytelmä, kun taas Tanska möyhensi Norjan.

Ruotsi-Sveitsi 2-1 ja (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)

Avauserässä Ruotsi hallitsi kiekkoa, ja sai vahvoja pyörityksiä sveitsiläispäätyyn. Seitsemän minuutin pelin jälkeen Carolina Hurricanesin kaksikko Elias Lindholm-Victor Rask värkkäsi Ruotsille avausmaalin. Rask toimitti kiekon laidaltamaalin eteen Lindholmille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko ohi Leonardo Genonin.

Ottelun ensimmäinen erä oli loppujen lopuksi varsin rikkonainen, kun molemmat joukkueet ottivat jäähyjä vähän väliä. Liian monella pelaajalla pelaaminen oli suosittu rike kummassakin leirissä.

Kertaalleen kiekko löysi tiensä myös Ruotsin maaliin, mutta tuomaristo hylkäsi osuman, sillä kiekko ei ylittänyt maaliviivaa kokonaan.

Toinen erä ei tarjonnut lisäosumia, vaikka nuori sveitsiläinen Kevin Fiala olikin muutamaan otteeseen nokikkain Jhonas Enrothin kanssa.

Kolmas erä sai salama-alun, kun Eric Blum toimitti kiekon siniviivasta maalille, ja Simon Bodenmann oli mailoineen välissä. Videotarkistuksen parissa vietettiin jälleen pitkä tovi, mutta vatvomisen jälkeen erotuomarin näytöt olivat selkeät − kiekko keskelle ja peli 1-1.

Ratkaisua haettiin lopulta jatkoajan kautta, jossa Sveitsin Morris Trachsler otti tyhmän jäähyn, josta seuranneesta ylivoimasta Ruotsin supertähti Filip Forsberg naulasi voiton joukkueelleen.

Tanska-Norja 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

Ottelu sai räväkän alun, kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa jo ennen viiden peliminuutin täyttymistä. Ensin Nicholas Jensen vei Tanskan johtoon, mutta hetkeä myöhemmin Ken Andre Olimb toi norjalaiset tasoihin. Avauserässä nähtiin vielä yksi maali, kun viimeisellä minuutilla puolustaja Daniel Nielsen siirsi Tanskan 2-1-etumatkalle ylivoimamaalillaan.

Toisessa erässä Tanska jatkoi vakuuttavia ylivoimaotteitaan, kun Frederik Storm kiskaisi joukkueensa jo 3-1-johtoon.

Päätöserässä Norja ei saanut kirivaihdetta silmään, vaan Tanska meni menojaan. Loppunumerot 4-1:een tinttasi Julian Jakobsen.

Voitto Norjasta antoi Tanskalle suurta helpotusta taistelussa putoamista vastaan. Tanskan saamat kolme pistettä pakottavat Slovenian ottamaan voitot molemmista jäljellä olevista otteluistaan, mikäli maa mielii pelata ensi vuonnakin A-sarjassa.