Sveitsillä on potentiaalia päästä kahdeksan parhaan joukkoon.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Sveitsi: Alppimaa jälleen rimpuilemassa keskikastissa

Sveitsi on taistellut viime vuosina kynsin ja hampain päästäkseen kahdeksan parhaan joukkoon. Tukholmasta napattu yllätyshopea on historiaa, ja päävalmentaja Patrick Fischerillä on täysi työsarka nostaa alppimaa jälleen puolivälieriin.

Sveitsi jäi viime vuonna Norjan tavoin kolmen pisteen päähän jatko-otteluista. Patrick Fischer aloittaa toiset MM-kisansa päävalmentajana, ja  hän oli apulaisvalmentajana Ruotsissa, kun Sveitsi yllättäen kapusi finaaliin asti.

Alppimaan pelityyliin lähes tavaramerkiksi asti on iskostunut kahden pelaajan aktiivinen karvaus, joka on näkynyt enemmän positiivisessa valossa. Aktiivinen karvaus ja viisikkopuolustus ovatkin olleet jo useamman vuoden Sveitsin bravuuria.

Joukkueen kirkkaimpia tähtiä ovat Floridasta saapunut Denis Malgin, sekä viime kaudella NHL-kaukalot jättänyt maalivahti Jonas Hiller.

Uhka: Kuka vastaa taas maalinteosta?

Sveitsillä on ollut vuosien varrella hyvät joukkueet kasassa, mutta kun maalintekijästä on puhe, kukaan ei tunnu nousevan parrasvaloihin. Nashville Predatorsin puolustaja Roman Josi oli yksi avainpelaajista vuoden 2013 hopeamitaliin, mutta Bernin kasvatti on nyt kamppailemassa NHL:n pudotuspeleissä.

Malgin on hyvä vahvistus Sveitsin hyökkäyspäähän, mutta nuorella Florida Panthersin hyökkääjällä on allaan melko vaisu tulokaskausi. 20-vuotiaasta sentteristä ei ole täyttämään Josin eikä monen muunkaan NHL-pelaajan saappaita.

Mahdollisuus: Tukholman ihme toistuu

NHL:n farmiseuroissa kiekkoilleet puolustajat Dean Kukan ja Raphael Diaz ottavat homman haltuun puolustuspäässä, ja Malgin ottaa maalintekijän viitan selkäänsä. Maalivahtipeli on toiminut Sveitsillä aina tasapaksusti paremman puolella, ja sen myös Hiller tekee tänä vuonna.

Sveitsin ollessa elementissään monilla joukkueilla on ollut hankaluuksia murtaa alppimaan linjoja, ja siksi Sveitsillä onkin hyvät mahdollisuudet nousta jopa mitalipeleihin saakka. Ennakkosuosikkina Sveitsi ei tule olemaan alkulohkon ensimmäisten otteluiden jälkeen, joten paineet siirtyvät vastapuolen leiriin. 

Ennuste: Sveitsin kamppailu riittää kuin riittääkin puolivälieriin

Sveitsillä on turnauksen alusta hyvät mahdollisuudet napata tuntuva etumatka lohkon viimeisistä sijoista. Alkulohkon viimeiset kamppailut suurmaita vastaan pudottavat Sveitsin kuitenkin takaisin maan tasolle, mutta hyvän alun ansiosta Sveitsi nappaa viimeisen jatkopaikan Pariisin lohkosta.

Ilo kuitenkin loppuu lyhyeen, kun vastaan asettuu Kölnin lohkon voittaja. Sveitsin sijoitus on B-lohkon neljäs.

Lue myös

Vuosien 2012 ja 2013 yllätysfinalistit ovat uusien ratkaisijoiden tarpeessa

MAAJOUKKUE | 1.5.2017 17:00
Sveitsiä ja Slovakiaa on yleensä pidetty kuuden suurimman kiekkomaan kilpailukykyisimpinä haastajina. Ketkä ovat näiltä mailta seuraamisen arvoisia pelaajia MM-turnauksessa? lue lisää

Korpisalon ja Hännikäisen seurakaveri odottaa Suomi-ottelua - "Siitä tulee hauska peli"

MAAJOUKKUE | 14.5.2017 11:00
AHL-joukkue Cleveland Monstersissa suurimman osan kaudesta pelannut sveitsiläispakki Dean Kukan odottaa kommenteista päätellen vesi kielellä sunnuntaista Suomi-kohtaamista. Leijonien paidoissa on tuttuja pelimiehiä. lue lisää

Sveitsiläishyökkääjä suihkuun yhdeksän sekunnin jälkeen

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 14:26
Samaan aikaan Suomen ja Etelä-Korean ottelun kanssa pelattava Sveitsi-Saksa-ottelu sai dramaattisen alun, kun sveitsiläishyökkääjä Cody Almond komennettiin suihkuun jo yhdeksän sekunnin pelin jälkeen. lue lisää

Miesten jääkiekkoturnauksen alkulohkot päätökseen − Ruotsi, Tšekki ja Kanada suoraan puolivälieriin

MAAJOUKKUE | 18.2.2018 16:53
Sunnuntaipäivä tarjosi Suomen ja Ruotsin kohtaamisen lisäksi kolme muutakin ottelua, joiden tulosten myötä venäläiset saivat seuraa suoraan puolivälieriin eteneviin joukkueisiin. Suomi joutuu aloittamaan pudotuspelit neljännesvälierällä, jossa tiistaina vastaan asettuu Etelä-Korea. lue lisää

Ruotsi ja Kanada selvään, Tšekki niukkaan voittoon

MAAJOUKKUE | 15.2.2018 17:08
Aamulla pelatun Suomen ja Saksan kohtaamisen lisäksi Pyeongchangin olympiaturnauksessa pelattiin kolme muutakin ottelua torstain aikana. Näissä voittoihin ylsivät Ruotsi, X ja Y. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Jonas Hiller

EHC Biel #1 R mv
s. 1982 Herisau, SUI
188CM / 82KG
SOPIMUS: 2019