Suora Yhteys - Kaikki ottelut Viasatilta

Tilaa Viasat

Suora Yhteys - Kaikki ottelut Viaplaylta

Tilaa Viaplay

Sebastian Aho on saanut esimerkiksi Jordan Staalilta hyvää opetusta.

Getty Images

Suora Yhteys: Monipuolinen Sebastian Aho on noussut ryminällä tutkakuviin

Minnesota Wildin Mikael Granlund ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho valtasivat paikat edellisen NHL-viikon tähdistössä. Viikonloppuna katseet onkin hyvä kohdistaa tähän superduoon, kun molempien joukkueet pelaavat parhaaseen katseluaikaan.

Sekä Mikael Granlund että Sebastian Aho tykittivät hattutempun täyteen edellisen NHL-viikon aikana, mikä takasi paikat myös viikon parhaiden pelaajien joukossa. Colorado Avalanchen Mikko Rantanen jatkoi loistavaa suomalaisvirettä iskemällä niin ikään kolme osumaa yhdessä ottelussa.

Kaksi ensiksi mainittua ovat tulessa viikonloppuna parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan.

Yhteensä viikonloppuna pelataan peräti seitsemän NHL-ottelua prime timessa. Lauantaina Ahon edustama Carolina Hurricanes pyrkii möyhentämään Dallas Starsin suomalaiskaksikkoa Kari Lehtonen-Antti Niemi, joista Lehtosta on pyöritelty jopa kauppahuhuissa.

Lännen konferenssin kärjessä paahtava Minnesota Wild yhdessä Mikael Granlundin, Mikko Koivun ja Erik Haulan kanssa taas koittaa sunnuntaina tykittää kumoon Detroit Red Wingsin, jonka pudotuspelijuna näyttää lähtevän asemalta aivan liian aikaisin.

 • Boston
 • La 11.2.klo 20.05
 • Vancouver
 • Ottawa
 • La 11.2.klo 20.05
 • NY Islanders
 • Philadelphia
 • La 11.2.klo 20.05
 • San Jose
 • Nashville
 • La 11.2.klo 21.05
 • Florida
 • Dallas
 • La 11.2.klo 21.05
 • Carolina

Eurooppalaisille NHL-diggareille iskee lauantaina paha runsauden pula, kun heti iltakahdeksalta alkaa kolme ottelua samaan aikaan. Myös suomalaisia näissä otteluissa vilahtelee Tuukka Raskin ja Markus Granlundin muodossa. Joonas Donskoi voi joutua jättämään oman ottelunsa vielä väliin vamman vuoksi.

Ennen kuin nämä taistot ovat tauonneet, tarjoillaan jo seuraavaa kattausta, jossa suomalaisista mukana ovat Pekka Rinne, Aleksander Barkov, Jussi Jokinen, Sebastian Aho, Teuvo TeräväinenEsa Lindell, Lauri Korpikoski sekä Kari Lehtonen ja Antti Niemi.

Illan pääruoka on Dallasin ja Carolinan ottelu, joka on Viasatillakin illan keskiössä. Ennen matsin alkua Ossi Väänänen ja Ville Nieminen keskustelevat muun muassa NHL:n tulokaskausistaan, esiintyyhän ottelussa suomalaiskeltanokista Sebastian Aho. Ottelun selostaa Antti Mäkinen.

On selvää, että Ahon tulokaskausi on ollut hyvä, mutta mitä asioita menestyksen taustalla on, NHL-asiantuntijamme Sami Koljonen?

Sami Koljonen: Yksi iso asia Ahon kohdalla on ollut paineettomuus. Tulokkaista kaikki katseet ovat Auston Matthewsin, Patrik Laineen, Mitch Marnerin ja Zach Werenskin kaltaisissa nimissä. Aho on siinä sivussa saanut rakentaa itseluottamusta Carolinassa, jossa kiekkoilu ei ole se ykkösjuttu.

Hattutempun myötä Aho taisi kuitenkin nousta tutkakuviin ryminällä. Vaikka Aho on painanut hyvin hommia koko kauden, huomiota ja kehuja alkoi toden teolla sadella vasta nyt.

Lisäksi ajankohta on Aholle mitä täydellisin, sillä menestyspaineita ei ole joukkueellakaan. Hurricanesin jälleenrakennus on vasta alkusuoralla, eikä joukkueelta odotettukaan huimaa menestystä tällä kaudella, vaikka pudotuspelipaikka onkin vielä tällä hetkellä mahdollisuuksien rajoissa. Päävalmentaja Bill Peters on pystynyt antamaan Aholle juuri sopivaa roolia ja kasvattamaan tämän itseluottamusta taitavasti.

Tärkein syy luonnollisesti on kuitenkin se, että Aho on äärimmäisen lahjakas ja ennen kaikkea monipuolinen jääkiekkoilija. Vaikka lihasmassassa annetaan vielä muille tasoitusta, ei sitä anneta pätkääkään pelisilmässä, taistelutahdossa ja työmoraalissa.

 • New Jersey
 • Su 12.2.klo 19.35
 • San Jose
 • Minnesota
 • Su 12.2.klo 22.05
 • Detroit

Mikael Granlund on laidalla puhjennut kukkaan.

Mikael Granlund on laidalla puhjennut kukkaan.

Getty Images

Sunnuntainakin pelataan lätkäniilojen iloksi kaksi mielenkiintoista NHL-ottelua parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan. Jo alkuillasta San Jose jatkaa vieraskiertuettaan New Jersey Devilsin vieraana, ja sopivasti ottelun päätyttyä voi siirtyä Minnesota Wildin ja Detroit Red Wingsin taiston pariin.

Antti Mäkisen selostamassa Minnesotan ja Detroitin välisessä ottelussa katseet kiinnittyvät Mikael Granlundiin. Suomalainen teki seuraennätyksen takomalla vähintään yhden pisteen peräti 12 ottelussa peräkkäin, mutta nyt putki on ohi. Oma yhden kauden piste-ennätys on mennyt murskaksi jo aikaa sitten.

Mikä on siivittänyt Granlundin ennätyskauteensa, Sami Koljonen?

SK: Vähän nurinkurista, mutta Eric Staalin palkkaus on ollut suurin tekijä sille, miksi Mikael Granlund on noussut tällä kaudella aivan uudelle tasolle. Minnesota Wildilta on puuttunut toinen kärkiketjun keskushyökkääjä viime vuodet, minkä vuoksi kakkossentterin paikalla istutettiin pitkään Granlundia.

Nuorta suomalaista testailtiin aina silloin tällöin laidalla, ja kokeilut olivat onnistuneita, mutta Wild tarvitsi enemmän sentteriä. Nyt Staal on täyttänyt toisen kärkiketjun sentterin tontin, ja Granlund on päässyt laidalle. Laidalla puolustusvelvoitteet ovat paljon kevyemmät, mikä on ruokkinut Granlundin hyökkäyspelaamista uskomattomalla tavalla.

Hyökkäyspäässä on myös helppo ottaa jopa pieniä riskejä, kun vierellä Mikko Koivu on varmistamassa selustaa.

Kun onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja ylivoimakin joukkueessa toimii, on tulos Granlundin kohdalla ollut nähdyn kaltaista.

Tuskin yli kymmenen ottelun mittaisia pisteputkia enää tällä kaudella tulee, mutta uskon, että runkosarjan lopussa pistetili näyttänee noin 70 tehopisteen lukemia. Sillä lukemalla Granlund voittaa todennäköisesti joukkueensa sisäisen pistepörssin, mikä olisi loistava suoritus.

Wildilla on tällä hetkellä kaikki saumat menestyä myös pudotuspeleissä, kun roolit ovat joukkueessa loksahtaneet kohdilleen. Granlund on joukkueen isoja kulmakiviä, joten taso ei saa romahtaa, jos joukkue haluaa menestyä. Romahdusta tuskin kuitenkaan tulee. 24-vuotias suomalainen on etenkin henkisesti jo kypsä menestymään NHL:ssä.

Lue myös

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Ilman Suteria operoiva Wild jälleen uuden pettymyksen äärellä Laineen Jetsin käsittelyssä

NHL | 11.4.2018 11:30
Pudotuspelien avauskierroksella toisensa kohtaavat Winnipeg Jets ja Minnesota Wild pyrkivät kääntämään viime vuosien pettymykset tällä kertaa iloksi ja jatkopaikaksi. Jets on jo runkosarjan perusteella sarjassa ennakkosuosikin asemassa. lue lisää

Eric Staal palasi NHL:n huipulle − ketjukaveri Granlundkin pelaa uransa parasta kiekkoa

NHL | 16.3.2018 17:00
Parin murheellisen kauden jälkeen Eric Staal piristyi Minnesota Wildissa ja on tällä kaudella noussut NHL:n parhaiden maalintekijöiden joukkoon. Erityisen tehokkaasti Staal on pelannut tämän vuoden puolella Mikael Granlundin ja Jason Zuckerin kanssa. lue lisää

Ahon toipuminen etenee − takaisin kokoonpanoon jo tähdistöottelun jälkeen?

NHL | 25.1.2018 10:49
Sebastian Ahon sairausloma on jäämässä pelättyä lyhyemmäksi. lue lisää

Hurricanes aseeton ilman Ahoa − pudotuspelihaaveet eivät kestä pitkää poissaoloa

NHL | 17.1.2018 6:30
Carolina Hurricanesin tehohyökkääjä Sebastian Aho kärsii aivotärähdyksestä ja alavartalovammasta. Pudotuspelipaikasta epätoivoisesti taistelevalle joukkueelle on helppo ennustaa vaikeuksia, jos parhaan pistemiehen poissaolo venyy pitkäksi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Sebastian Aho

Carolina #20 L h
s. 1997 Rauma, FIN
180CM / 78KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2015 Carolina Hurricanes 2.kierros #35