Suora Yhteys - Kaikki ottelut Viasatilta

Tilaa Viasat

Suora Yhteys - Kaikki ottelut Viaplaylta

Tilaa Viaplay

Mikko Koskinen on valmiina kannujahtiin.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Suora Yhteys: Koskisen paluu sinetti SKA:n mestaruusjuhlille?

Pietarilaiset ovat KHL:n finaalisarjassa kuskin paikalla, mutta hallitsevalla mestarilla on vielä sanansa sanottavana. Kääntääkö kolmen metrin Koskinen kuitenkin vaakakupin Neva-joen suuntaan?

SKA Pietarin ja Metallurg Magnitogorskin välinen finaalisarja on ollut toistaiseksi hyvää viihdettä. Kauden ylivoimaisesti parhaiden joukkueiden yhteenotosta on muodostumassa hieno päätös muuten hieman yllätyksettömille pudotuspeleille.

Pelit jatkuvat perjantaina Pietarissa sarjan neljännellä kohtaamisella. SKA on otteluvoitoissa edellä lukemin 2-1. Pystyykö Magnitogorsk tasoittamaan sarjan, vai onko Gagarin Cup ensimmäistä kertaa katkolla sunnuntaina?

  • SKA
  • Pe 14.4.klo 19.30
  • Metallurg Mg
  • Metallurg Mg
  • Su 16.4.klo 15.00
  • SKA

Joukkueet ovat toistaiseksi napsineet voittoja vuorotellen. Sarjan kolmas osa ratkesi vasta toisessa jatkoerässä, kun Jevgeni Dadonov päästi pietarilaiset pälkähästä jalkapallotyyliin ottelun 92. minuutilla. KHL-asiantuntijamme Ville Kyrö perkaa suomalaisten otteet finaalisarjassa.

Ville Kyrö: SKA:n Mikko Koskisen loukkaantuminen konferenssifinaaleissa oli valitettava käänne, joka avasi mahdollisuuden Igor Šestjorkinille napata ykkösvahdin paikka itselleen. Onni oli sinivalkoisten lasien läpi se, että hyvin sujuneiden konferenssifinaalien jälkeen kiekko ei enää tarttunut nuoren venäläisvahdin hanskaan, ja Koskinen sai tervehdyttyään mahdollisuuden kolmannessa finaalissa. Esitys oli sitä luokkaa, ettei neljännen ottelun maalivahtivalintaa tarvitse arvuutella. Voi hyvin olla, että Koskinen on lopulta se tekijä, joka kääntää pienet marginaalit SKA:n hyväksi ja tuo Gagarin Cupin Pietariin. 

Jarno Koskiranta ei ole vielä avannut pistetiliään finaaleissa, mutta kuuluu edelleen SKA-hyökkäyksen avainhahmoihin. Mieheen luotetaan aloituksissa kuin vuoreen ja peliaikavertailussa suomalainen on SKA-hyökkäyksen kärkipäätä. 

Peräänkuulutin aiemmin erityisesti Magnitogorskin suomalaisten esiinnousua. Oskar Osala vastasi huutoon kyseenalaisella tavalla, kun mies taklasi itselleen pelirangaistuksen heti finaalisarjan ensimmäisessä osassa. Toisessa ottelussa vaasalainen hyvitti syntejään syöttämällä ottelun voittomaaliksi jääneen osuman alivoimalla. 

Tommi Santala puolestaan sai pudotuspelien osalta piste- ja maalitilinsä auki viimeistelemällä toisen ottelun loppulukemat tyhjään maaliin. Kokeneella sotaratsulla on kuitenkin paljon parantamisen varaa, mutta aukeavatko lukot enää tämän kevään aikana? 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 48: Koskirannan etsikkoaika on nyt

KHL | 5.12.2017 11:51
KHL-viikon positiivista suomalaisantia edusti Jarno Koskirannan otteet Pietarin SKA:ssa. Voiko Koskiranta säilyttää paikkansa pietarilaisten pelaavassa kokoonpanossa, kun joukkueen nimilista pursuaa keskushyökkääjiä? lue lisää

KHL:ssä käsittämätön tuomio – SKA:n voittomaalia edelsi paitsio

KHL | 8.3.2018 12:20
KHL:ssä pelattiin eilen täysi kahdeksan pudotuspeliottelun kierros. Kierroksen kyseenalaisin tilanne nähtiin Severstalin ja SKA Pietarin välisessä ottelussa. lue lisää

"Kaksi ja puoli erää he olivat heikkoja, viimeisellä kympillä he saivat hurmoksen päälle"

MAAJOUKKUE | 13.12.2017 23:23
Mikko Koskinen oli pettynyt mies, kun Tšekki nousi loppuhetkillä voittoon Leijonista Prahassa. Olympialaisia varten miehellä on jo selvä suosikki. lue lisää

SKA:n historiallinen 20 voiton putki katkesi KHL:ssä

KHL | 11.10.2017 23:05
Pietarin SKA koki keskiviikkona kauden ensimmäisen tappionsa, kun HK Sotši haki jatkoaikavoiton Pietarin jääpalatsista lukemin 3-2. SKA johtaa tappiosta huolimatta KHL:n läntisen konferenssin Bobrov-divisioonaa edelleen ylivoimaisesti. Toisena oleva Helsingin Jokerit on jättiseuraa 17 pistettä perässä viisi peliä vähemmän pelanneena. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 39: Veli-Matti Savinainen löysi maalijyvän kreivin aikaan

KHL | 3.10.2017 6:00
KHL-viikon suurin onnistuja oli alkukauden täysin pimennossa ollut Jugran Veli-Matti Savinainen, joka osui viikon aikana kahdesti. Jatkoajan KHL-toimittajat ottavat tällä kertaa kantaa myös Oskar Osalan alkukauteen, Erkka Westerlundin asemaan Salavat Julajev Ufassa sekä Jokereiden suomalaispelaajien mahdollisuuksiin Leijonien olympiajoukkueeseen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jarno Koskiranta

SKA #4 L kh
s. 1986 Paimio
192CM / 88KG
SOPIMUS: 2020