Suora Yhteys - Kaikki ottelut Viasatilta

Tilaa Viasat

Suora Yhteys - Kaikki ottelut Viaplaylta

Tilaa Viaplay

Mikko Koskinen on valmiina kannujahtiin.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Suora Yhteys: Koskisen paluu sinetti SKA:n mestaruusjuhlille?

Pietarilaiset ovat KHL:n finaalisarjassa kuskin paikalla, mutta hallitsevalla mestarilla on vielä sanansa sanottavana. Kääntääkö kolmen metrin Koskinen kuitenkin vaakakupin Neva-joen suuntaan?

SKA Pietarin ja Metallurg Magnitogorskin välinen finaalisarja on ollut toistaiseksi hyvää viihdettä. Kauden ylivoimaisesti parhaiden joukkueiden yhteenotosta on muodostumassa hieno päätös muuten hieman yllätyksettömille pudotuspeleille.

Pelit jatkuvat perjantaina Pietarissa sarjan neljännellä kohtaamisella. SKA on otteluvoitoissa edellä lukemin 2-1. Pystyykö Magnitogorsk tasoittamaan sarjan, vai onko Gagarin Cup ensimmäistä kertaa katkolla sunnuntaina?

  • SKA
  • Pe 14.4.klo 19.30
  • Metallurg Mg
  • Metallurg Mg
  • Su 16.4.klo 15.00
  • SKA

Joukkueet ovat toistaiseksi napsineet voittoja vuorotellen. Sarjan kolmas osa ratkesi vasta toisessa jatkoerässä, kun Jevgeni Dadonov päästi pietarilaiset pälkähästä jalkapallotyyliin ottelun 92. minuutilla. KHL-asiantuntijamme Ville Kyrö perkaa suomalaisten otteet finaalisarjassa.

Ville Kyrö: SKA:n Mikko Koskisen loukkaantuminen konferenssifinaaleissa oli valitettava käänne, joka avasi mahdollisuuden Igor Šestjorkinille napata ykkösvahdin paikka itselleen. Onni oli sinivalkoisten lasien läpi se, että hyvin sujuneiden konferenssifinaalien jälkeen kiekko ei enää tarttunut nuoren venäläisvahdin hanskaan, ja Koskinen sai tervehdyttyään mahdollisuuden kolmannessa finaalissa. Esitys oli sitä luokkaa, ettei neljännen ottelun maalivahtivalintaa tarvitse arvuutella. Voi hyvin olla, että Koskinen on lopulta se tekijä, joka kääntää pienet marginaalit SKA:n hyväksi ja tuo Gagarin Cupin Pietariin. 

Jarno Koskiranta ei ole vielä avannut pistetiliään finaaleissa, mutta kuuluu edelleen SKA-hyökkäyksen avainhahmoihin. Mieheen luotetaan aloituksissa kuin vuoreen ja peliaikavertailussa suomalainen on SKA-hyökkäyksen kärkipäätä. 

Peräänkuulutin aiemmin erityisesti Magnitogorskin suomalaisten esiinnousua. Oskar Osala vastasi huutoon kyseenalaisella tavalla, kun mies taklasi itselleen pelirangaistuksen heti finaalisarjan ensimmäisessä osassa. Toisessa ottelussa vaasalainen hyvitti syntejään syöttämällä ottelun voittomaaliksi jääneen osuman alivoimalla. 

Tommi Santala puolestaan sai pudotuspelien osalta piste- ja maalitilinsä auki viimeistelemällä toisen ottelun loppulukemat tyhjään maaliin. Kokeneella sotaratsulla on kuitenkin paljon parantamisen varaa, mutta aukeavatko lukot enää tämän kevään aikana? 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Gagarin Cup Pietarin SKA:lle

KHL | 16.4.2017 19:31
Pietarin SKA kaatoi Metallurg Magnitogorskin neljännen kerran ja pääsi juhlimaan Gagarin Cupia kauden tauon jälkeen. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 37: Voiko Sakari Salminen vielä onnistua KHL:ssä?

KHL | 18.9.2017 18:00
KHL:n oli suomalaisten osalta hieman hiljaisempi viikko ja muun muassa Jarno Koskiranta päätyi katsomaan SKA:n pelejä katsomosta käsin ja Olli Palolan maalittomuus jatkuu yhä. Sarjaan saatiin myös uusi suomalainen tälle kaudelle, kun Jokereissa viime kaudella flopannut Sakari Salminen teki sopimuksen Dynamo Moskovan kanssa. Jatkoajan KHL-toimittajat Sami Salminen ja Ville Korhonen perkaavat kuluneen viiikon tapahtumia. lue lisää

Koskiranta jatkaa Pietarin SKA:ssa

KHL | 28.4.2017 23:40
Pietarin SKA on tiedottanut solmineensa Jarno Koskirannan kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen. lue lisää

IL: Suomalaiset KHL-mestarit jättävät MM-kisat väliin

MAAJOUKKUE | 17.4.2017 0:03
Iltalehti uutisoi, että KHL-mestaruutta Pietarin SKA:n riveissä juhlineet Mikko Koskinen ja Jarno Koskiranta eivät liity Suomen MM-kisajoukkueeseen. lue lisää

Suora Yhteys: KHL:n suomalaisduot vastakkain - kumpi tarraa Gagarin Cupiin?

KHL | 7.4.2017 12:00
KHL-kauden huipennus on käsillä, kun SKA Pietari ja Metallurg Magnitogorsk aloittavat lauantaina taistelun Gagarin Cupista. Tähtiloiston keskellä pokaali päätyy väistämättä myös suomalaisiin käsiin. lue lisää

Kommentit

Mikko Koskinen

SKA #1 L mv
s. 1988 Vantaa
200CM / 87KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2009 New York Islanders 2. kierros #31