Suora Yhteys - Kaikki ottelut Viasatilta

Tilaa Viasat

Suora Yhteys - Kaikki ottelut Viaplaylta

Tilaa Viaplay

SKA kaipaa kipeästi supertähtensä panosta.

Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Suora Yhteys: KHL:n suomalaisduot vastakkain - kumpi tarraa Gagarin Cupiin?

KHL-kauden huipennus on käsillä, kun SKA Pietari ja Metallurg Magnitogorsk aloittavat lauantaina taistelun Gagarin Cupista. Tähtiloiston keskellä pokaali päätyy väistämättä myös suomalaisiin käsiin.

KHL:n konferenssifinaaleista muodostui lopulta pannukakku niin lännessä kuin idässäkin. Tasaväkisiksi ennakoidut ottelusarjat menivät molemmat poikki suoraan neljässä ottelussa. Vaikka etenkin Lokomotiv pani SKA:lle hanttiin paremmin kuin otteluvoitot antavat olettaa, on KHL:n pudotuspelejä leimannut yllätyksettömyys.

Mutta kuten sanotaan, tyyntä myrskyn edellä. Finaalisarjassa kohtaavat kaksi kauden ehdottomasti parasta joukkuetta, joista kumpikaan ei anna tuumaakaan periksi. Matkaako pysti Jarno Koskirannan ja loukkaantuneen Mikko Koskisen seuraksi Pietariin, vai onnistuvatko Oskar Osala ja Tommi Santala pitämään pokaalin Magnitogorskissa?

 • Metallurg Mg
 • La 8.4.klo 15.00
 • SKA
 • Metallurg Mg
 • Ma 10.4.klo 16.30
 • SKA
 • SKA
 • Ke 12.4.klo 19.30
 • Metallurg Mg
 • SKA
 • Pe 14.4.klo 19.30
 • Metallurg Mg

Finaalisarja pyörähtää käyntiin lauantaina. Viasat näyttää kaikki ottelut suorana suomeksi selostettuina. Maanantain otteluun on tarjolla myös Iiro Harjulan isännöimä studio, jossa kommenttejaan jakavat Ari Vallin ja Esa Pirnes. Lisäksi studiossa käydään läpi finalistien tiet tähtiin ja nostetaan joukkueista esille avainpelaajat.

Onko finaalisarjassa ainekset johonkin elämää suurempaan, KHL-asiantuntijamme Ville Kyrö?

Ville Kyrö: Kiekkoyleisö kaipaa finaalisarjaa, josta kirjoitetaan vielä pitkään. Pudotuspelit ovat edenneet raiteillaan kuin juna Siperian halki, yllätykset ovat jääneet vähiin. Nyt askiin hyppäävät kuitenkin sekä kuluvan kauden parhaat joukkueet että parhaat yksilöt.

Asetelman luulisi herättävän myös Magnitogorskin suomalaiskaksikon. Santalan pistesaldo pudotuspeleistä on edelleen pyöreä nolla, eikä Osalakaan ole ensimmäisen kierroksen hattutempun jälkeen juuri otsikoissa paistatellut.

Pietarista kuuluu puolestaan niin hyvää kuin pahaakin. Koskinen loukkaantui konferenssifinaaleissa, ja miehen pelaaminen finaalisarjassa on kysymysmerkki. Kun nuori Igor Šestjorkin on tuurannut suomalaisvahtia lähes täydellisesti, saatetaan SKA:n riveissä nähdä jäällä joka tapauksessa vain yksi sinivalkoinen.

Koskiranta on jopa käsittämättömällä tavalla SKA:n kivenkovan hyökkäyskoneiston avainpelaajia. Mies on löytänyt uuden vaihteen tehojen puolesta vaisun runkosarjan jälkeen ja rouhii kaukalossa otteluiden kriittisimmillä hetkillä ottelusta toiseen.

Kuten niin monta kertaa aiemminkin, oleellisin kysymys finaalisarjaa koskien on kuitenkin se, saako SKA Sergei Mozjakinia ja tämän johtamaa vitjaa kuriin. Magnitogorsk elää ja kuolee ykkösketjunsa mukana, mutta sen pimentäminen on helpommin sanottu kuin tehty.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Gagarin Cup Pietarin SKA:lle

KHL | 16.4.2017 19:31
Pietarin SKA kaatoi Metallurg Magnitogorskin neljännen kerran ja pääsi juhlimaan Gagarin Cupia kauden tauon jälkeen. lue lisää

Suora Yhteys: Koskisen paluu sinetti SKA:n mestaruusjuhlille?

KHL | 13.4.2017 14:00
Pietarilaiset ovat KHL:n finaalisarjassa kuskin paikalla, mutta hallitsevalla mestarilla on vielä sanansa sanottavana. Kääntääkö kolmen metrin Koskinen kuitenkin vaakakupin Neva-joen suuntaan? lue lisää

"Kaksi ja puoli erää he olivat heikkoja, viimeisellä kympillä he saivat hurmoksen päälle"

MAAJOUKKUE | 13.12.2017 23:23
Mikko Koskinen oli pettynyt mies, kun Tšekki nousi loppuhetkillä voittoon Leijonista Prahassa. Olympialaisia varten miehellä on jo selvä suosikki. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 48: Koskirannan etsikkoaika on nyt

KHL | 5.12.2017 11:51
KHL-viikon positiivista suomalaisantia edusti Jarno Koskirannan otteet Pietarin SKA:ssa. Voiko Koskiranta säilyttää paikkansa pietarilaisten pelaavassa kokoonpanossa, kun joukkueen nimilista pursuaa keskushyökkääjiä? lue lisää

Jokereille kirvelevä tappio ulkoilmaottelussa

KHL | 2.12.2017 20:45
Lauantai-iltana pelattiin KHL-historian ensimmäinen ulkoilmaottelu Jokerien ja Pietarin SKA:n välillä. Jokerit laittoi hankalan alun jälkeen varsin hyvin kampoihin, mutta taistelu ei riittänyt. SKA vei voiton lukemin 4−3. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Wojtek Wolski

Metallurg Mg #17 L vlh
s. 1986 Zabrize, POL
191CM / 91KG
SOPIMUS: 2013
VARAUS: 2004 Colorado Avalanche 1. kierros #21