Suomi-sarjan ennakkopaketti 2013-2014

Muut Sarjat / Artikkeli
Hallitseva mestari RoKi on valmiina puolustamaan titteliään Suomi-sarjan käynnistyessä.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Jääkiekon valtakunnallinen Suomi-sarja käynnistyy syyskuun 13. päivä. Jatkoaika arvioi joukkueiden keskinäisiä voimasuhteita. Lisäksi tarjolla on joukkuekohtaisia ennakoita ja haastatteluja.

Jääkiekon Suomi-sarja pelataan kaudella 2013-2014 valtakunnallisena sarjana, jossa on mukana 14 joukkuetta. Joukkueet pelaavat keskenään kolminkertaisen runkosarjan, joka käsittää yhteensä 38 ottelua. Kahdeksan parasta jatkaa paras kolmesta-menetelmällä pelattaviin pudotuspeleihin. Pudotuspelien kaksi parasta pelaa pääsystä Mestiskarsintaan. Sijoille 9-14 sijoittuneet joukkueet pelaavat keskenään putoamiskarsinnan, jonka häviäjät jatkavat toiselle kierrokselle. Toisen kierroksen voittaja säilyy Suomi-sarjassa ja kaksi muuta joukkuetta joutuvat Suomi-sarjan karsintaan II-divisioonan parhaita joukkueita vastaan.

Bewe TuusKi

Talousvaikeutensa selättäneet pääkaupunkilaiset kuuluvat lohkon keskikastiin.  Hyvänä päivänä voi voittaa kenet tahansa, mutta taso ei riitä tappelemaan sarjan kärkisijoista.

FPS

Bewen tavoin niinikään lohkon keskikastia. Hyvänä päivänä voi voittaa kenet tahansa, mutta taso ei riittävän kova sarjan kärkisijoille.

HC Satakunta

HC Satakunta on vielä ennen kauden alkua täysi arvoitus. Saavatko satakuntalaiset kelvollista kokoonpanoa kasaan? Mikä on joukkueen iskukyky kun yhtään harjoitusottelua ei ole ehditty pelata? HC Satakunta on yksi niistä joukkueista, joita todennäköisesti kutsuu putoamiskarsinta. 

Hermes

Viitta ei kelpaa Pelkosen Hermekselle

Hermes on yksi alkavan Suomi-sarjan suurimmista voittajasuosikeista. Joukkue sai valmentajakseen Jokereiden B-juniorit kahteen peräkkäiseen kultaan luotsanneen Janne Pelkosen. Lisäksi Hermes on vahvistunut useilla kovan luokan pelimiehillä, kuten Iiro Sopanen, Riku Väkiparta ja Tomi Pallassalo. Ajoittain harjoituspeleissä murskaavia otteita esittänyt Hermes on vaikea vastustaja jokaiselle sarjan joukkueelle. Runkosarjan ykköstilakaan ei olisi jumalpaidoille mahdottomuus.

Hermes lähtee Suomi-sarjaan vahvemmalla joukkueella kuin aikoihin.
Hermes lähtee Suomi-sarjaan vahvemmalla joukkueella kuin aikoihin.

Hydraulic Oilers

Mikkeliläisten hyökkäyskalusto näytti voimansa, kun Oilers murjoi Hermeksen harjoitusottelussa 7-1. Petri Lehtonen kuuluu edelleen sarjan eliittiin ja tarvittaessa öljymiehet saavat Jukureista apua. Oilersin maalivahti Petri Pitkänen kuuluu ehdottomasti sarjan parhaisiin veräjänvartijoihin, ja voi pelata joukkueelle voittoja yksinkin. Mikkeliläiset kuuluvat lohkon ylempään keskikastiin.

JHT

Mestis-pelaajaksi Kalajoella

Nuorentuneella joukkueella kauteen lähtevä JHT on Raahe-Kiekon tavoin haastavien kysymysten edessä. Hyökkäys kestää vertailun sarjan muihin joukkueisiin, mutta sen jälkeen on hiljaista. Mika Kokko ei ole harjoitusotteluissa vakuuttanut. Jatkaako Sami Markkanen edelleen uraansa? Siinä JHT:n ehkäpä tärkein kysymys kauteen lähdettäessä.

Ketterä

Ketterä on vahvistunut viime kaudesta ja kuuluu sarjan mielenkiintoisimpiin joukkueisiin. Kotonaan totutusti kova ja vaikea voitettava. Vierasottelut määrittelevät imatralaisten sarjasijoituksen.

KeuPa HT

KeuPa HT - Kuoleman porteilta matkaan

KeuPa HT:n tilanne selvisi vasta viikko ennen kauden alkua. Keuruulaiset ehtivät jo luopua sarjapaikastaan, kunnes pelaajien Facebook-kampanja tuotti tulosta. Joukkue ehti pelata vain yhden harjoituspelin ennen sarjan alkua ja hävisi sen. KeuPa tuskin taistelee lohkon kärkisijoista, mutta sen materiaali on tarpeeksi laadukas lohkon keskikastiin.

KOOVEE

Suomi-sarjan kestomenestyjiin kuuluva KOOVEE lähtee myös alkavaan kauteen erittäin hyvällä joukkueella. Todennäköinen pudotuspelijoukkue myös tällä kaudella, sen takaavat laaja hyökkäys ja ehkäpä sarjan paras maalivahti Mikko Pätsi.

PYRY

PYRY kuuluu Hermeksen ja RoKin tavoin sarjan suosikeihin. Nokialaiset ovat vahvistuneet viime kaudesta ja joukkue on alati vaarallinen. Lohkovoitto ei olisi PYRYlle mahdottomuus, paikka kahdeksan joukossa on melkoisella todennäköisyydellä varma.

Raahe-Kiekko

Nuorentunut Raahe-Kiekko kovan paikan edessä

Takaportin kautta paikan Suomi-sarjaan saanut Raahe-Kiekko on haastavan tehtävän edessä. Suhteellisen nuorella ja nimettömällä joukkueella sarjaan lähtevät raahelaiset eivät kuulu lohkon ennakkosuosikeihin. Muutama nimekäs hyökkääjä ja Tuomas Lohtander eivät pelasta sitä seikkaa, että Raahe-Kiekko pelannee jälleen keväällä putoamisesta.

Red Ducks

Red Ducks jatkaa tutulla sapluunalla ja joukkue on valtaosin sama kuin edelliskaudella, jolloin se eteni valtakunnalliseen Suomi-sarjaan. Tuolloin Red Ducks oli sarjan pisteautomaatti, ja alempaan keskikastiin se kuuluu tälläkin kertaa. Mahdolliset Sport-lainat voivat parantaa joukkueen mahdollisuuksia, mutta eivät kovin paljoa.

RoKi

Uusiiko RoKi mestaruuden?

Hallitseva mestari RoKi kuuluu ennakkosuosikkien joukkoon myös tällä kaudella. Paperilla joukkue on kuitenkin heikentynyt viime kaudesta. Rovaniemeläiset saivat Tuukka Huumosen takaisin maalinsuulle hieman ennen sarjan alkua, mikä nostaa RoKin osakkeita. Hyökkäys on nimekäs, mutta puolustus voi olla joukkueen akilleen kantapää. Huumonen pelastaa, mutta kuinka paljon? RoKin lopullinen menestys on pitkälti kiinni hyökkäyspelin tehokkuudesta ja Huumosen torjunnoista.

Tuukka Huumonen on jälleen paljon vartijana RoKin maalilla.
Tuukka Huumonen on jälleen paljon vartijana RoKin maalilla.

S-Kiekko

S-Kiekko sai pidettyä joukkueessaan viime kauden syömähampaan Tuomas Takalan. Jussi Pernaan lopettaminen kuitenkin jättää liian ison aukon puolustukseen, eikä paikkaajia ole näkyvissä. S-Kiekon materiaali ei ole tarpeeksi laadukas lohkon kärkisijoille, mutta keskikastiin se riittää kyllä. Seinäjokiset napsivat kotikaukalossaan entiseen tapaan pisteitä, mutta vieraissa voi olla vaikeampaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle