Leijonien taktiikkana on puolustaa tiiviisti ja uhrautuvasti.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Suomi: Puolustus on paras hyökkäys

Leijonien MM-miehistön vahvuudet ovat kokemus ja tiivis puolustuspelaaminen. Hyökkäyspäässä ja erityisesti viimeistelyssä saattaa koitua ongelmia.

Uhka: Kaikki yrittää, mutta kukaan ei tee maaleja

Kiekollisen pelin dynamot ovat leijonajoukkueessa vähissä tai heikossa hapessa, kuten pitkässä maalittomassa putkessa rämpivä Juhamatti Aaltonen.

Vastuu tehoista lankeaa raskaana harvojen NHL-vahvistusten harteille. Nuoret hyökkääjät Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja MM-kisojen ensikertalainen Jesse Puljujärvi pelaavat järkyttävän kovissa paineissa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki odottaakin luottoratsu Aaltosen heräävän talviunestaan. Uhkapelissä on kova panos, ja onnistumisen kertoimet ovat tähtitieteelliset.

Mahdollisuus: Viisikkopuolustus toimii, ja yksilöt nousevat parhaalle tasolleen

Leijonien puolustus on kokenut ja jämäkkä. Täsmäaseita on sekä ylivoimalle että jäähyntappamiseen. Luotettavat peruspakit hoitavat puolustamisen, ja kiekolliset taiturit pääsevät tukemaan hyökkäyksiä.

Maalilla Joonas Korpisalo on kisojen ensikertalaisena tiukassa paikassa, mutta hyvässä nosteessa oleva torjuja kestää paineet.

Toimivan maalivahtipelin ja puolustuksen turvin Leijonat tekee tarvittavan määrän maaleja ylivoimalla, vastahyökkäyksistä tai isojen hyökkääjien turvin suoraviivaisesti maalin edestä.

Ennuste: Taso riittää puolivälieriin, mutta ei pidemmälle

Suomen joukkue on tasainen, jopa tasapaksu. Päävalmentaja Marjamäki ei toistaiseksi ole saanut joukkojaan piiskattua huippusuorituksiin. Etuna on kuitenkin helpohko alkulohko.

Leijonat selviytyy tiiviin joukkuepelin ja kovan taistelun turvin jatkopeleihin, mutta puolivälierissä taso nousee liian kovaksi. Suomi on B-lohkon toinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kommentti: Leijonien kaaoksen rauhoittaja

MAAJOUKKUE | 4.10.2017 18:33
Maajoukkueen ympärillä on vallinnut jonkinasteinen epävarmuus sitten Kari Jalosen ajan. Suomen jääkiekkoliiton tuore päävalmentajailmoitus rauhoittanee tilannetta. lue lisää

Mestarivalmentaja Jalonen palaa Leijonien peräsimeen

MAAJOUKKUE | 4.10.2017 13:52
Jukka Jalonen palaa maajoukkueen peräsimeen. Sopimus alkaa kuluvan kauden jälkeen. lue lisää

Eeli Tolvanen on GM Jere Lehtisen olympiasyynissä: "Mielenkiintoinen pelaaja"

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:15
Leijonien GM Jere Lehtinen ehti Budapestissä pelatun Unkarin jääkiekkoliiton juhlaottelun jälkeen kertoa näkemyksistään Etelä-Korean olympialaisten Suomen joukkueen kasaamisesta. Myös nuoret pelaajat kuten Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen ovat tiukasti Leijonien johdon tutkalla. lue lisää

Kohteliaat leijonavieraat Unkarin 90-vuotisjuhlissa - "Sapporon ihme" vei voiton

MAAJOUKKUE | 1.10.2017 16:09
Leijonien maajoukkueveteraaneista kasattu Golden Lions -joukkue otti mittaa Unkarin "Sapporon ihmeen" tehneestä ryhmästä paikallisen jääkiekkoliiton 90-vuotisjuhlissa. Leijonaryhmä otti mallia ryhmyri Jere Lehtisestä ja antoi kohteliaasti isäntien viedä juhlapelin nimiinsä. lue lisää

Pyeongchangin olympialaisten otteluohjelma selvillä

MAAJOUKKUE | 25.9.2017 19:51
Helmikuussa pelattavan olympiaturnauksen otteluohjelma julkistettiin maanantaina niin miesten kuin naistenkin turnaukseen. Suomen naiset lähtevät haastamaan Yhdysvaltoja ensimmäisessä ottelussaan, miesten joukkue lähtee ennakkosuosikkina Saksaa vastaan. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Jere Savolainen

Suomi L h
s. 1989 Kuopio
186CM / 90KG
SOPIMUS: 2017