Leijonien taktiikkana on puolustaa tiiviisti ja uhrautuvasti.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Suomi: Puolustus on paras hyökkäys

Leijonien MM-miehistön vahvuudet ovat kokemus ja tiivis puolustuspelaaminen. Hyökkäyspäässä ja erityisesti viimeistelyssä saattaa koitua ongelmia.

Uhka: Kaikki yrittää, mutta kukaan ei tee maaleja

Kiekollisen pelin dynamot ovat leijonajoukkueessa vähissä tai heikossa hapessa, kuten pitkässä maalittomassa putkessa rämpivä Juhamatti Aaltonen.

Vastuu tehoista lankeaa raskaana harvojen NHL-vahvistusten harteille. Nuoret hyökkääjät Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja MM-kisojen ensikertalainen Jesse Puljujärvi pelaavat järkyttävän kovissa paineissa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki odottaakin luottoratsu Aaltosen heräävän talviunestaan. Uhkapelissä on kova panos, ja onnistumisen kertoimet ovat tähtitieteelliset.

Mahdollisuus: Viisikkopuolustus toimii, ja yksilöt nousevat parhaalle tasolleen

Leijonien puolustus on kokenut ja jämäkkä. Täsmäaseita on sekä ylivoimalle että jäähyntappamiseen. Luotettavat peruspakit hoitavat puolustamisen, ja kiekolliset taiturit pääsevät tukemaan hyökkäyksiä.

Maalilla Joonas Korpisalo on kisojen ensikertalaisena tiukassa paikassa, mutta hyvässä nosteessa oleva torjuja kestää paineet.

Toimivan maalivahtipelin ja puolustuksen turvin Leijonat tekee tarvittavan määrän maaleja ylivoimalla, vastahyökkäyksistä tai isojen hyökkääjien turvin suoraviivaisesti maalin edestä.

Ennuste: Taso riittää puolivälieriin, mutta ei pidemmälle

Suomen joukkue on tasainen, jopa tasapaksu. Päävalmentaja Marjamäki ei toistaiseksi ole saanut joukkojaan piiskattua huippusuorituksiin. Etuna on kuitenkin helpohko alkulohko.

Leijonat selviytyy tiiviin joukkuepelin ja kovan taistelun turvin jatkopeleihin, mutta puolivälierissä taso nousee liian kovaksi. Suomi on B-lohkon toinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Siskokset päättivät Yhdysvaltain 20 vuoden olympiapiinan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 14:59
Naisten jääkiekossa olympiakulta on viimeiset neljä kertaa mennyt Kanadaan. Lamoureux´n sisarukset pitivät kuitenkin huolta siitä, että tällä kertaa olympiavoittaja oli kuitenkin Yhdysvallat. lue lisää

Marjamäkihän höpöttelee ihan omiaan

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 8:05
Nollan tehdyn maalin jälkeen Marjamäki kehui joukkueensa tehokkuuden olympiaturnauksessa. Lisäksi peli on kuulemma hyvillä jäljillä, vaikka kolmeen arvoturnaukseen Suomella on vain yksi voitto jääkiekon suurmaita vastaan. lue lisää

Lepistö ihmetteli Leijonien otteita Kanadaa vastaan: "Pelasimme jotenkin oudosti"

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 7:52
Leijonat joutui olympiaturnauksesta aikaiselle kotimatkalle, kun Kanada oli parempi puolivälierässä. Sami Lepistö ihmetteli ottelun toista erää, jonka Leijonat pelasi hänestä oudosti. lue lisää

Marjamäki ei synkistellyt tappion jälkeen: "Olemme hyvillä jäljillä tuon pelin kanssa"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 20:17
Lauri Marjamäen mukaan Leijonilla ei ollut muuta ongelmaa Kanadaa vastaan kuin aloitukset ja maalinteon tehokkuus. Päätään päävalmentaja ei pensaaseen työntänyt. lue lisää

Analyysi: Uusittu pelisuunnitelma tyssäsi keskialueelle - Kiekonmenetykset söivät hyökkäyspeliä

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 19:32
Lauri Marjamäki oli taikonut Leijonille jälleen uuden taktiikan, mutta ei siitäkään ollut apua. Suomi pelasi vauhtikiekkoa Kanadaa vastaan, mutta kiekko ei pysynyt enää keskialueella matkassa. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Juha Metsola

Amur #77 L mv Suomi #77 L mv
s. 1989 Tampere
177CM / 71KG
SOPIMUS: 2018