Leijonien taktiikkana on puolustaa tiiviisti ja uhrautuvasti.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Suomi: Puolustus on paras hyökkäys

Leijonien MM-miehistön vahvuudet ovat kokemus ja tiivis puolustuspelaaminen. Hyökkäyspäässä ja erityisesti viimeistelyssä saattaa koitua ongelmia.

Uhka: Kaikki yrittää, mutta kukaan ei tee maaleja

Kiekollisen pelin dynamot ovat leijonajoukkueessa vähissä tai heikossa hapessa, kuten pitkässä maalittomassa putkessa rämpivä Juhamatti Aaltonen.

Vastuu tehoista lankeaa raskaana harvojen NHL-vahvistusten harteille. Nuoret hyökkääjät Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja MM-kisojen ensikertalainen Jesse Puljujärvi pelaavat järkyttävän kovissa paineissa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki odottaakin luottoratsu Aaltosen heräävän talviunestaan. Uhkapelissä on kova panos, ja onnistumisen kertoimet ovat tähtitieteelliset.

Mahdollisuus: Viisikkopuolustus toimii, ja yksilöt nousevat parhaalle tasolleen

Leijonien puolustus on kokenut ja jämäkkä. Täsmäaseita on sekä ylivoimalle että jäähyntappamiseen. Luotettavat peruspakit hoitavat puolustamisen, ja kiekolliset taiturit pääsevät tukemaan hyökkäyksiä.

Maalilla Joonas Korpisalo on kisojen ensikertalaisena tiukassa paikassa, mutta hyvässä nosteessa oleva torjuja kestää paineet.

Toimivan maalivahtipelin ja puolustuksen turvin Leijonat tekee tarvittavan määrän maaleja ylivoimalla, vastahyökkäyksistä tai isojen hyökkääjien turvin suoraviivaisesti maalin edestä.

Ennuste: Taso riittää puolivälieriin, mutta ei pidemmälle

Suomen joukkue on tasainen, jopa tasapaksu. Päävalmentaja Marjamäki ei toistaiseksi ole saanut joukkojaan piiskattua huippusuorituksiin. Etuna on kuitenkin helpohko alkulohko.

Leijonat selviytyy tiiviin joukkuepelin ja kovan taistelun turvin jatkopeleihin, mutta puolivälierissä taso nousee liian kovaksi. Suomi on B-lohkon toinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Lätkähullujen maa osuu syvälle suomalaiseen sielunmaisemaan

MAAJOUKKUE | 24.11.2017 17:29
Yleisradion dokumentti "Lätkähullujen maa" on ansiokkaasti tehty ja jokaiselle suomalaiselle jääkiekon seuraajalle katsomisen arvoinen. lue lisää

Näin Suomi pelaa talviolympialaisissa 2018 - miesten turnaus

MAAJOUKKUE | 22.11.2017 6:00
Suomi aloittaa Etelä-Korean Pyeongchangssa talviolympialaisten miesten jääkiekkoturnauksessa urakkansa 15. helmikuuta. Leijonat pelaavat alkulohkon pelinsä C-lohkossa. lue lisää

Tarvitseeko Leijonat lisää kiekollista osaamista? - "Aaltosen kokeileminen vielä tässä kohtaa on käytännössä riskitöntä"

MAAJOUKKUE | 19.11.2017 12:30
Tulisiko Suomen laitahyökkääjiin saada työhaalariosaston rinnalle lisää kiekollista taitoa esimerkiksi Ruotsita Juuso Ikosen tai Juhamatti Aaltosen muodossa? Entä mistä löydettään sopiva keskushyökkääjä Kontiolan ja Kemppaisen taakse? lue lisää

Tarina rakentuu yhteisten kokemusten myötä - "Tärkeä viikko meille"

MAAJOUKKUE | 14.11.2017 14:00
Leijonien valmennus tekee pelaajatarkkailua jälleen seuraavan kolmen viikon aikana. Moskovan turnaukseen lähdetään joulukuussa pienin pelaajamuutoksin. lue lisää

Analyysi: Leijonien pelitapa huokuu uusia mausteita

MAAJOUKKUE | 13.11.2017 19:43
Leijonien viisikkoa revitään suuntaan jos toiseen. Jatkoaika käy läpi kolme avainasiaa Leijonien uudistuneessa pelitavassa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää artikkeleita