Suomalaisjuhlaa vai -tuskaa

NHL / Artikkeli
Juhliiko Mikko Koivu tänäänkin St.Louis Bluesin kustannuksella?
Kuva © Getty Images
NHL:n suomalaisfaneille tarjoillaan herkkua tänään mukavasti jo iltakahdeksalta, kun Minnesota Wild isännöi St.Louis Bluesia. Joukkueiden kohtaamisessa kentällä saatetaan nähdä jopa kahdeksan suomalaista pelaajaa.

Ottelussa on vahvasti panosta molempien joukkueiden kannalta. Wild tarvitsee kipeästi pisteitä varmistellakseen pudotuspelipaikkaansa. Blues puolestaan taistelee runkosarjan voitosta.

Wildilla on takanaan harmillinen kotitappio torstailta Capitalsia vastaan. Blues puolestaan hävisi torstaina Jetsille rankkareilla niukasti 2-1, mutta on päästänyt edellisessä kolmessa ottelussa vain yhden maalin varsinaisella peliajalla.

Wildin kauden käännekohta oli Arizonassa Sean Burken valmennuksessa pelinsä uudelleen kasaan saaneen maalivahti Devan Dubnykin hankkiminen tammikuun puolivälissä. Dubnyk on pelannut loistavasti ja käytännössä kaikki Wildin pelit siitä lähtien.

Wild pelaa melko uhkarohkeata peliä, sillä sekä Darcy Kuemper, että Niklas Bäckström ovat täysin ilman pelituntumaa, mikäli Dubnyk loukkaantuu.

Blues on jyrännyt tasaisen laadukkaasti liigan kärjessä koko kauden ajan. Joukkue on tasoltaan leveä ja laadukas, mutta Vladimir Tarasenkon nimi on pakko nostaa esiin.

Taitava, vahva ja nopea venäläinen on modernin jääkiekkoilun perikuva. Tarasenko on iskenyt 71 ottelussa 34 maalia ja yhtä monta syöttöä. Joulukussa 23-vuotta täyttänyt venäläinen on koko liigan pistepörssin kuudentena.

Edes puolustuksen läheinen yhteistyö ei ole auttanut Bäckströmiä.
Kuva © Getty Images

Juhlaa ja tuskaa

Kuten alussa mainitsin voidaan ottelussa nähdä jopa kahdeksan suomalaispelaajaa. Kuitenkin tämä on melko epätodennäköistä, sillä Bluesin ja Wildin kaikkien suomalaispelaajien kausi ei ole sujunut ihan nappiin.

Erityisesti suomalaisvahti Niklas Bäckströmille kausi on ollut uran huonoin. Bäckströmin ura on ollut laskusuunnassa jo pitkään, sillä HIFK-kasvatin torjuntaprosentti on tullut jo neljä kautta peräkkäin alaspäin yhden prosenttiyksikön kausivauhtia. Se on maalivahdille todella paljon.

Bäckström ei ole pelannut Dubnykin saapumisen jälkeen minuuttiakaan. Luottoa tuskin löytyy enää loppukaudestakaan.

Wildissa aluksi näyttöpaikan Mikko Koivun johtamassa ykkösketjussa saanut Sean Bergenheim on valunut hierarkiassa jo nelosketjuun. Viime pelissä peliaikaa tuli enää viisi ja puoli minuuttia.

Koivullakin on ollut hankala kausi ja hän on pisteiden valossa pelaamassa heikointa kauttaan sitten tulokaskautensa. Pistesaldoja vertailtaessa tulee kuitenkin myös muistaa, että koko liigan pistepörssi tullaan tällä kaudella voittamaan ennätysalhaisella pistemäärällä.

Valoa Wildin suomalaiskuulumisiin tuo Mikael Granlund, joka on tehnyt viimiseen 14 otteluun 12 tehopistettä.

Erik Haulan alkukausi oli vaikea, mutta tähdistöottelun jälkeen vauhti on ollut hyvä.

Petteri Lindbohm on yllättänyt monet.
Kuva © Getty Images

Jori Lehterän syksyn hurja pistetahti on tasaantunut, mutta Lehterän kausi kokonaisuutena on ollut mitä mainioin. Myös seuratoveri Petteri Lindbohm on yllättänyt kaikkien odotukset ja esittänyt kypsää peliä.

Lindbohm katseli viime ottelun kuitenkin katsomon puolelta ja peliaika tulee olemaan keväällä vielä tiukemmassa Zbynek Michalekin ja Kevin Shattenkirkin palatessa kokoonpanoon.

Olli Jokisella ei tunnu sujuvan, Blues on Jokiselle jo kauden kolmas ja koko uran kymmenes seura. Maaliskuun alussa Bluesiin siirtynyt Jokinen ei ole mahtunut pelaavaan kokoonpanoon kuin kahdesti.

Seuraa häntä: Paul Stastny

Paul Stastny on pelaaja, joka on todella harvoin otsikoissa. Stastny on pelannut koko uransa kovalla pistekeskiarvolla, mutta on äärettömän tärkeä pelaaja joukkueelleen erityisesti tärkeissä peleissä.

Stastny on erinomainen kahden suunnan pelaaja ja johtajatyyppi, joka ratkoo pelejä keväällä.

 

Alla illan ja yön tulevat ottelut:

MINNESOTA - ST.LOUIS 20.00

LOS ANGELES - VANCOUVER 22.00

CALGARY - COLUMBUS 22.00

WINNIPEG - WASHINGTON 01.00

NEW JERSEY - NY ISLANDERS 01.00

MONTREAL - SAN JOSE 01.00

FLORIDA - BOSTON 01.00

OTTAWA - TORONTO 01.00

CAROLINA - NY RANGERS 01.00

NASHVILLE - BUFFALO 02.00

DALLAS - CHICAGO 02.00

ARIZONA - PITTBURGH 03.00

EDMONTON - PHILADELPHIA 04.00

 

» Lähetä palautetta toimitukselle