Sportin välitodistukset, syksy 2014

LIIGA / Artikkeli
Hannu Toivonen on ollut joukkueensa paras pelaaja.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Odotusten mukaisesti Sport on sijoittunut runkosarjassa jumbopaikalle. Iskuetäisyys on kuitenkin olemassa seuraavalla sijalla lymyilevään Pelicansiin, ja vaasalaiset ovatkin jo nyt saaneet kasaan enemmän voittoja ja pisteitä kuin moni olisi osannut odottaa.

Maalivahdit

Hannu Toivonen

Toivonen on ollut joukkueensa ehdoton paras pelaaja, ja voittojen suurimpia kulmakiviä. Veskari on ollut yksi Sportin kovimpia hankintoja alkukaudesta, ja on osoittautunut kultaakin kalliimmaksi maalinsuulla.

Ville Hostikka

Ville Hostikan esiintymiset Sportin paidassa eivät ole vakuuttaneet. Ajoittain maalivahti on ollut hyvässä iskussa, mutta monesti on ollut ylipelaamista ja helppojakin maaleja on mennyt selän taakse.

Puolustajat

Oskari Manninen

Oskari Mannisen alkukausi ennusti synkkää loppukautta, mutta pakki on parantanut viime peleissä hyvin otteitaan, ja helpohkojen virheiden määrät ovat vähentyneet.

Niko Peltola

Niko Peltola on ollut Sportin paras puolustaja ennen siirtymistään Jokereihin. Peltola avasi loistavasti peliä tilanteen vaatiessa sitä, ja omassa päässä puolustus toimi ajoittaisista virheistä huolimatta.

Matt Generous

Joukkueen toinen yhdysvaltalaispuolustaja siirtyi Sportiin Rauman Lukosta, mutta odotukset jäivät hänen kohdallaan haaveeksi. Peltolan pakkiparina alkukaudesta toiminut Generous on puolustuspäässä ollut kohtalainen, eikä ole koko Liiga-urallaan mätkinyt huikeita pisteitä. Monesti on Generous kuitenkin otteluissa ollut aivan pimennossa.

Mike Brennan

Joukkueen toisesta jenkkipakista on tullut ehkä koko Liigassa Sportin tunnetuin pelaaja. Brennan on Peltolan lähdön jälkeen ollut joukkueen tärkeimpiä pelaajia, eikä tämä puolustaja ole pelännyt kohdata ketään. Pisteitäkin on silloin tällöin kerääntynyt tilille, mutta pisteet ovat tulleet juuri silloin, kun niitä on kaivattu.

Mikko Pukka

Mikko Pukka siirtyi kesken kauden Vaasan Sportiin, ja on kehkeytynyt pukukopissa tykätyksi pelaajaksi. Perusvarma pelaaminen on ollut kohdillaan, ja on edelleen joukkueensa tehotilaston kärjessä.

Joonas Valkonen

Joonas Valkonen on ollut joukkueen näkymättömin puolustaja. Tehotilasto on reilusti pakkasen puolella, ja pistetili on 23 ottelun jälkeen vieläkin kiikareilla.

Ari Gröndahl

Alkukauden hyvä vire jäi vain muistoksi, ja Gröndahlin meno on laantunut rutkasti. Koko pelituntuma oli pitkän aikaa aivan hukassa, ja sen näkee tehotilastoissa; joukkueensa toiseksi huonoin.

Antti Uitto

Joukkueen pitkäaikainen kapteeni Mestiksessä ei ole huikeita peliminuutteja saanut, mutta 11 ottelussa on kertynyt yksi syöttöpiste, ja pelityyli on ollut yllättävän varmaa.

Hyökkääjät

Charles Bertrand

Joukkueen toinen patonkimaan edustaja pelaa huikeaa kautta, ja on kehittynyt kesän aikana huikean paljon. Pelin jokaisella osa-alueella Bertrand on melkein yhtä vaarallinen vastustajalle, ja on Liigan pisterpörssissä sijalla kahdeksan.

Damien Fleury

Damien Fleury on osoittautunut Bertrandin ohella yhdeksi koko Liigan parhaimmaksi ulkomaan hankinnaksi sekä Sportin maalintekijäksi. 14 osumallaan Fleury majailee maalipörssin toisena, ja kolmannen asteen yhteys on löytynyt toisen ranskalaisen kanssa.

Lassi Kokkala

Lassi Kokkala on aloittanut Liiga-kautensa kohtalaisen hyvin. On ollut tiettyjä jaksoja, joissa herraa ei näy mailla halmeilla, mutta on alkanut vakiinnuttaa paikkansa ykkösketjun sentterinä.

Erik Riska

Vaikka Liigan nuorempi Riska on koko tehotilaston hännänkärjessä, on Erik Riska esittänyt hyviä otteita kuluneen kauden aikana. Oma maaliennätys on jo plakkarissa, ja oli Sportin suurimpia valopilkkuja synkän tappioputken aikana.

Jarkko Immonen

Jääkiekkomaailman vähemmän tunnettu Jarkko Immonen on pelannut tähän asti odotuksia paremmin, vaikka Samuli Kivimäen loukkaannuttua vakituinen pelipaikka on tuntunut vaihtelevan useasti. 30 otteluun 11 pistettä ei ole ollenkaan hassumpi määrä.

Joel Kiviranta

Joukkueen nuorimpiin pelaajiin kuuluva Joel Kiviranta oli vielä alkukaudella katsojien silmiin tuiki tuntematon pelaaja, mutta viime aikoina on saanut hyvää otetta pelituntumasta, ja astunut näkyviin.

Teemu Tallberg

Ei ole ollut kovin kummoinen vahvistus alkukaudesta. Pekliaikaa kertyi vähän, ja otteet eivät olleet vakuuttavia. Viime peleissä on kuitenkin nostanut tasoaan huomattavasti.

Samuli Kivimäki

Aloitti ensimmäiset ottelut vahvasti, mutta loukkaantuminen sattui todella pahaan aikaan. Tilillä vain sitsemän ottelua.

Teemu Henritius

Ei uskoisi, että tällä Jokerit-kasvatilla on kasassa jo 27 ottelua. Paikkoja loistaa on tarjottu, mutta sankarin viitta ei ole kelvannut tai pystynyt ottamaan sitä.

Marko Luomala

Joukkueen yksi konkaripelaajista on myös ollut vähällä peliajalla. Kymmenen ottelua ovat tuottaneet "Lutille" maalin ja syöttöpisteen.

Petri Lammassaari

Itävallan Grazista saapunut Lammassaari on ollut positiivisesti näkyvissä. Tusinan ottelun jälkeen maali ja kaksi syöttöä ovat peliaikaan verrattuna aivan kohtalaiset lukemat.

Mika Kujanpää

Kujanpään läpimurto Liiga-jäille ei onnistunut. Pelaajan aloitteesta sopimus purettiin hetki sitten, eikä hyökkääjä saanutkaan viime aikoina peliaikaa. Oli erittäin hyvässä iskussa kesällä käydyssä Pitsiturnauksessa, joka jäikin toistaiseksi Liiga-uran kohokohdaksi.

Jussi Pesonen

Yhtä vaille 700 ottelua Liiga-urallaan pelannut Pesonen on myös tehnyt kovaa työtä Sportin paidassa. Vaikka kauden avausmaalia ei ole vielä syntynyt, hän on ollut avainpelaajia tietyissä voitoissa. Pesonen ratkaisi ensimmäisessä kotiottelussa voiton voittolaukauskilpailussa JYP:iä vastaan.

Ville Leskinen

Viime kauden U20-kisojen maailmanmestari tuli kesken kauden Kärppien organisaatiosta Sportin riveihin, ja hyökkääjä on pelannut keskinvertoisesti.

Tomi Körkkö

Körkkö on ollut yksi yllättävistä onnistujista. Neljä maalia ja syöttöpisteen nakuttanut hyökkääjä on saanut uutta tuulta uransa alle, eikä menossa ole paljon moitittavaa.

Jarkko Hattunen

Kuten Kujanpään tapauksessa, Pitsiturnaus sujui loistavasti Hattusellakin. Varsinaisissa otteluissa on kuitenkin tullut liikaa hukattuja tilaisuuksia ja virheitä.

Aleksi Rekonen

Rekonen on ollut Sportin esimerkillisiä työmyyriä. Pisteitäkin on muutama kertynyt, mutta enimmäkseen Rekonen on ollut haalariketjuissa taistelemassa.

Ivan Rachunek

Ehti pelata kuusi Liiga-ottelua, joissa kertyi kaksi syöttöpistettä.

Kelsey Tessier

Tessier oli ulkomaan hankintojen pettymys. Viidessä ottelussaan ennen paluuta Ruotsiin Tessier ei saanut aikaan pisteen pistettä.

Michal Kristof, Felix Westermarck, Jesse Väkelä, Jean Auren, ja Antti Kangasniemi jäivät arvostelujen ulkopuolelle oteeluiden määrän perusteella.

» Lähetä palautetta toimitukselle