Charles Bertrand oli viime kaudella joukkueen arvokkain pelaaja.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Sportin kausitodistukset 2015

Vaikka pelillinen tavoite jäikin sarjanousijalta saavuttamatta, oli kausi joukkueellisesti onnistunut. Sportin kauteen sisältyi niin positiivisia yllätyksiä kuin pettymyksiäkin. Tässä tulokaskauden arvioinnit pelaajista Liiga-jäillä.

Maalivahdit  

Hannu Toivonen

Toivonen oli yksi joukkueensa tukipilareista voitetuissa otteluissa, ja pelasi loistavan kauden Sportin maalinsuulla.

Ville Hostikka

Hostikka pelasi vaikeitakin otteluja, mutta oli ensimmäinen veskari, joka ryösti pisteet JYPiltä Hippoksella. Taso kuitenkin ailahteli aika paljon.

Puolustajat  

Oskari Manninen

Alkukauden Manninen oli hiukan pimennossa muiden pakkien takana, mutta taso nousi huomattavasti kauden edetessä. Lopulta Manninen oli Sportin tärkeimpiä puolustajia.

Mike Brennan

Yhdysvaltalaispuolustaja oli toinen elintärkeä osa Sportin alakertaa. Oli kenties koko joukkueen fyysisin pelaaja ja hänen liikkumistaan kentällä oli ilo katsella.

Mikko Pukka

Yksi harvoista Sportin pelaajista, joka kauden loputtua jäi tehotilastossa plussan puolelle. Välillä pelaaminen ontui, mutta ei kriittisillä hetkillä.

Antti Uitto

Pelasi kunniakkaan kauden kotkapaidassa, vaikka hänelle ei oletettu jäävän lähes ollenkaan peliaikaa. "Uki" pelasi kuitenkin melkein moitteettomasti ja perusvarma puolustus oli kohdillaan.

Jesse Väkelä

Nuori puolustaja vilautti osaamistaan loppukaudesta ja on varmasti yksi vakiokasvoista ensi kauden kokoonpanossa.

Ari Gröndahl

Otteet liigajäillä sujuivat odotettua paremmin ja taso nousi kauden edetessä.

Juha Tarkkanen

Ei onnistunut täyttämään puolustusaukkoa, minkä Matt Generous jätti siirtyessään HIFK:hon. 

Hyökkääjät  

Charles Bertrand

Ranskalainen kultakypärä oli kultaakin arvokkaampi pistenikkari Sportille. Välillä pelaaminen tuntui takkuavan, mutta Bertrand pääsi nopeasti vaikean vaiheen ohi.Yli 40 pisteen kausi on henkeä salpaava suoritus tältä pelaajalta.

Joel Kiviranta

Taiston maljan napannut 19-vuotias hyökkääjä oli esimerkillinen pelaaja otteiltaan. Ei antanut missään vaiheessa periksi ja usein kiivas kamppailu tuottikin tulosta.

Erik Riska

Joukkueen kapteeni teki todella paljon näkymätöntä työtä kentällä, ja maalejakin syntyi kymmenen kappaletta. Jääaikaa kertyi todella paljon, vaikka vakituinen pelipaikka oli suurimmaksi osaksi viimeisessä kahdessa ketjussa.

Henrik Koivisto

Pelasi Sportin paidassa 16 ottelua, joissa kertyivät juuri samat pisteet, mitä alkukaudesta Lukon väreissä 37 ottelussa. 

Lassi Kokkala

Jatkoi hyvää tahtiaan, mihin jäi edellisellä kaudella Mestiksessä. Loukkaantuminen kuitenkin pilasi kauden arvokkaan lopetuksen.

Jarkko Immonen

Oli oiva sentteri Bertrandille, joka syöttelikin useimmat ranskalaishyökkääjän osumat. Oli kuluneella kaudella yksi joukkueen parhaita hyökkääjiä.

Teemu Tallberg

Alempien ketjujen työmyyrä, joka teki työtä käskettyä, eikä epäonnistumisia tullut ainakaan liikaa. 

Antti Kangasniemi

Ei saanut odotettua pelivirettä päälle, mutta muuten pelasi kohtalaisen hyvin. 

Petri Lammassaari

Pelasi paremmin, mitä Itävallan pääsarjasta siirtyneeltä hyökkääjältä pystyi odottamaan. 

Aleksi Rekonen

Teki myös paljon näkymätöntä työtä, mutta loppukaudesta pelaaja jäi täysin pimentoon. 

Tomi Körkkö

Onnistui yllättävän hyvin, mutta loukkaantuminen katkaisi hyvät otteet.

Jussi Pesonen

Joukkueen konkarilla oli perusvarmat otteet hallussa, mutta hyökkääjältä odotettiin enemmän.

Ville Leskinen

Kausi ennusti alle 20-vuotiaiden maailmanmestarille hyvää, mutta kausi päättyi loukkantumiseen.

Toni Leinonen

Oli kenties joukkueen parhaimpia karvaajia, mutta tuloksellisesti kausi Sportin paidassa oli pettymys.

Teemu Henritius

Lukeutuu samaan kastiin Leinosen kanssa, vaikka sai kerättyä enemmän pisteitä tililleen.

Jesse Rantamäki

Onnistui lyömään itsensä läpi liigajäille. Vaikka pisteitä ei ropissut, niin pelaaminen oli miellyttävää katseltavaa.

Jarkko Hattunen

Suomen mestaruuden TPSn paidassa napannut hyökkääjä ei paljoa saanut aikaan tällä kaudella.

Arvostelematta jäivät puolustajat Robin Salo, sekä koko kauden loukkaantuneena ollut Miko Malkamäki. Lisäksi joukkueesta lähteneet Marko Luomala, Generous, Damien Fleury, Mika Kujanpää ja Niko Peltola.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Tapparan tehottomuus jatkuu, Turussa taotaan täysosumia

LIIGA | 17.10.2017 9:00
Tiistain Liiga-kierroksella maistuvia kertoimia tarjotaan muun muassa Tapparan nihkeän maalitehtailun jatkumiselle. Turussa puolestaan TPS:n ja Ässien odotetaan takovan osumia enemmänkin. lue lisää

Kotiinpaluun ei pitänyt jännittää Tuulolaa: ”Perkele, tämä kiekkohan pomppii”

LIIGA | 13.10.2017 21:34
Huippusyksyä pelaava Joni Tuulola palasi kotikaupunkiinsa Hämeenlinnaan. Alkujännitys iski vasta ensimmäisessä vaihdossa. lue lisää

Kankaanperä 12 ottelun pelikieltoon

LIIGA | 19.9.2017 9:53
Sportin Markus Kankaanperä on saanut 12 ottelun pelikiellon lauantaisesta taklauksestaan Ville Leskisen päähän. lue lisää

Royals-valmentaja Sportin yhteistyöstä: "Tässä vielä tutustutaan toisiimme"

LIIGA | 17.9.2017 16:40
Sport-Ilves-ottelussa Vaasan kotkapaidat kunnioittivat Royalsin menestyksekästä kautta amerikkalaisessa jalkapallossa, kun vaasalaiset kampesivat itsensä Vaahteramaljan finaaleihin. Samalla Sport tiedotti tulevasta yhteistyöstä Royalsin kanssa. lue lisää

Tomek Valtonen 8–1-tappion jälkeen: "Meiltä loppui bensa kesken"

LIIGA | 16.9.2017 20:30
Kärppien ja Sportin välinen ottelu alkoi tasaisesti. Ensimmäinen erä oli vielä maaliton, mutta lopulta vaasalaiset hävisivät Oulussa murskaavin lukemin. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Markus Nenonen

Sport #28 L lh
s. 1992 Jämsänkoski
187CM / 94KG
SOPIMUS: 2018