Charles Bertrand oli viime kaudella joukkueen arvokkain pelaaja.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Sportin kausitodistukset 2015

Vaikka pelillinen tavoite jäikin sarjanousijalta saavuttamatta, oli kausi joukkueellisesti onnistunut. Sportin kauteen sisältyi niin positiivisia yllätyksiä kuin pettymyksiäkin. Tässä tulokaskauden arvioinnit pelaajista Liiga-jäillä.

Maalivahdit  

Hannu Toivonen

Toivonen oli yksi joukkueensa tukipilareista voitetuissa otteluissa, ja pelasi loistavan kauden Sportin maalinsuulla.

Ville Hostikka

Hostikka pelasi vaikeitakin otteluja, mutta oli ensimmäinen veskari, joka ryösti pisteet JYPiltä Hippoksella. Taso kuitenkin ailahteli aika paljon.

Puolustajat  

Oskari Manninen

Alkukauden Manninen oli hiukan pimennossa muiden pakkien takana, mutta taso nousi huomattavasti kauden edetessä. Lopulta Manninen oli Sportin tärkeimpiä puolustajia.

Mike Brennan

Yhdysvaltalaispuolustaja oli toinen elintärkeä osa Sportin alakertaa. Oli kenties koko joukkueen fyysisin pelaaja ja hänen liikkumistaan kentällä oli ilo katsella.

Mikko Pukka

Yksi harvoista Sportin pelaajista, joka kauden loputtua jäi tehotilastossa plussan puolelle. Välillä pelaaminen ontui, mutta ei kriittisillä hetkillä.

Antti Uitto

Pelasi kunniakkaan kauden kotkapaidassa, vaikka hänelle ei oletettu jäävän lähes ollenkaan peliaikaa. "Uki" pelasi kuitenkin melkein moitteettomasti ja perusvarma puolustus oli kohdillaan.

Jesse Väkelä

Nuori puolustaja vilautti osaamistaan loppukaudesta ja on varmasti yksi vakiokasvoista ensi kauden kokoonpanossa.

Ari Gröndahl

Otteet liigajäillä sujuivat odotettua paremmin ja taso nousi kauden edetessä.

Juha Tarkkanen

Ei onnistunut täyttämään puolustusaukkoa, minkä Matt Generous jätti siirtyessään HIFK:hon. 

Hyökkääjät  

Charles Bertrand

Ranskalainen kultakypärä oli kultaakin arvokkaampi pistenikkari Sportille. Välillä pelaaminen tuntui takkuavan, mutta Bertrand pääsi nopeasti vaikean vaiheen ohi.Yli 40 pisteen kausi on henkeä salpaava suoritus tältä pelaajalta.

Joel Kiviranta

Taiston maljan napannut 19-vuotias hyökkääjä oli esimerkillinen pelaaja otteiltaan. Ei antanut missään vaiheessa periksi ja usein kiivas kamppailu tuottikin tulosta.

Erik Riska

Joukkueen kapteeni teki todella paljon näkymätöntä työtä kentällä, ja maalejakin syntyi kymmenen kappaletta. Jääaikaa kertyi todella paljon, vaikka vakituinen pelipaikka oli suurimmaksi osaksi viimeisessä kahdessa ketjussa.

Henrik Koivisto

Pelasi Sportin paidassa 16 ottelua, joissa kertyivät juuri samat pisteet, mitä alkukaudesta Lukon väreissä 37 ottelussa. 

Lassi Kokkala

Jatkoi hyvää tahtiaan, mihin jäi edellisellä kaudella Mestiksessä. Loukkaantuminen kuitenkin pilasi kauden arvokkaan lopetuksen.

Jarkko Immonen

Oli oiva sentteri Bertrandille, joka syöttelikin useimmat ranskalaishyökkääjän osumat. Oli kuluneella kaudella yksi joukkueen parhaita hyökkääjiä.

Teemu Tallberg

Alempien ketjujen työmyyrä, joka teki työtä käskettyä, eikä epäonnistumisia tullut ainakaan liikaa. 

Antti Kangasniemi

Ei saanut odotettua pelivirettä päälle, mutta muuten pelasi kohtalaisen hyvin. 

Petri Lammassaari

Pelasi paremmin, mitä Itävallan pääsarjasta siirtyneeltä hyökkääjältä pystyi odottamaan. 

Aleksi Rekonen

Teki myös paljon näkymätöntä työtä, mutta loppukaudesta pelaaja jäi täysin pimentoon. 

Tomi Körkkö

Onnistui yllättävän hyvin, mutta loukkaantuminen katkaisi hyvät otteet.

Jussi Pesonen

Joukkueen konkarilla oli perusvarmat otteet hallussa, mutta hyökkääjältä odotettiin enemmän.

Ville Leskinen

Kausi ennusti alle 20-vuotiaiden maailmanmestarille hyvää, mutta kausi päättyi loukkantumiseen.

Toni Leinonen

Oli kenties joukkueen parhaimpia karvaajia, mutta tuloksellisesti kausi Sportin paidassa oli pettymys.

Teemu Henritius

Lukeutuu samaan kastiin Leinosen kanssa, vaikka sai kerättyä enemmän pisteitä tililleen.

Jesse Rantamäki

Onnistui lyömään itsensä läpi liigajäille. Vaikka pisteitä ei ropissut, niin pelaaminen oli miellyttävää katseltavaa.

Jarkko Hattunen

Suomen mestaruuden TPSn paidassa napannut hyökkääjä ei paljoa saanut aikaan tällä kaudella.

Arvostelematta jäivät puolustajat Robin Salo, sekä koko kauden loukkaantuneena ollut Miko Malkamäki. Lisäksi joukkueesta lähteneet Marko Luomala, Generous, Damien Fleury, Mika Kujanpää ja Niko Peltola.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sportin yhdysvaltalaiskaksikko jättää joukkueen - Parks ja Povorozniouk suuntaavat ulkomaille

LIIGA | 13.2.2018 17:17
Sport-hyökkääjät Michael Parks ja Sam Povorozniouk jättävät joukkueen ja suuntaavat ulkomaan kaukaloihin. lue lisää

Kyynärpäätaklaus päähän toi Povoroznioukille pelikiellon - voi pelata vasta runkosarjan viimeisellä viikolla

LIIGA | 6.2.2018 16:31
Sport-hyökkääjä Sam Povoroznioukille on tuomittu kahdeksan ottelun pelikielto perjantain KooKoo-ottelun kyynärpäätaklauksesta. lue lisää

Sportin kultakypärä siirtyy Tapparaan − "Neuvottelimme pitkään hänen kanssaan"

LIIGA | 4.2.2018 12:45
Vaasan Sportissa tällä kaudella 30 tehopistettä iskenyt Markus Nenonen siirtyy loppukaudeksi Tampereen Tapparaan. lue lisää

Sportille iso menetys - Komulaisen kausi ohi

LIIGA | 3.2.2018 20:12
Sport-hyökkääjä Joonas Komulainen joutui jättämään perjantain KooKoo-ottelun kesken törmättyään pää edellä laitaan. Tämän seurauksena hyökkääjää ei nähdä Sportin kokoonpanossa loppukaudella. lue lisää

Sportille kolme jatkosopimusta - Vauhkonen jatkaa Vaasassa

LIIGA | 31.1.2018 16:29
Liigassa viimeisenä oleva Vaasan Sport on tehnyt kolme jatkosopimusta ensi kaudelle. Kotkapaidoissa jatkavat hyökkääjä Olavi Vauhkonen sekä puolustajat Tony Sund ja Ville Saukko. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KooKooIlves
"Kouvolassa maaleja koko rahalla"
Kouvolassa kohtaavat toiseksi ja kolmanneksi eniten maaleja päästäneet joukkueet. Lisäksi molemmilla on potentiaalia iskeä suuria maalimääriä. Siitä osoituksena kaksikon kauden aikaisemmat kohtaamiset. Kolmen ottelun yhteenlaskettu maalimäärä on 25. Vireen puolesta etu on vierailijoilla, jotka ovat napsineet voittoja ja tappioita vuorotellen. KooKoo on puolestaan hävinnyt neljä edellistä otteluaan.
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
HIFKHPK
"HIFK korjaa kurssiaan"
HIFK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, mutta lauantaina kurssi kääntyy. Helsinkiläiset ovat olleet HPK:lle tällä kaudella vaikea pala purtavaksi, sillä HIFK on voittanut kaikki viisi aiempaa kohtaamista jättäen hämeenlinnalaisille vain yhden pisteen. Erot eivät ole olleet suuria, mutta tulokset oikeudenmukaisia. HPK:ta rasittaa myös perjantain ottelu Pelicansia vastaan, kun HIFK pääsee paremmin levänneenä koitokseen.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
JYPJukurit
"JYP rutiinivoittoon"
Kevään lähestyessä JYP on noussut Kärppien kärkihaastajaksi. Joukkue on tasainen ja pystyy huononakin päivänä raapimaan itsestään riittävästi tehoja voittaakseen kenet tahansa. Jukurit on vastaavasti hävinnyt viisi kuudesta edellisestä pelistään. Jo ennestään maalintekovaikeuksien kanssa kamppaillut joukkue päästi kultakypäränsä TPS:ään ja vastassa on tiiviisti viisikkona pelaava joukkue, joten kovin suurta pistepottia ei kannata odottaa.
 • 4
 • 5
 • 0
 • 1
KärpätSaiPa
"Kärppien hyökkäys liikaa SaiPalle"
SaiPan maalilla Frans Tuohimaa on pelannut tänä vuonna maalivahdeista eniten. Lappeenrantalaiset ovat pelanneet tämän vuoden puolella 18 ottelua, joista Tuohimaa on aloittanut maalilla 16 kertaa. Kuorma on alkanut näkymään sensatiovahdin otteissa. Joukkuetta reppuselässään kantanut maalivahti pystyy edelleen pelaamaan huipputasolla, mutta Kärppien tasoinen hyökkäävä ja aktiivinen joukkue tuottaa puolustukselle ongelmia, joita edes maalivahti ei pysty paikkaamaan.
 • 4
 • 5
 • 2
 • 3
PelicansÄssät
"Ässät ohittaa Pelicansin"
Kauden alussa maaleja mättänyt Pelicans on hukannut tehonsa. Kolmen edellisen ottelun saldo on yksi tehty maali, eikä yhdessä yössä ole syytä odottaa ihmeparantumista. Pussileuat ovat jättäneet myös yksitoista edellistä ylivoimamahdollisuuttaan käyttämättä. Ässien pahin henkinen takalukko on ohitettu ja pitkän tappioputken jälkeen patapaidat ovat voittaneet kolme neljästä edellisestä ottelustaan.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
TPSLukko
"Viimeistely Lukon ongelma"
Koko kauden mittapuulla Lukkoa vähemmän maaleja ovat tehneet vain KooKoo, HPK, KalPa ja Jukurit. Perjantaina Lukko jäi nollille JYPiä vastaan, eikä se ole juhlinyt myöskään TPS:ää vastaan tällä kaudella. Viidessä aiemmassa kamppailussa Lukko on tehnyt varsinaisella peliajalla TPS:n verkkoon vain kuusi maalia. Kovin montaa maalia ei kannata rustata lapulle myöskään lauantain otteluun.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KalPaSport
"KalPa jatkaa kuntopuntarin kärjessä"
KalPa on viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana se on menettänyt vain kaksi pistettä. Myös Sport on esiintynyt parissa viime ottelussa tuloksien varassa pirteästi, mutta tuloksien takana ongelmia on edelleen. Perjantaina SaiPaa vastaan vaasalaiset iskivät viisi maalia, vaikka laukoivat kohti maalia vain 18 kertaa. KalPan puolustus on hyvin organisoitu ja Sportin kiekollisen pelin kärki on kapea, joten odotettavissa on kotivoitto. Jopa toinen nollapeli peräkkäin KalPan maalivahdeille.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1

Luetuimmat

Antti Kalapudas

Sport #51 L kh
s. 1996 Oulainen
182CM / 81KG
SOPIMUS: 2019