Isomman palkan myötä Teräväiseltä odotetaan enemmän tehoja.

Getty Images

Sopimus tuli: Teräväisen palkka ja odotusarvo kovaan nousuun

Tulokassopimuksensa jälkeen Teuvo Teräväinen sai lähes kahden miljoonan dollarin palkankorotuksen tehtyään kahden vuoden jatkosopimuksen. Sopimus tuli -juttusarja analysoi sopimuksen sekä pelaajan että seuran kannalta.

Teuvo Teräväinen teki kahden vuoden jatkosopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Tuoreen sopimuksen analysoi NHL-toimittaja Juha Oinonen.

Millainen historia Teräväisellä on NHL:ssä ja Hurricanesissa?

Teräväinen on Chicago Blackhawksin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2012 ja aloitti NHL-uransa Blackhawksissa kaudella 2014-15. Ensimmäisellä kaudella runkosarjapelejä kertyi enemmän AHL:ssä kuin NHL:ssä, mutta pudotuspeleissä Teräväinen nakutti 18 ottelussa 10 tehopistettä Blackhawksin voittaessa Stanley Cupin.

Hurricanesiin Teräväinen siirtyi kesällä 2016. Blackhawksin oli päästävä eroon Bryan Bickellin kalliista sopimuksesta, ja Hurricanes-GM Ron Francis sai neuvoteltua samaan kauppaan nuoren ja lupaavan Teräväisen.

Vaihdossa Blackhawks sai toisen kierroksen varausvuoron vuoden 2016 varaustilaisuuteen ja kolmannen kierroksen varausoikeuden vuodelle 2017. Hurricanesilta saamansa varausvuoron Blackhawks käytti venäläishyökkääjä Artur Kajumoviin, joka pelaa toistaiseksi KHL:ssä.

Ensimmäisellä kaudellaan Hurricanesissa Teräväinen rikkoi maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä.

Miten tämä sopimus asettuu seuran sopimusrakenteeseen ja palkkakattoon? Mitä tärkeitä sopimuksia Hurricanesilla on solmittavana lähitulevaisuudessa?

Teräväisen vuosipalkka on maltillinen 2,86 miljoonaa dollaria, mutta Teräväinen on kuitenkin Hurricanesin neljänneksi parhaiten palkattu hyökkääjä Jordan Staalin, Jeff Skinnerin ja Victor Raskin jälkeen. Kaikista pelaajista myös puolustaja Justin Faulk sekä maalivahdit Scott Darling ja Cam Ward tienaavat Teräväistä enemmän.

Palkkakatossa Hurricanesilla on edelleen tilaa yli 24 miljoonaa dollaria. Ennen tulevan kauden alkua jatkosopimuksen saanevat nuoret hyökkääjät Brock McGinn ja Phil Di Giuseppe sekä mahdollisesti puolustaja Trevor Carrick ja maalivahti Daniel Altshuller.

Ensi kauden jälkeen GM Francisilla on isompi urakka, sillä puolustajat Jaccob Slavin, Brett Pesce ja Noah Hanifin sekä hyökkääjä Elias Lindholm jäävät ilman jatkosopimusta rajoitetuiksi vapaiksi agenteiksi. Kaikki neljä ovat keskeisiä pelaajia Hurricanesin tulevaisuuden kannalta.

Miten vertaisit sopimusta vastaavien pelaajien sopimuksiin?

Monet nuoret pelaajat, kuten J.T. Miller ja Boone Jenner ovat tehneet tulokassopimuksensa jälkeen kestoltaan ja palkaltaan samansuuntaisen sopimuksen. Myös Richard Panik teki kauden päätyttyä vastaavan sopimuksen.

Edellä mainittujen ero Teräväiseen on kuitenkin se, että Hurricanes-hyökkääjä pelasi jo tulokassopimuksensa aikana kaksi vähintään 35 pisteen kautta. Hurricanesilla on siis jo vahvaa näyttöä Teräväisen iskukyvystä. Lisäksi nuoren hyökkääjän odotetaan kehittyvän entisestään.

Mitä mieltä olet tämän sopimuksen onnistumisesta pelaajan ja seuran kannalta?

Teräväinen sai lähes kahden miljoonan dollarin palkankorotuksen. Hurricanes puolestaan sai laadukkaan ja lupaavan pelaajan sitoutettua kahdeksi seuraavaksi kaudeksi.

Sopimuksen lyhyys on molempien etu. Todennäköisesti Teräväinen jatkaa kehittymistään ja saa kahden vuoden kuluttua pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen. Jos jotain odottamatonta kuitenkin tapahtuisi, olisi Hurricanesin vaivatonta päästä eroon edullisesta sopimuksesta.

Paineet ovatkin Teräväisen puolella. Päättyneellä kaudella Teräväinen keräsi 42 pistettä, mikä oikeutti joukkueen sisäisen pistepörssin kuudenteen sijaan. Palkankorotuksen myötä molempiin suorituksiin on lupa odottaa parannusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Teräväinen nelosketjussa, Ty Rattie ykkösessä − Hurricanes-valmentajan temput vain pahentavat tilannetta

NHL | 24.1.2017 11:53
Carolina Hurricanesin kärsittyä murskatappion Pittsburgh Penguinsille yritti päävalmentaja Bill Peters herätellä miehistöään kokoonpanomuutoksilla. Neljänneksi paras pistemies Teuvo Teräväinen oli yhden pelin katsomossa, ja päästyään takaisin kokoonpanoon pelasi nelosketjussa. Tehottomuudesta kärsivällä joukkueella ei ole varaa haaskata harvoja tehomiehiään. lue lisää

Hurricanes palasi suomalaisseuraksi

NHL | 8.10.2016 17:00
Carolina Hurricanesissa on totuttu näkemään suomalaispelaajia isoissa rooleissa. Pari edellistä kautta joukkueen kokoonpanosta puuttui suomalaisväri, mutta alkavalla NHL-kaudella Hurricanesissa pelaa taas mielenkiintoisia suomalaisia. lue lisää

Sopimus tuli: Hurricanesilla edullinen ykköspakkipari vuosiksi eteenpäin

NHL | 6.8.2017 10:00
Amerikkalaispuolustaja Brett Pesce teki Carolina Hurricanesin kanssa kauden 2023-24 loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen. Kun Pescen pakkipari Jaccob Slavin teki aiemmin kesällä vuoden pidemmän jatkon, niin joukkueella on ykköspuolustajapari valmiina seitsemäksi seuraavaksi kaudeksi. lue lisää

Hurricanes jatkoi puolustajiensa kiinnittämistä - Pescelle 24 miljoonan dollarin sopimus

NHL | 2.8.2017 0:42
Brett Pesce on solminut Carolina Hurricanesin kanssa kuusivuotisen ja 24 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. lue lisää

Sopimus tuli: Slavinista Hurricanesin ykköspakki myös palkalla mitattuna

NHL | 15.7.2017 9:00
Carolina Hurricanes solmi seitsemän vuoden jatkosopimuksen amerikkalaispuolustaja Jaccob Slavinin kanssa. Sopimuksen keskimääräinen vuosiansio on 5,3 miljoonaa dollaria, mikä tekee Slavinista Hurricanesin parhaiten palkatun puolustajan, kun sopimus astuu voimaan kauden 2018-19 alusta. lue lisää

Kommentit

Teuvo Teräväinen

Carolina #86 L kh
s. 1994 Helsinki
179CM / 73KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2012 Chicago Blackhawks 1. kierros #18