Sopimus tuli: Slavinista Hurricanesin ykköspakki myös palkalla mitattuna

NHL / Artikkeli
Slavin on noussut nopeasti Hurricanesin johtavaksi puolustajaksi.
Kuva © Getty Images
Carolina Hurricanes solmi seitsemän vuoden jatkosopimuksen amerikkalaispuolustaja Jaccob Slavinin kanssa. Sopimuksen keskimääräinen vuosiansio on 5,3 miljoonaa dollaria, mikä tekee Slavinista Hurricanesin parhaiten palkatun puolustajan, kun sopimus astuu voimaan kauden 2018-19 alusta.

Nuoren Hurricanes-puolustuksen johtohahmoksi noussut Jaccob Slavin sai tulokassopimuksensa jatkoksi seitsemän vuoden sopimuksen 5,3 miljoonan dollarin keskimääräisellä vuosiansiolla. Jatkoajan NHL-toimituspäällikkö Juha Oinonen analysoi sopimuksen molempien osapuolien näkökulmasta.

Millainen historia Slavinilla on NHL:ssä?

23-vuotias puolustaja on Hurricanesin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2012. NHL-ura käynnistyi kuitenkin vasta kaudella 2015-16 parin yliopistokauden päätteeksi. Slavinin tulokassopimus on voimassa kauden 2017-18 loppuun asti.

Vaikka amerikkalaisella on NHL-kokemusta vasta 145 ottelun verran, on monipuolinen puolustaja nopeasti noussut isoon rooliin Hurricanesissa. Heti tulokaskaudellaan Slavin pelasi paljon ja laadukkaasti, mutta toisella kaudellaan vastuu ja tehokkuus lisääntyivät.

Päättyneellä kaudella Slavin rikkoi maali- ja piste-ennätyksensä ollen samalla myös Hurricanesin johtavia puolustajia peliajalla ja edistyneillä tilastoilla mitattuna.

Miten tämä sopimus asettuu seuran sopimusrakenteeseen ja palkkakattoon? Mitä tärkeitä sopimuksia Hurricanesilla on solmittavana lähitulevaisuudessa?

Uuden sopimuksen astuessa voimaan Slavin on Hurricanesin parhaiten palkattu puolustaja ja kolmanneksi parhaiten palkattu pelaaja Jordan Staalin ja Jeff Skinnerin jälkeen. 

Palkkakatossa on tällä hetkellä tilaa hieman yli 17 miljoonaa dollaria, mutta vuoden kuluttua Slavinin sopimus kuluttaa palkkakattoa noin neljä ja puoli miljoonaa dollaria nykyistä enemmän.

Ensi kauden jälkeen on GM Ron Francisin tehtävä jatkosopimukset nuorten puolustajien Brett Pescen, Noah Hanifinin ja Trevor van Riemsdykin kanssa. Myös maalivahti Cam Wardin ja hyökkääjä Elias Lindholmin sopimukset päättyvät ensi kauden jälkeen.

Ward saattaa jo jäädä ilman jatkosopimusta, mikä vapauttaisi rahaa käytettäväksi nuorempien pelaajien jatkosopimuksiin.

Miten vertaisit sopimusta vastaavien pelaajien sopimuksiin?

Lähin vertailukohta on Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen. Suomalaispuolustajan sopimus on vuoden lyhyempi, ja Slavin sai oman jatkosopimuksensa vajaan kauden vähemmän pelanneena.

Valtaosa tämän suuruusluokan sopimuksen tehneistä puolustajista on pelannut Slavinia enemmän tai vähintään tehokkaammin, kuten Shayne Gostisbehere.

Mitä mieltä olet tämän sopimuksen onnistumisesta pelaajan ja seuran kannalta?

Slavin on kokonaisuutta arvioiden Hurricanesin tärkein puolustaja. Monipuolinen amerikkalainen johtaakin joukkueen alakertaa kahdeksan seuraavan kauden ajan, mikä on organisaation tulevaisuuden kannalta tärkeää.

Muut tulevat jatkosopimukset huomioiden rima on kuitenkin nostettu tarpeettoman ylös. Slavinin jatkosopimus vuosi ennen tulokassopimuksen päättymistä vaikuttaa niin ikään tarpeettomalta kannustimelta esimerkiksi Brett Pescelle ja Noah Hanifinille, jotka Slavinin tavoin aloittavat tulokassopimuksensa viimeisen kauden.

"Pelatkaa huippukausi, niin teillä on mahdollisuus samaan" – vaikka joukkueella ei todellisuudessa siihen ole varaa.

Jos (ja kun) GM Francis haluaa pitää kaikki ensi kauden päätteeksi rajoitetuiksi vapaiksi agenteiksi jäävät pelaajat, on jonkun tyydyttävä merkittävästi pienempään korotukseen kuin Slavin.

» Lähetä palautetta toimitukselle