Connor McDavidista tulee uuden sopimuksen myötä liigan kovapalkkaisin pelaaja.

Getty Images

Sopimus tuli: McDavidin palkkapyyntö osoitti uskollisuutta Oilersia kohtaan

Edmonton Oilers ja Connor McDavid solmivat kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo on 100 miljoonaa dollaria. Jatkoaika analysoi sopimuksen tuoreeltaan.

Edmonton Oilers julkisti keskiviikkona tehneensä Connor McDavidin kanssa kahdeksan vuoden pituisen jatkosopimuksen, jonka arvo on 100 miljoonaa dollaria. Sopimus tekee McDavidista liigan parhaiten palkatun pelaajan 12,5 miljoonan dollarin vuosiansioilla. Jatkoajan Oilers-vastuutoimittaja Jani Maarala analysoi McDavidin sopimuksen. 

Millainen historia McDavidilla on Oilersissa?

McDavid on jo nyt osoittanut olevansa dominoiva pelaaja NHL-tasolla

Vuoden 2015 ykkösvaraus on ottanut kahdessa vuodessa paikan seuran johtavana pelaajana. Siitä kertoo myös nimitys joukkueen kapteeniksi vain 19 vuoden iässä. McDavid on jo nyt osoittanut olevansa dominoiva pelaaja NHL-tasolla. Tuona aikana McDavid on myös käytännössä yksin nostanut Oilersin liigan pohjamudista varteenotettavaksi pudotuspeliehdokkaaksi.

McDavidin tulokaskausi jäi loukkaantumisen takia vaillinaiseksi. Toisella kaudella irtosi kuitenkin jo pistepörssin voitto tehoilla 30+70=100. Kesän palkintogaalassa sekä media että pelaajat äänestivät McDavidin liigan parhaaksi pelaajaksi.

Miten tämä sopimus asettuu seuran sopimusrakenteeseen ja palkkakattoon? Mitä tärkeitä sopimuksia Oilersilla on solmittavana lähitulevaisuudessa?

McDavidin sopimus vie ison osan Oilersin palkkakatosta, mutta jättää kuitenkin sopivasti liikkumavaraa muille hankinnoille ja jatkosopimuksille. Tämä helpottaa joukkueen rakentamista, kun kaikki raha ei ole kiinni vain yhdessä pelaajassa.

Oilers-GM Peter Chiarellin seuraava tavoite on saada aikaan sopimus Leon Draisaitlin kanssa. Draisaitlin tulokassopimus päättyi tähän kauteen ja hänellekin on luvassa reilu palkankorotus. 

Miten vertaisit sopimusta vastaavien pelaajien sopimuksiin?

Uusi sopimus tekee McDavidista liigan ylivoimaisesti korkeapalkkaisimman pelaajan. Vertailussa lähimmäksi pääsevät Chicago Blackhawksin Jonathan Toews ja Patrick Kane, jotka tällä hetkellä ovat liigan parhaiten palkattuja pelaajia. Hekin jäävät kuitenkin kahden miljoonan dollarin päähän McDavidin vuosittaisesta palkkakattoon vaikuttavasta summasta. Itse palkoissa kolmikko on kuitenkin keskenään samalla viivalla.

McDavidin sopimus olisi voinut olla palkkatasoltaan vieläkin korkeampi, mutta hyökkääjä itse halusi pitää pyyntönsä maltillisena.

Mitä mieltä olet tämän sopimuksen onnistumisesta pelaajan ja seuran kannalta?

Oilersille McDavidin tuore sopimus oli todellinen lottovoitto. Palkkakattoon jäi tilaa ja seuran tulevaisuuskaan ei kärsinyt sopimuksesta tippaakaan. McDavidin maltillinen palkkapyyntö osoitti uskollisuutta organisaatiota kohtaan. Kumpikin osapuoli osoitti sitoutuneisuutta voittavan joukkueen rakentamiseksi Edmontoniin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

McDavid ja Talbot eivät kaksistaan riitä pitkään kevääseen

NHL | 24.10.2017 9:00
Edmonton Oilersin kausi ei ole alkanut kannattajien mielestä odotetusti. Ottelujen tuloksien takaa löytyy huolestuttavia merkkejä. Tällä hetkellä joukkueen menestys on kahden kortin varassa. Ja siihen on tultava pikainen muutos. lue lisää

Supertähti McDavid hinaa Oilersia huipulle

NHL | 4.10.2017 15:59
Connor McDavid on pelannut kaksi kautta yli piste per peli -keskiarvolla ja voittanut pistepörssin sekä henkilökohtaisia palkintoja. Seuraava tavoite on Stanley Cup. lue lisää

Ducks-Oilers: Isät vastaan pojat − löytyykö Ducksilta jalkoja McDavidin pysäyttämiseen?

NHL | 26.4.2017 14:00
Tyynenmeren divisioonan pudotuspelien toisella kierroksella kohtaavat Edmonton Oilers ja Anaheim Ducks. Nuori ja nälkäinen Oilers asettaa vahvan haasteen kokeneelle ankkalaumalle. Runkosarjassa Oilers oli ankkoja piirun verran vahvempi, mutta pudotuspeleissä asetelmat muuttuvat. lue lisää

Oilers jatkosopimukseen AHL:ssä pisteitä tehneen Ty Rattien kanssa

NHL | 15.4.2018 19:59
AHL:ssä tällä kaudella pääasiassa pelannut kanadalaishyökkääjä Ty Rattie on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. lue lisää

Kanadalle supervahvistus MM-kisoihin − Connor McDavid liittyy joukkueeseen

MAAJOUKKUE | 10.4.2018 16:10
Connor McDavid vahvisti sunnuntaina lähtevänsä Tanskan MM-kisoihin. McDavid liittyy seura- ja ketjukaverinsa Ryan Nugent-Hopkinsin mukaan Kanadan joukkueeseen vahvistamaan jo valmiiksi laadukasta sentteriosastoa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Connor McDavid

Edmonton #97 L kh
s. 1997 Richmond Hill, Ontario
185CM / 88KG
SOPIMUS: 2026
VARAUS: 2015 Edmonton Oilers 1. kierros #1