Jussi Jokisessa Oilers saa tehokkaan hyökkäyspään aseen.

Getty Images

Sopimus tuli: Jussi Jokinen ja Edmonton Oilers ovat täydellinen pari

Edmonton Oilers teki yksivuotisen sopimuksen Jussi Jokisen kanssa. Jatkoaika kävi läpi sopimuksen taustoja.

Edmonton Oilers ilmoitti perjantaina tehneensä yksivuotisen sopimuksen Jussi Jokisen kanssa. Jatkoajan NHL-toimittaja Jani Maarala analysoi sopimusta molempien osapuolien kantilta.

Millainen historia Jussi Jokisella on NHL:ssä?

Jussi Jokinen on 11 kautta kestäneen NHL-uransa aikana opittu tuntemaan luotettavana ja monipuolisena pelaajana, jonka voi laittaa jäälle mihin rooliin tahansa. Rankkarispesialistinakin tunnettu Jokinen on myös osoittanut kykenevänsä pisteidentekoon NHL-tasolla. 

Jokisen NHL-ura alkoi Dallas Starsissa ja jo tulokaskaudellaan 2005-2006 suomalaishyökkääjä nakutti 55 tehopistettä. Myös seuraavana vuonna Jokinen ylsi lähelle 50 pisteen rajaa. Keväällä 2008 Stars kauppasi Jokisen Tampa Bay Lightningiin. Lightningissa Jokinen ehti pelata 46 ottelua, ennenkuin matka jatkui Carolina Hurricanesiin.

Siirto Hurricanesiin oli Jokisen uran kannalta napakymppi. Kaudella 2009-2010 suomalaishyökkääjä yltyi hurjaan maalitehtailuun ja rikkoi lopulta 30 maalin rajan. Samalla Jokinen pelasi myös uransa ensimmäisen 60 pisteen kauden. Lopulta Jokinen vietti Hurricanesissa neljä kautta, kunnes hänet kaupattiin heikomman kauden jälkeen Pittsburgh Penguinsiin keväällä 2013. 

Penguinsissa Jokinen löysi taas tutun tehovireen ja nakutti 10 otteluun tehot 7+4=11. Seuraavalla kaudella kalajokinen pelasi täyden runkosarjan nakuttaen 57 tehopistettä. Kesällä 2014 Jokinen siirtyi Florida Panthersiin vapaana agenttina. Kaudella 2015-2016 Jokinen rikkoi toisen kerran urallaan 60 pisteen rajan. Viime kausi meni osittain loukkaantumisten takia penkin alle ja kesällä Panthers osti Jokisen sopimuksen ulos.

Miten tämä sopimus asettuu seuran sopimusrakenteeseen ja palkkakattoon?

Jokisen sopimuksella on Oilersin palkkakattoon hyvin pieni vaikutus. Tämänhetkisessä tilanteessa Jokisen solmima 1,1 miljoonan dollarin sopimus on täydellinen Oilersin näkökulmasta katsottuna. Jokisessa Oilers saa laatupelaajan lähes polkuhintaan. Jokisella on kaikki edellytykset rikkoa 40 pisteen raja jälleen ensi kaudella. 

Connor McDavidin jatkosopimus astuu voimaan vuoden kuluttua ja toimitusjohtaja Peter Chiarellilla on silloin kovia päätöksiä tehtävänä. Hyvän kauden pelatessaan myös Jokisen seuraavan sopimuksen arvo nousee. 

Jussi Jokisen hankinta helpottaa Jesse Puljujärven sopeutumista NHL:ään.

Getty Images

Miten vertaisit sopimusta vastaavien pelaajien sopimuksiin?

Jokisen tuore sopimus on hinta-laatu-suhteeltaan yksi parhaista, kun sitä vertaa muihin vastaaviin sopimuksiin. Lähimmäksi Jokisen sopimusta pääsee niin ikään Oilersia urallaan edustanut Ales Hemsky, joka vastikään solmi Montreal Canadiensin kanssa yksivuotisen sopimuksen miljoonan dollarin hintaan. Jokinen on pelannut hieman enemmän NHL-otteluita kuin Hemsky. Pisteissä Hemsky on kuitenkin Jokista hieman edellä. 

Mitä mieltä olet tämän sopimuksen onnistumisesta pelaajan ja seuran kannalta?

Jokisen sopimus on kummankin osapuolen kannalta täydellinen. Sopimus oli loistouutinen myös Jesse Puljujärvelle, joka saa Jokisesta oivan mentorin. Jokinen tuo myös joukkueeseen roppakaupalla lisää johtajuutta ja kokemusta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jussi Jokinen valmiina uusiin haasteisiin Oilersissa

NHL | 18.9.2017 15:45
Jussi Jokinen jättää tulevalla kaudella Floridan osavaltion lämmöt taakseen ja suuntaa rajan yli Edmonton Oilersin organisaatioon. Liki tuhannen NHL-ottelun veteraani lähtee hyvillä mielin kohti uutta kaupunkia ja joukkuetta. lue lisää

Puljujärvi haluaa kiertolaisen paikasta eroon - "Nyt on paremmat lähtökohdat ensi kautta ajatellen"

NHL | 18.9.2017 15:00
Jesse Puljujärvi vietti ensimmäisen Pohjois-Amerikan-kautensa pääasiassa AHL:n puolella Bakersfield Condorsin riveissä. Tulevalla kaudella miehen päätavoitteena on pelipaikan vakiinnuttaminen NHL:ssä. lue lisää

Jesse Puljujärvi sai Oilersilta osoituksen luottamuksesta

NHL | 14.9.2017 6:30
Jesse Puljujärvi sai positiivisen uutisen NHL-seuraltaan Edmonton Oilersilta. lue lisää

Draisaitl 68 miljoonan dollarin arvoiseen jatkosopimukseen Oilersin kanssa

NHL | 16.8.2017 21:32
Saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl solmi Edmonton Oilersin kanssa kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen, jonka arvo kipuaa 68 miljoonaan dollariin. lue lisää

Auvitu siirtyy Oilersiin

NHL | 10.7.2017 23:31
Edmonton Oilers on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Yohann Auvitun kanssa. lue lisää

Kommentit

Jussi Jokinen

Edmonton #36 L olh
s. 1983 Kalajoki, FIN
183CM / 87KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2001 Dallas Stars 6. kierros #192