Sopimus tuli: Hurricanesilla edullinen ykköspakkipari vuosiksi eteenpäin

NHL / Artikkeli
Pesce luutii Hurricanesin takalinjoilla seitsemän seuraavaa kautta.
Kuva © Getty Images
Amerikkalaispuolustaja Brett Pesce teki Carolina Hurricanesin kanssa kauden 2023-24 loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen. Kun Pescen pakkipari Jaccob Slavin teki aiemmin kesällä vuoden pidemmän jatkon, niin joukkueella on ykköspuolustajapari valmiina seitsemäksi seuraavaksi kaudeksi.

22-vuotias puolustaja Brett Pesce teki kuusivuotisen jatkosopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Sopimus astuu voimaan kauden 2018-19 alusta ja on suuruudeltaan 4,025 miljoonaa dollaria. NHL-toimituspäällikkö Juha Oinonen otti sopimuksen lähempään tarkasteluun.

Millainen historia Pescellä on Hurricanesissa ja NHL:ssä?

Hurricanes varasi Pescen kolmannella kierroksella vuonna 2013. NHL-ura alkoi kolmen yliopistokauden jälkeen kaudella 2015-16, jolloin NHL-pelejä kertyi 69. Viime kaudella isokokoinen puolustaja pelasi täyden runkosarjan ja oli Hurricanesin johtavia puolustajia.

Pesce on pelannut lähes koko NHL-uransa Jaccob Slavinin parina, ja amerikkalaiskaksikko onkin löytänyt erittäin toimivan yhteispelin. Pesce on kaksikosta puolustavampi, mutta myös erinomaisesti peliä avaava. Nuori puolustaja onkin nopeasti noussut Hurricanesissa isoon rooliin.

Miten tämä sopimus asettuu seuran sopimusrakenteeseen ja palkkakattoon? Mitä tärkeitä sopimuksia Hurricanesilla on solmittavana lähitulevaisuudessa?

Jatkosopimus astuu voimaan vasta kauden 2018-19 alusta, jolloin Pescestä tulee Hurricanesin kolmanneksi parhaiten palkattu puolustaja Slavinin ja Justin Faulkin jälkeen. Tosin kaikkien muiden Hurricanes-puolustajien sopimukset päättyvät ensi kauden jälkeen.

Hurricanes on kiinnittänyt ykköspakkiparinsa kauden 2023-24 loppuun asti. Sopimukset ovat myös varsin edullisia huomioiden Pescen ja Slavinin merkitys joukkueelleen.

Erityisesti Noah Hanifinille ja Trevor van Riemsdykille on odotettavissa palkankorotukset. Myös nuoren hyökkääjän Elias Lindholmin sopimus päättyy vuoden kuluttua, ja Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen sekä Jeff Skinner puolestaan ovat kahden vuoden kuluttua jäämässä vapaiksi agenteiksi.

Tällä hetkellä Hurricanesilla on palkkakatossa tilaa yli 17 miljoonaa dollaria, mutta Pescen ja Slavinin kaudella 2018-19 voimaan astuvat sopimukset vievät palkkakattotilasta jo yli puolet. Cam Wardin ja Lee Stempniakin ensi kauden jälkeen päättyvät sopimukset toki helpottavat tilannetta.

Miten vertaisit sopimusta vastaavien pelaajien sopimuksiin?

Lähin vastaavuus on Pittsburgh Penguins -puolustaja Brian Dumoulinin kesällä solmittu jatkosopimus, joka on saman pituinen kuin Pescen sopimus ja palkkakin on lähes identtinen. Dumouliniin verrattuna Pesce kuitenkin sai oman pitkän jatkosopimuksensa kolme vuotta nuorempana ja kesken tulokassopimuksen.

Myös toisen Penguins-puolustajan Olli Määtän sopimus on hyvin samankaltainen kuin Pescen. Näiden kahden suurin ero on se, että Määtällä on sopimuksen kahdella viimeisellä kaudellaan muokattu kauppaamisen estävä pykälä.

Mitä mieltä olet tämän sopimuksen onnistumisesta pelaajan ja seuran kannalta?

Pescen sopimusta on vaikea arvioida huomioimatta myös Slavinia, niin kiinteästi tämä parivaljakko kuuluu Hurricanesin tulevaisuuteen. Hurricanes onkin nyt kiinnittänyt ykköspakkiparinsa kauden 2023-24 loppuun asti.

Sopimukset ovat myös varsin edullisia huomioiden Pescen ja Slavinin merkitys joukkueelleen. Varakapteeni Faulk mukaan lukien puolustuksen kärkikolmikko on kiinnitetty yhteensä alle 15 miljoonalla dollarilla.

Pesce puolestaan sai pitkän ja rahakkaan sopimuksen pelattuaan vajaat kaksi kautta, joten tilanne on mainio myös nuoren puolustajan näkökulmasta. Pitkän sopimuksen päättyessä Pesce on 30-vuotias ja Hurricanesin tilanteesta riippuen joko tehdä sitoutua seuraan koko urakseen tai lähteä metsästämään menestystä ja massiivista palkkaa muualta.

» Lähetä palautetta toimitukselle