Granlund oli päättyneellä kaudella Wildin paras pistemies.

Getty Images

Sopimus tuli: Granlund ja Wild hyötyvät molemmat lyhyestä sopimuksesta

Uransa parhaan kauden pelannut Mikael Granlund sopi Minnesota Wildin kanssa kolmen vuoden jatkosta. Maltillisen mittainen sopimus turvaa yhteisen tulevaisuuden.

Viime NHL-kauden tehokkain suomalaispelaaja Mikael Granlund teki Minnesota Wildin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen, jonka keskimääräinen vuosiansio on 5,75 miljoonaa dollaria. NHL-toimituspäällikkö Juha Oinonen analysoi sopimuksen molempien osapuolien kannalta.

Millainen historia Granlundilla on Wildissa ja NHL:ssä?

Wild varasi Granlundin varaustilaisuuden yhdeksäntenä pelaajana vuonna 2010. Nuori hyökkääjä pelasi vielä kaksi tehokasta liigakautta ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan. NHL-ura kuitenkin käynnistyi yskähdellen, neljältä ensimmäiseltä kaudelta paras tehosaldo oli 44 pistettä 2015-16.

Granlund kärsi myös loukkaantumisista ja pystyi vasta kaudella 2015-16 pelaamaan täyden runkosarjan. Viime kaudella Granlund siirtyi laitahyökkääjäksi, ja jälki oli heti tuhoisaa. Taitava suomalainen tuplasi maaliennätyksensä ja paransi piste-ennätystään yli 20 pykälällä.

Kaksi edellistä kautta Granlund pelasi kolmen miljoonan dollarin keskimääräisellä vuosiansiolla. Uuden sopimuksen keskipalkka on lähes tuplasti enemmän, ja viimeisellä sopimuskaudella palkka nousee jo 6,5 miljoonaan dollariin.

Miten tämä sopimus asettuu seuran sopimusrakenteeseen ja palkkakattoon? Mitä tärkeitä sopimuksia Wildilla on solmittavana lähitulevaisuudessa?

Granlund on uuden sopimuksensa myötä Wildin kolmanneksi parhaiten palkattu hyökkääjä Zach Parisen ja Mikko Koivun jälkeen. Myös puolustajat Ryan Suter ja Jared Spurgeon tienaavat Granlundia enemmän, vaikka jälkimmäisen keskimääräinen vuosiansio onkin hieman Granlundin vastaavaa pienempi.

WILD-GM CHUCK FLETCHERIN KANNATTAA RAIVATA PALKKAKATTOON TILAA SUOMALAISTÄHTENSÄ SEURAAVAA JATKOSOPIMUSTA VARTEN.

Palkkakatossa Wildilla on tilaa vain reilut kolme miljoonaa dollaria, eikä seura ole toistaiseksi päässyt sopimukseen kesällä hankitun Marcus Folignon kanssa. Vuoden kuluttua päättyvät kapteeni Koivun, hyökkääjä Jason Zuckerin ja puolustaja Matt Dumban sopimukset.

Miten vertaisit sopimusta vastaavien pelaajien sopimuksiin?

Lähimmät vertailukohteet ovat Montreal Canadiensin Alex Galchenyuk ja Detroit Red Wingsin Tomas Tatar. Granlund on kolmikosta tehokkain, Galchenyukilla on tosin yksi 30 maalin kausi takana.

Wild-hyökkääjällä on myös Tatariin ja Galchenyukiin verrattuna parempi palkka, Tatarin kokonaisansio on kuitenkin vuoden pidemmän sopimuksen myötä noin neljä miljoonaa dollaria enemmän.

Mitä mieltä olet tämän sopimuksen onnistumisesta pelaajan ja seuran kannalta?

Kolmivuotinen jatkosopimus on erinomaisen toimiva ratkaisu sekä Granlundin että seuran kannalta. Maailmanmestaruuden ja suomenmestaruuden voittanut hyökkääjä on pelannut vasta yhden huippukauden, joten maltillisen mittainen sopimus on Wildille turvallinen ratkaisu.

Granlund sai nyt jo tuntuvan palkankorotuksen, mutta nykyisen sopimuksen päättyessä suomalaishyökkääjä on vasta 28-vuotias ja voi hyvillä näytöillä neuvotella itselleen pitkän ja todella rahakkaan sopimuksen.

Samaan aikaan Granlundin kanssa päättyy Spurgeonin sopimus, ja Eric Staalin sekä Tyler Ennisin pestit vuotta aiemmin. Granlund kuuluu ilman muuta Wildin tulevaisuudensuunnitelmiin, ja Wild-GM Chuck Fletcherin kannattaa raivata palkkakattoon tilaa suomalaistähtensä seuraavaa jatkosopimusta varten.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Monipuolinen ja tehokas supertähti − Granlund on Wildin paras pelaaja

NHL | 2.1.2018 18:00
Mikael Granlund on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi. Tehopisteiden lisäksi Granlund pelaa vastustajan parasta hyökkäysketjua vastaan illasta toiseen ja raataa isoja peliminuutteja. lue lisää

Granlund sivussa Wildin harjoituksista

NHL | 6.10.2017 20:31
Paikallislähteen mukaan Mikael Granlund ei harjoitellut Minnesota Wildin mukana, ja suomalaishyökkääjän nähtiin ontuvan. lue lisää

Wildin menestysikkuna on vielä auki

NHL | 2.10.2017 13:30
Minnesotan osavaltion jääkiekkohullu yleisö odottaa tänä vuonna Wildin menevän pidemmälle. Eväitä pitkään kevääseen on olemassa, mutta niin on myös paljon kysymysmerkkejä. lue lisää

Presidentti Niinistö itsenäisyysjuhlissa Wildin harjoituskauden kotiavauksessa

NHL | 21.9.2017 16:51
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on paikalla Minnesota Wildin ensimmäisessä harjoituskotiottelussa. Niinistö pudottaa juhlallisen avauskiekon ottelun aluksi. lue lisää

Mikael Granlund toiveikkaana uuteen kauteen: "Toivottavasti olemme heti alusta vahvempia"

NHL | 18.9.2017 12:45
Mikael Granlund oli monien muiden suomalaisten NHL-pelaajien tavoin pelaamassa Oulussa järjestetyssä alumniottelussa. Uransa tehokkaimman kauden pelannut hyökkääjä kertoi tulevan kauden tavoitteistaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mikael Granlund

Minnesota #64 L kh
s. 1992 Oulu, FIN
178CM / 83KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2010 Minnesota Wild 1. kierros #9