Ducks-puolustus sai Fowlerista pitkäaikaisen isännän.

Getty Images

Sopimus tuli: Fowlerin jättisopimus on viimeisiä nauloja Ducksin palkkakattoon

Cam Fowler solmi kahdeksan vuoden ja yhteensä 52 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Anaheim Ducksin kanssa. Sopimus tuli -juttusarja arvioi kauden 2018-19 alusta voimaan tulevan sopimuksen onnistumisen.

Menetettyään laajennusvaraustilaisuuden yhteydessä puolustajat Clayton Stonerin ja Shea Theodoren teki Anaheim Ducks ykköspuolustajansa Cam Fowlerin kanssa kahdeksan vuoden jatkosopimuksen, jonka keskimääräinen vuosipalkka on kuusi ja puoli miljoonaa dollaria.

Jatkoajan NHL-toimituspäällikkö Juha Oinonen otti sopimuksen lähempään tarkasteluun.

Millainen historia Fowlerilla on Ducksissa ja NHL:ssä?

Fowler on Ducksin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2010. 25-vuotias puolustaja on pelannut koko uransa Ducksissa ja jatkaa kalifornialaisjoukkueessa peräti kauden 2025-26 loppuun.

Hyvin luisteleva puolustaja takoi jo tulokaskaudellaan 40 tehopistettä, joka on edelleen Fowlerin yhden kauden piste-ennätys. Tulokassopimuksensa jälkeen Fowler teki viiden vuoden ja neljän miljoonan dollarin sopimuksen, joka kattaa vielä kauden 2017-18.

494 runkosarjaottelussa kanadalaispuolustaja on 217 tehopistettä, mutta pudotuspeleissä pistetahti on ollut selvästi kovempi. 62 pudotuspeliottelussa Fowler on kerännyt 33 pistettä.

Miten tämä sopimus asettuu seuran sopimusrakenteeseen ja palkkakattoon? Mitä tärkeitä sopimuksia Ducksilla on solmittavana lähitulevaisuudessa?

Jatkosopimuksensa astuttua voimaan Fowler on Ducksin parhaiten palkattu puolustaja ja kolmanneksi parhaiten palkattu pelaaja Corey Perryn ja Ryan Getzlafin jälkeen. Fowlerin sopimus on myös Ducksin pitkäkestoisin.

Fowlerin palkankorotuksen myötä yli puolet palkkakatosta on käytetty kuuteen pelaajaan, joista lähes kaikilla on myös pelaajasiirron estävä pykälä sopimuksissaan.

Ducksin palkkakatossa on tilaa enää viisi miljoonaa dollaria. Joukkue hankki vapaiden agenttien markkinoilta kokeneen Ryan Millerin nuoren John Gibsonin kakkosmaalivahdiksi ja Steve Oleksyn paikkaamaan puolustajatilannetta.

Kesäkuussa Ducks kiinnitti myös kokeneen ja tehokkaan hyökkääjän Patrick Eavesin kolmen kauden sopimuksella.

Tähtipelaajat on kiinnitetty moneksi vuodeksi eteenpäin. Seuraavat tärkeät jatkosopimukset lähivuosina ovat Josh Mansonin, Jakob Silfverbergin ja Gibsonin. Myös Nick Ritchien ja Ondrej Kasen tulokassopimukset päättyvät vuoden kuluttua.

Miten vertaisit sopimusta vastaavien pelaajien sopimuksiin?

Lähin vertailukohde on Colorado Avalanchen Erik Johnsonin kauden 2016-17 alusta alkanut seitsemän vuoden sopimus. Johnson kuitenkin häviää sekä palkassa että sopimuksen pituudessa Fowlerille aavistuksen.

Fowler myös sai oman sopimuksensa pari vuotta nuorempana ja vähemmillä näytöillä. Ducks-puolustajan sopimuksessa on myös tiukempi kauppaamisen estävä pykälä. Johnson ilmoittaa 19 seuraa, joihin voi siirtyä − Fowler vastaavasti vain neljä.

Mitä mieltä olet tämän sopimuksen onnistumisesta pelaajan ja seuran kannalta?

Kärkipuolustajan jatkaminen on Ducksin kannalta tärkeä − mutta kallis − ratkaisu. Puolustuksen kärkikolmikko Fowler, Sami Vatanen ja Hampus Lindholm on sopimuksenalainen vähintään kolme seuraavaa kautta.

Vuoden kuluttua päättyvät Kevin Bieksan ja Andrew Coglianon sopimukset, mikä vapauttaa hieman liikkumatilaa palkkakattoon. Ihmeisiin Ducks-GM Bob Murray ei kuitenkaan pysty, sillä tähtipelaajien pitkiin sopimuksiin on varattu valtaosa budjetista.

Seuraavaksi on varattava rahaa Gibsonin jatkosopimukseen tai luovuttava 26-vuotiaasta ykkösmaalivahdista.

Fowlerin palkankorotuksen myötä yli puolet palkkakatosta on käytetty kuuteen pelaajaan, joista lähes kaikilla on myös pelaajasiirron estävä pykälä sopimuksissaan. Se päivä on siis tulossa, kun Ducks ei enää voi tehdä massiivista sopimusta kärkipelaajalle.

Pelaajan kannalta sopimus on täysosuma. Palkka jakautuu tasaisesti läpi sopimuskauden, ja Fowler pystyy itse vaikuttamaan merkittävästi kauppaamiseen.

Rahakkaan sopimuksen päättyessä Fowler on 35-vuotias ja voi kilpailuttaa sopimuksensa suurimmilla mestarisuosikeilla, jos käy niin, ettei Ducks voita Stanley Cupia Fowlerin pitkän sopimuksen aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Anaheim Ducksille lisää murheita – Getzlaf sivussa kaksi kuukautta

NHL | 8.11.2017 6:09
NHL:n läntisen konferenssin huippujoukkue Anaheim Ducks koki jälleen ison menetyksen, kun joukkueen kapteeni Ryan Getzlaf joutui leikkauspöydän kautta kahden kuukauden sairauslomalle. lue lisää

Terävä kärki ja laaja materiaali ovat Sharksin aseet − Ducks ei ole pystynyt vastaamaan haasteeseen

NHL | 18.4.2018 7:30
Runkosarjan lopussa Anaheim Ducks oli NHL:n kuumimpia joukkueita. Pudotuspelien alettua San Jose Sharks on kuitenkin jäädyttänyt divisioonavastustajansa täysin ja on menossa vakuuttavalla pelillä seuraavalle kierrokselle. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Getzlafin johtama keskikaista liian kova pala purtavaksi Sharksille

NHL | 12.4.2018 13:00
Tyynenmeren divisioonan ensimmäisellä kierroksella vastakkain asettuvat Kalifornian jättiläiset, Anaheim Ducks ja San Jose Sharks. Sarjasta on odotettavissa tasainen kamppailu, johon väkevän loppukauden pelannut Ducks lähtee hienoisena ennakkosuosikkina. lue lisää

Tilastoanalyysi: Predators ja Jets lännen hallitsijat, Golden Knightsin eteneminen jatkoon ei olisi yllätys

NHL | 11.4.2018 6:30
NHL:n pudotuspelit ja taisto himoitusta Stanley Cupista alkavat keskiviikkona. Jatkoaika perkaa tilastoanalyysin avulla Läntisen konferenssin vahvimmat joukkueet ja käsittelee ensimmäisen kierroksen pudotuspeliparien välisiä voimasuhteita. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Läntinen konferenssi: Patrik Laine ja Jets ottavat ensimmäisen ottelusarjavoittonsa

NHL | 10.4.2018 6:30
NHL:ssä runkosarja on taputeltu, ja on aika aloittaa pudotuspelit. NHL 65:00 -podcast on siirtänyt myös kellonsa pudotuspeliaikaan, joten toimittajat lyövät omat arvionsa kehiin pudotuspelien ottelusarjoista ensimmäisen kierroksen osalta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Cam Fowler

Anaheim #4 L p
s. 1991 Windsor, ON, CAN
185CM / 86KG
SOPIMUS: 2026
VARAUS: 2010 Anaheim Ducks 1. kierros #12