Siirtomarkkinoiden parhaat hankinnat kauden loppurutistukseen

NHL / Artikkeli
Coyotesista lähteneet puolustajat Keith Yandle ja Zbynek Michalek vahvistavat mestarisuosikkien rivejä.
Kuva © Getty Images
NHL:n siirtotakarajan markkinoillla nähtiin taas usea pelaajakauppa, joissa jo leikistä pudonneet joukkueet myivät pudotuspelijoukkueille vahvistuksia loppukaudeksi. On siis aika listata kymmenen parasta hankintaa loppukaudeksi. Erityisesti Arizona Coyotes tarjosi kärkijoukkueille avainpelaajia mestaruustaisteluun.

1. Keith Yandle, New York Rangers

Rangers vahvisti entisestään kovaa puolustustaan huippupakilla. Tällä kaudella jo 40 tehopisteen rajan rikkonut Yandle on viimeisen seitsemän kauden ajalta NHL:n kolmanneksi tehokkain puolustaja. Yandle ei ole puhdas hyökkäyspään taituri, vaan monipuolinen puolustaja, joka hoitaa puolustusvelvoitteet kunnialla.

Yandle täydentää Rangersin kovan puolustuskuusikon, jonka taakse Rangers saa vielä Henrik Lundqvistin tasoisen maalivahtin tämän tervehdyttyä. Rangers maksoi Yandlesta huippulupauksen ja aikaisia varausvuoroja, mutta jos Yandle on viimeinen palanen mestarijoukkueeseen, se on pieni hinta.

2. Jaromir Jagr, Florida Panthers

Jagrin hankinta kertoo siitä, Panthers tähtää todenteolla pudotuspeleihin parin vuoden tauon jälkeen. Jagr on loistava lisä nuoreen pantterilaumaan. Kaikkien aikojen viidenneksi tehokkaimman NHL-pelaajan kokemuksesta kertoo paljon, että Jagr oli pelannut jo parin vuoden ajan NHL:ssä, kun Panthers vasta perustettiin. Jagr on myös pelannut yli viisi kertaa enemmän pudotuspeliotteluita kuin mitä Panthers joukkueena.

Panthersilla riittää vielä kirittävää päästäkseen villinä korttina itäisestä konferenssista pudotuspeleihin, mutta eron kurominen ei ole mahdoton asia. Ja vaikka Panthers ei pudotuspeleihin pääsisikään, Jagrista voi olla apua nuorille hyökkääjille kuten Aleksander Barkoville tai Jonathan Huberdeaulle mentorina. Ensimmäiset merkit ovat olleet lupaavia.

3. Antoine Vermette, Chicago Blackhawks

Blackhawks oli kuin pakotettu hankkimaan uusi hyökkääjä, kun pörssikärki Patrick Kane joutui peräti kolmen kuukauden sairauslomalle. Vermette ei suoraan korvaa Kanen panosta joukkueelle, mutta tuo laajuutta ja monipuolisuutta Blackhawksin valmiiksi vahvaan hyökkäyskalustoon.

Blackhawksin ongelmana on pidetty sentteriosaston kapeutta, mutta nyt joukkueella on iskeä pudotuspeleihin Brad Richards ja Vermette kakkos- sekä kolmossenttereinä. Vermetten panosta Blackhawksin mestaruustaistossa ei mitata vain tehopisteissä.

4. Andrej Sekera, Los Angeles Kings

Hallitsevan mestarin kausi oli pahaa rämpimistä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella, mutta tämän vuoden puolella tuttu kone on alkanut jauhamaan kaunista lopputulosta. Yksi ongelmakohta kuitenkin löytyi, kun puolustuksessa oli yhden eurooppalaisen menevä aukko Slava Voinovin ollessa koko kauden pelikiellossa perheväkivaltaepäilyn vuoksi.

Sekera on hieman erityylinen pelaaja kuin Voinov, mutta korvaa tämän jättämää aukkoa hyvin. Sekera on taitava kiekollinen puolustaja, joka yllä mainitun Yandlen tavoin hoitaa myös puolustushommat laadukkaasti. Sekera on vieläkin varsin tuntematon kaveri hänen pelattua koko alku-uransa enemmän tai vähemmän heikoissa joukkueissa.

Andrej Sekera on ehtinyt jo pelaamaan ensimmäiset Kings-pelinsä.
Andrej Sekera on ehtinyt jo pelaamaan ensimmäiset Kings-pelinsä.
Kuva © Getty Images

5. James Wisniewski, Anaheim Ducks

Ducks vahvisti puolustuksen kiekollista osaamista tutulla kaverilla, sillä Wisniewski pelasi jo aiemmin joukkueessa puolentoista kauden ajan. Tällä hetkellä kiekollisen pelin ykköspuolustaja Sami Vatanen on sairaslistalla, mutta hänen odotetaan palaavan kokoonpanoon ennen pudotuspelin alkua.

Wisniewski on hieman riskialtis puolustaja, mutta amerikkalainen on saanut otteisiinsa varmuutta iän myötä. Hänellä on muhkea tilipussi, mutta kentällä hän tulee olemaan Ducksille tärkeä pelaaja.

6. Kimmo Timonen, Chicago Blackhawks

Suomalaisittan mielenkiintoinen hankinta. Blackhawks hankki puolustuslinjaansa väkevää täytettä ja kokemusta antaen samalla Timoselle viimeisen mahdollisuuden voittaa himottu Stanley Cup.

Timonen on ollut koko kauden toistaiseksi pelaamatta veritulpan vuoksi, mutta pääsee Blackhawksissa heti kaukaloon. Pelivarmuus on varmasti vielä hukassa pitkän tauon jälkeen, mutta ennen pudotuspelien alkua Timonen ehtii vielä saada juonesta kiinni.

7. Curtis Glencross, Washington Capitals

Yllättävä täsmähankinta Capitalsilta. Täksi kaudeksi erittäin laadukkaan nipun koonnut Capitals vankisti joukkojaan vielä ahkeralla laitahyökkääjällä. Glencross ei ole sateentekijä, mutta sellaista ei Capitals kaivannutkaan. Glencross on erinomainen nimi kahden taitavan hyökkääjän seuraksi kentälliseen tukemaan heitä.

Glencrossilta ei löydy juurikaan kokemusta pudotuspeleistä, mutta se ei ole ongelma. Pudotuspeleissä Glencrossin kaltaiset pelaajat nousevat aina suurempaan arvoon ja Capitalsilla on hyvät eväät pelata pitkä pudotuspelikevät.

8. Chris Stewart, Minnesota Wild

Wild päätti viime hetkellä vielä kohentaa hyökkäyskalustoaan voimahyökkääjällä. Yli satakiloinen jässikkä on sopiva lisä Wildin muutoin kovin heiveröiseen hyökkäykseen. Stewartille on tuskin luvassa kahden ensimmäisen ketjun tonttia, mutta hän onkin monikäyttöinen pelaaja.

Stewart on vasta 27-vuotias ja parhaassa tapauksessa hänestä on Wildille pitkäksi ajaksi hyvä voimahyökkääjä. Stewart on jo ilahduttanut katsojia kahdessa muussa Keskisen divisioonan joukkueessa ja nyt on Wildin kannattajien vuoro nauttia.

Chris Stewartin katse käy kohti pudotuspelejä.
Chris Stewartin katse käy kohti pudotuspelejä.
Kuva © Getty Images

9. Zbynek Michalek, St. Louis Blues

Blues otti Rangerista mallia ja täydensi erittäin kovaa puolustuskalustoaan vielä yhdellä Coyotesista saapuvalla pakilla. Bluesin puute oli peruspuolustajassa. Michalek on tähän sopiva nimi, mikäli vain pysyy ehjänä. Se ei ole ikinä ollut itsestäänselvyys Michalekin kohdalla.

Michalek on NHL:n yksi kovimmista blokkaajista. Tämän hankinnan myötä taitavammille rightin puolustajille Alex Pietrangelolle tai Kevin Shattenkirkille ei tarvitse sysätä liian isoa roolia alivoimapelaamiseen. Ken Hitchcockin vahva puolustuspaletti sai vielä yhden värin lisää.

10. Erik Cole, Detroit Red Wings

Red Wings koki tarvitsevansa jälleen kokeneen ja paljon nähdeen laitahyökkääjän. Sellainen löytyi nyt Starsin suunnalta, josta matkaan tarttui hyvää kautta pelaava Cole. Seuraavaksi jo 37 vuotta täyttävä jenkkilaituri metsästää nyt tosissaan uransa toista Stanley Cup -sormusta.

Colen ura vaikutti jo kääntyvän laskuun, mutta tällä kaudella hän on osoittanut olevansa vielä hyödyllinen lisä huippujoukkueen kakkosketjuun.

Listan ulkopuolelle jäivät niukasti Tomas Fleischmann (Anaheim Ducks), Maxime Talbot (Boston Bruins), Marek Zidlicky (Detroit Red Wings), Sean Bergenheim (Minnesota Wild) ja Braydon Coburn (Tampa Bay Lightning).

» Lähetä palautetta toimitukselle