Seuraa heitä Sotšin kisoissa - B-lohko

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Dan Hamhuis joutuu kisoissakin puolustamaan Lauri Korpikoskea vastaan.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika esittelee jokaisen olympiamaan riveistä kaksi potentiaalista yllätysnimeä.

Suomalaisia kiinnostaa tietenkin eniten B-lohko. Hallitseva kultamitalisti on paperilla täynnä kovia maailmantähtiä. Suomi on myös kaikille tuttu, eikä toisillakaan lohkon joukkueilla ole pelkästään tuntemattomia kavereita. Mutta keillä onkaan valmiuksia nousta maansa yllätysratkaisijaksi?

Andreas Nödl, Itävalta, #14

NHL:stä tuttu laitahyökkääjä oli jäämässä ensin ulos kisakoneesta. Laiturilla on kokemusta kovista otteluista isoissa liigoissa ja tämä on arvokas pala joukkueelle. Työläs pelaaja on erinomainen luistelija ja osaa väsyttää vastustajia.

Hyvällä varrella varustettu kaveri ei loista taklauspelissä, mutta on vahva kulmavääntäjä. Kiekolliset taidot ovat rajalliset, mutta laukaus lähtee napakasti. Kyseessä on tärkeä nimi Itävallan alivoimapelissä, jota kisoissa voi olla luvassa paljon.

Michael Raffl, Itävalta, #12

Kuin varkain NHL:stä paikkansa ottanut Raffl on suuri tuntemattomuus. Isokokoinen raataja on juuri oikeanlainen pelaaja taitavampien kavereiden rinnalle, tuoden tasapainoa ketjuunsa. Itävallan hyökkäyksessä on luvassa paljon peliaikaa, niin yli- kuin alivoimalla. Kelpo peliälyllä varustettu hyvä kiekonriistäjä. Asenne on varmasti aina hyvä.

Jamie Benn, Kanada, #22

Vähitellen nousemassa supertähden asemaan. Kovaa pelaava jässikkä on todella vaikea pideltävä vastustajan puolustajille. Arvokas taistelija Kanadalle, on ideaali pelaaja neloskenttään superjoukkueelle.

Menee niin sentteristä kuin laiturista, todella monipuolinen pelaaja. Alivoiman taistelija, joka ei jätä mitään tilannetta kesken, tai ylivoimapelin kovaa laukova tykki. Voi ottaa kisoissa paikkansa myös ylemmistä ketjuista, mikäli Sotši sopii hänelle erinomaisesti.

Dan Hamhuis, Kanada, #5

Erinomainen peruspuolustaja. Varmaotteinen, hyvin avaava pelaaja, jolla ei puolustuspelissä löydy juurikaan heikkouksia. Blokkaa paljon laukauksia sekä taklaa kovaa ja oikea-aikaisesti.

Kiekollisessa pelissä ei mikään taituri, mutta perustaidot kunnossa. Laukaus lähtee nopeasti ja osaa hakea tilaa viivalta. Kovassa Kanadan ryhmässä peliaika on rajallinen, mutta voi nousta alivoimapelissä arvoon arvaamattomaan.

Anders Bastiansen, Norja, #20

Isokokoinen kahden suunnan sentteri on pelannut useamman vuoden Euroopan huippujoukkueessa. Loistava maskipelaaja, vaikea siirrettävä ja ärsyttävä vastustaja. Nopeus ei ole valttia, mutta peliäly on kunnossa. Vaikkeivät kädet käykään kuin taitopelaajilla, löytää ketjukaverinsa tarkoilla syötöillä. Laukaus erityisesti suoraan syötöstä kova ja tarkka. Sopii rooliin kuin rooliin, alustavasti puolustavammassa.

Jonas Holøs, Norja, #6

Monikäyttöisen puolustajan kontaktipeli ei ole vahvuus, mutta se ei menoa haittaa. Puolustajaksi lyhyt varsi kestää kyllä iskuja ja liike on huippuluokkaa. Käyttää harvoin laukaustaan, tykkää jakaa kiekkoa. Hyvä avaamaan peliä, rauhallinen kiekon kanssa ja ilman. Tärkeä nimi Norjalle maan ylivoimapelissä, jossa roolia on luvassa paljon. Kokemusta löytyy isoista liigoista.

Olli Jokinen, Suomi, #12

Senttereiden loukkaantumisen takia kokenut NHL-pelaaja on isossa roolissa. Monikäyttöinen, menee pienemmässäkin roolissa hyvin. Johtaja, pystyy sytyttämään joukkueen. Laukaus on hyökkäyspelin suurin vahvuus, taklauspeli ei tuota ongelmia.

Vanhemmalla iällä ailahtelevaisuus lisääntynyt, pään pitäisi kuitenkin olla kisoissa kunnossa. Oli jo lopettaa maajoukkueuransa, mutta Päällikkö on kuitenkin Sotšissa mukana.

Lauri Korpikoski, Suomi, #28

Suomen paras työmyyräpelaaja. Kova taistelemaan, mutta maalintekokin onnistuu. Laukaus huippuluokkaa, hyvä kulmapelaaja. Luisteluvoimainen laitahyökkääjä, menee roolissa kuin roolissa. Saanut pelata NHL:ssä paljon, mikä on lisännyt itsevarmuutta. Loukkaantumisten vuoksi häneltäkin tarvitaan entistä enemmän hyökkäyspelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle