Seuraa heitä - duunarit Tyynenmeren divisioonassa

NHL / Artikkeli
Curtis Glencross hiillostaa Jannik Hansenia.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika esittelee jokaisesta joukkueesta työmyyriä, taistelijoita, jotka ovat suomalaisessa kiekkopiirissä vähemmän tunnettuja, pienempään rooliin sopivia pelaajia.

Otsikoissa roikkuvat aina pisteitä eniten tekevät yleisön suosikit, mutta tosifanit rakastavat myös arvokkaita duunareita. Pienemmässä seurannassa kuitenkin nämä taistelijat jäävät kuitenkin pimentoon. Tyynenmeren divisioonasta löytyy sellaisia nimiä kuin esimerkiksi Ryan Getzlaf, Taylor Hall, Daniel ja Henrik Sedin, Joe Thornton sekä Anze Kopitar. Nämä tunnetaan ympäri kiekkomaailmaa, mutta entäpä pienempään rooliin tyytyvät joka paikan höylät, joiden rooli koostuu muustakin kuin pisteiden teosta? Seuraavassa Jatkoaika esittelee heitä nyt Tyynenmeren divisioonan osalta.

Daniel Winnik, Anaheim Ducks, #34

Monipuolinen hyökkääjä esiintyi viime kaudella useaan otteeseen suomalaisten ketjukavereiden kanssa. 28-vuotias alivoimaekspertti pystyy tarvittaessa ratkomaan pelejä tahtomaaleillaan, mutta lähinnä duunari tunnetaan asenteestaan ja monipuolisuudestaan. Laiturina tai sentterinä menevä kanadalainen on todella nopea luistelemaan. Haistaa myös hyvin irtokiekkoja. Iskenyt parhaalla kaudellaan Colorado Avalanchessa 26 tehopistettä, mutta ylsi viime kaudella 19 tehopisteeseen tynkäkaudesta huolimatta.

Curtis Glencross, Calgary Flames, #20

Flamesin heikentyneen materiaalinen avainpelaajiin lukeutuu töitä tekevä maalintekijä. 30-vuotias pelaaja iski kahtena edelliskautena yli 20 maalia runkosarjassa ja tynkäkaudellakin 15 kertaa. Kanadalaisen arvo Flamesille näkyy myös alivoimapelissä, uhrautuva ja taklaava laituri on jokaisen valmennuksen luottomies. Varaamaton kanukki on noussut myös joukkueensa varakapteeniksi.

Boyd Gordon, Edmonton Oilers, #27

Siirtyi kesällä pitkällä sopimuksella Phoenix Coyotesista. NHL:n yhtenä parhaimmaista aloittajista tunnettu kanadalainen pelaa ensi kertaa kotimaassaan aikuisurallaan. Kookas hyökkääjä tunnetaan alivoimapelistään sekä blokeistaan. Ei kaihda myöskään vääntöjä kulmissa, hyvä kiekonriistäjä. On 29-vuotiaana Oilersin kokeneimpia hyökkääjiä - fakta, joka korostaa roolia.

Matt Frattin, Los Angeles Kings, #21

Vakiinnutti viime kaudella viimeistään paikan NHL:ssä Toronto Maple Leafsissa, mutta siirtyi kesällä kuitenkin Kingsiin. Nopea ja kokoisekseen vahva laituri saanee suuren roolin Kaliforniassa, vääntäjä tekee tilaa kentällä taitavammille ketjukavereilleen. Ei ole itsekään mikään puukasi, omistaa napakan laukauksen. Voi saada suurta roolia Kingsissä ylivoimalla maalin edustalla, alivoimallakin hajavaihtoja. On suuren läpimurron kynnyksellä, mutta onnistuuko siinä kun joukkue on hänelle uusi ja edellistä vahvempi, paineet onnistua ovat kovemmat.

Rostislav Klesla, Phoenix Coyotes, #16

Hämeenlinnastakin tuttu tšekkipakki. Phoenixin hyökkäävän puolustuksen tärkeä oman pään varjelija ja alivoimasankari. Tunnetaan uhrautuvana blokkaajana, iskee tarvittaessa maalinkin. Uran alkuvaiheilla tykkäsi tiputtaa hanskansa, mutta Coyotesissa mies on rauhoittunut sillä rintamalla. Tykkää silti yhä pelata kovaa ja ärsyttää vastustajia. Potentiaalinen nimi Tšekin olympiajoukkueessa, alun perin Columbus Blue Jacketsin ykköskierroksen varaus.

Raffi Torres, San Jose Sharks, #13

Riehuvan kiertolaisen maineella saapui viime keväänä Sharksin paitaan. Muistetaan aina kovista taklauksista ja ylilyönneistä, mutta ansaitsee maininnan myös tehopisteistään. Varma yli 20 pisteen mies, joka menee niin kärkiketjun duunarilaiturista kuin nelosketjun tappelijasta. Nopea laituri pelaa jokaisen tilanteen loppuun asti, mutta hankalan pelaajan maineen vuoksi kiertänyt NHL:ää paljon. Sharkista tuli keväällä 31-vuotiaan miehen uran seitsemäs joukkue.

Jannik Hansen, Vancouver Canucks, #36

Tanskalaishyökkääjän ura on vahvassa nousussa. Aina taisteleva rightin laituri on noussut pienestä kiekkomaasta ysikierroksen varauksesta NHL:n kärkiseuran tärkeästi pelaajaksi. Hyvä maskipelaaja, pelaa Canucksissa ajoittain Sedinienkin kanssa. Blokkaa laukauksia ja nopeudella luo maalipaikkoja toisessa päässä. Ottaa harvoin jäähyjä, mutta puolustaa kyllä joukkuekavereitaan. Ottaa vastaan roolin kuin roolin ja pelaa läpi kauden tasaisesti. Viime kaudella toistamiseen urallaan rikkoi kymmenen maalin rajan runkosarjassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle