Sorsapuiston ulkoilmaottelu oli yksi neljästä paikalliskamppailusta, jonka Savinainen ratkaisi Tapparalle.

Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Savinainen vastaan Liuksiala − runkosarjan maalitykeiltä odotetaan osumia myös puolivälierissä

Veli-Matti Savinainen oli Tapparan tehokkain ase Tampereen paikalliskamppailuissa. Ilveksen paras maalintekijä Tapparaa vastaan oli 21-vuotias Juho Liuksiala.

Tappara ja Ilves kohtasivat runkosarjassa kuudesti. Paikalliskamppailuiden ehdoton tehopelaaja oli Tapparan Veli-Matti Savinainen, joka keräsi tehot 7+2 ja iski neljässä pelissä voittomaalin. Peräti kolme voittomaaleista syntyi jatkoajalla ja yksi kolmannen erän loppupuolella.

Koska Tappara voitti kuudesta paikalliskamppailuista viisi, myös Teemu Nurmi ja Henrik Haapala tehoilivat Ilvestä vastaan yli piste per peli -tahdilla. Kuitenkin juuri Savinaisen kyky ratkaista pelejä sai Ilves-valmentaja Karri Kiven runoilemaan uusiksi vanhan "lopussa Saksa voittaa" -jalkapallosanonnan.

Savinaisen nimeäminen Suomen Brad Marchandiksi ei aliarvioisi kumpaakaan osapuolta.

Savinaisen pistesaldo ei pudotuspeleissä tai arvokisoissa ole samalla tasolla kuin pitkässä runkosarjassa. Toki maalipörssin voittaja pelasi uransa ylivoimaisesti parhaan kauden, joten tasonnosto on mahdollista − jopa todennäköistä − myös pudotuspeleissä.

31-vuotiaan hyökkääjän yksi vahvuus oli varsin tasainen suorittaminen. Pitkän kauden aikana Savinainen pelasi vain viisi kertaa vähintään kaksi pisteetöntä peliä peräkkäin.

Kaksinkertainen suomenmestari Savinainen on monipuolinen ja äärimmäisen voitontahtoinen hyökkääjä. Maalien ja pisteiden lisäksi räväkkä hyökkääjä tekee likaista työtä maalin edessä sekä kulmaväännöissä ja osaa ärsyttää vastustajan raivon partaalle.

Savinaisen nimeäminen Suomen Brad Marchandiksi ei aliarvioisi kumpaakaan osapuolta.

Maaliahne hyökkääjä tietää, että osumat tehdään maalin edestä.

Maaliahne hyökkääjä tietää, että osumat tehdään maalin edestä.

Kirsi Teiskonlahti

Ilveksellä yllättävämpi maalitykki

Paikalliskamppailuissa Ilveksen paras maalintekijä oli 21-vuotias Juho Liuksiala, joka teki neljässä Tappara-pelissä yhteensä neljä maalia. Ainoassa Ilveksen voitto-ottelussa tulokashyökkääjä laukoi kaksi maalia.

Liuksiala oli vaarallinen maalintekijä myös koko kautta peilaten. Pienikokoinen laituri oli Ilveksen kolmanneksi paras maalintekijä, vaikka pelasi vain 37 liigaottelua. Liuksiala voitti myös tulokkaiden maalipörssin.

Liuksialaa ei ole syytä missään nimessä aliarvioida.

Nuoren hyökkääjän osumaprosentti on samaa luokkaa kuin maalipörssin voittajalla. Liuksiala on saanut merkittävästi vähemmän peliaikaa ja tätä kautta laukonut paljon vähemmän kuin Savinainen.

Liuksialaa ei kuitenkaan ole syytä missään nimessä aliarvioida. Pudotuspeleissä perinteisesti nähdään yllättäviä ratkaisijoita.

Runkosarjasaldon perusteella Liuksialaa ei tosin enää voi laskea yllättäjäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Dramatiikkaa Hakametsässä - Savinainen veivasi ratkaisun millien päähän

LIIGA | 31.3.2017 22:29
Ilveksen ja Tapparan välisen kuudennen puoliväliottelun ensimmäisessä jatkoerässä nähtiin dramatiikkaa, kun Veli-Matti Savinainen oli millien päässä ottelun ratkaisemisesta. lue lisää

Tappara hävisi hermokontrollin, Savinainen ärsyttäjien kaksintaistelun

LIIGA | 23.3.2017 9:25
Tehokkaasta ylivoimasta ei ollut Tapparalle apua ensimmäisessä puolivälieräottelussa, sillä joukkue sortui itse jäähyilyyn. Erityisesti Veli-Matti Savinainen epäonnistui omassa ärsyttäjän roolissaan. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Maanantaijää, viikko 5: Yksi jääkiekkoseura myynnissä, muut menestymässä

LIIGA | 30.1.2017 9:00
Tällä viikolla Maanantaijäässä muistellaan lämmöllä edellisviikon tuplapelikierrosta, ihastellaan hienoja voittoputkia ja toivotetaan hyvää matkaa longislandilaiselle kiinteistömogulille. lue lisää

Maanantaijää, viikko 50: Liigan uusiutuneet maalivahtiduot arvosteltavana

LIIGA | MESTIS | 12.12.2016 9:05
Liigakausi on saavuttamassa puolivälinsä. Maanantaijäällä luodaan katsausta loppukauteen ja joukkueiden muuttuneisiin maalivahtiasetelmiin. Entä mitä Kärppien pitäisi tehdä Kai Suikkasen kanssa? lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Juho Liuksiala

Ilves #23 R olh
s. 1995 Vammala
172CM / 82KG
SOPIMUS: 2019