Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Sorsapuiston ulkoilmaottelu oli yksi neljästä paikalliskamppailusta, jonka Savinainen ratkaisi Tapparalle.

Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi

Savinainen vastaan Liuksiala − runkosarjan maalitykeiltä odotetaan osumia myös puolivälierissä

Veli-Matti Savinainen oli Tapparan tehokkain ase Tampereen paikalliskamppailuissa. Ilveksen paras maalintekijä Tapparaa vastaan oli 21-vuotias Juho Liuksiala.

Tappara ja Ilves kohtasivat runkosarjassa kuudesti. Paikalliskamppailuiden ehdoton tehopelaaja oli Tapparan Veli-Matti Savinainen, joka keräsi tehot 7+2 ja iski neljässä pelissä voittomaalin. Peräti kolme voittomaaleista syntyi jatkoajalla ja yksi kolmannen erän loppupuolella.

Koska Tappara voitti kuudesta paikalliskamppailuista viisi, myös Teemu Nurmi ja Henrik Haapala tehoilivat Ilvestä vastaan yli piste per peli -tahdilla. Kuitenkin juuri Savinaisen kyky ratkaista pelejä sai Ilves-valmentaja Karri Kiven runoilemaan uusiksi vanhan "lopussa Saksa voittaa" -jalkapallosanonnan.

Savinaisen nimeäminen Suomen Brad Marchandiksi ei aliarvioisi kumpaakaan osapuolta.

Savinaisen pistesaldo ei pudotuspeleissä tai arvokisoissa ole samalla tasolla kuin pitkässä runkosarjassa. Toki maalipörssin voittaja pelasi uransa ylivoimaisesti parhaan kauden, joten tasonnosto on mahdollista − jopa todennäköistä − myös pudotuspeleissä.

31-vuotiaan hyökkääjän yksi vahvuus oli varsin tasainen suorittaminen. Pitkän kauden aikana Savinainen pelasi vain viisi kertaa vähintään kaksi pisteetöntä peliä peräkkäin.

Kaksinkertainen suomenmestari Savinainen on monipuolinen ja äärimmäisen voitontahtoinen hyökkääjä. Maalien ja pisteiden lisäksi räväkkä hyökkääjä tekee likaista työtä maalin edessä sekä kulmaväännöissä ja osaa ärsyttää vastustajan raivon partaalle.

Savinaisen nimeäminen Suomen Brad Marchandiksi ei aliarvioisi kumpaakaan osapuolta.

Maaliahne hyökkääjä tietää, että osumat tehdään maalin edestä.

Maaliahne hyökkääjä tietää, että osumat tehdään maalin edestä.

Kirsi Teiskonlahti

Ilveksellä yllättävämpi maalitykki

Paikalliskamppailuissa Ilveksen paras maalintekijä oli 21-vuotias Juho Liuksiala, joka teki neljässä Tappara-pelissä yhteensä neljä maalia. Ainoassa Ilveksen voitto-ottelussa tulokashyökkääjä laukoi kaksi maalia.

Liuksiala oli vaarallinen maalintekijä myös koko kautta peilaten. Pienikokoinen laituri oli Ilveksen kolmanneksi paras maalintekijä, vaikka pelasi vain 37 liigaottelua. Liuksiala voitti myös tulokkaiden maalipörssin.

Liuksialaa ei ole syytä missään nimessä aliarvioida.

Nuoren hyökkääjän osumaprosentti on samaa luokkaa kuin maalipörssin voittajalla. Liuksiala on saanut merkittävästi vähemmän peliaikaa ja tätä kautta laukonut paljon vähemmän kuin Savinainen.

Liuksialaa ei kuitenkaan ole syytä missään nimessä aliarvioida. Pudotuspeleissä perinteisesti nähdään yllättäviä ratkaisijoita.

Runkosarjasaldon perusteella Liuksialaa ei tosin enää voi laskea yllättäjäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Dramatiikkaa Hakametsässä - Savinainen veivasi ratkaisun millien päähän

LIIGA | 31.3.2017 22:29
Ilveksen ja Tapparan välisen kuudennen puoliväliottelun ensimmäisessä jatkoerässä nähtiin dramatiikkaa, kun Veli-Matti Savinainen oli millien päässä ottelun ratkaisemisesta. lue lisää

Tappara hävisi hermokontrollin, Savinainen ärsyttäjien kaksintaistelun

LIIGA | 23.3.2017 9:25
Tehokkaasta ylivoimasta ei ollut Tapparalle apua ensimmäisessä puolivälieräottelussa, sillä joukkue sortui itse jäähyilyyn. Erityisesti Veli-Matti Savinainen epäonnistui omassa ärsyttäjän roolissaan. lue lisää

Analyysi: Hakametsän keskialueen palapeli jäi selvittämättä − erikoistilanteet kuin yö ja päivä

LIIGA | 2.3.2018 21:53
Tappara ja Ilves kohtasivat runkosarjan viimeisessä paikalliskamppailussa Hakametsässä. Peli oli pitkälti keskialueen taistelua, eikä kumpikaan joukkue maalipaikoilla mässäillyt. Hiljalleen osumia alkoi kuitenkin ropista. Kamppailu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa Tapparan hyväksi. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

LIIGA | 5.12.2017 10:00
Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaTPS
"TPS:llä varaa parantaa"
Kaikki kunnia SaiPalle ensimmäisen ottelun hyvästä taistelusta, mutta jatkoajan ratkaisu kääntyy sekä pitkässä että lyhyessä juoksussa turkulaisten hyväksi. Lisäksi TPS:llä jäi enemmän varaa parantaa. Ensimmäinen ottelu ratkesi yksilön virheeseen, mutta virheet ovat osa pudotuspelien henkeä, ja SaiPan materiaali on herkempi virheille.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
ÄssätKärpät
"Kärpät osoittaa paremmuutensa"
Pudotuspelien parhaat yllätysmahdollisuudet ovat yleensä ensimmäisessä ottelussa, mutta Ässät ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan. Kärpät oli ensimmäisessä ottelussa selvällä marginaalilla parempi joukkue, eikä muutosta ole luvassa myöskään toisessa ottelussa. Ässät saattaa hyvinkin sortua kotikentällään ylihyökkäämiseen, varsinkin mikäli joutuu alkuvaiheissa takaa-ajajaksi, eikä Kärpät jätä tilaisuuksiaan käyttämättä.
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Luetuimmat

1
Siis ethän sä tolta turpaan ota?
Timanttikuva | 4 tuntia 6 min

Veli-Matti Savinainen

Jugra #19 L lh
s. 1986 Espoo
182CM / 82KG
SOPIMUS: 2018