Thomas Greiss on Saksan maalilla isossa roolissa.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Saksa: Kokenut joukkue jyrää kotiyleisön tuella puolivälieriin

MM-kisojen toinen isäntäjoukkue Saksa on saanut avukseen kolme NHL-vahvistusta, yhden joka pelipaikalle. Kun kokoonpano pursuaa kauttaaltaan kokemusta, ja kotiyleisö kannustaa raivokkaasti, venyy Saksa A-lohkon viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

Uhka: Kokemus ja monipuolisuus eivät riitä, kun pitäisi tehdä maaleja

Saksalla on kokenut joukkue. Puolustajista valtaosa on yli 30-vuotiaita, ja hyökkäyksessäkin on useampi pelaaja, joilla on takana yli 100 A-maaottelua. Hyökkäyssuuntaan Saksa on kokemuksestaan huolimatta kapea.

Arizona Coyotesin Tobias Rieder on koko turnauksen parhaita luistelijoita ja murtautuu toistuvasti tekopaikkoihin. MM-kisoissa viimeistelyn pitää olla huomattavasti tehokkaampaa kuin seurajoukkueessa.

DEL:n pistepörssin kahtena kautena peräkkäin voittanut 34-vuotias Patrick Reimer on tärkeä hyökkääjä, mutta kaksikon jälkeen taso putoaa.

Kokemusta, kokoa ja taisteluasennetta Saksan joukkueessa riittää, mutta viimeistely saattaa muodostua kompastuskiveksi. Viisikkopuolustuksen ja maalivahtipelin pitää toimia huipputasolla joka ottelun joka vaihdossa, jotta kisaisäntä pysyy mukana taistelussa puolivälieräpaikasta.

Mahdollisuus: Tärkeimmillä pelipaikoilla laatua ja kokemusta

Saksa saa ykkösmaalivahdikseen Thomas Greissin, jolla on lähes 200 ottelun kokemus NHL:stä. Kaksi viimeisintä kautta 31-vuotias torjuja on ollut New York Islandersin ykkösmaalivahti. Greiss venyy parhaimmillaan huippusuorituksiin, mutta taso ailahtelee paljon. Saksa tarvitsee ykkösveskariltaan tasaista ja laadukasta suorittamista.

Greissin edessä on kokenut ja laadukas puolustus. Konkarit Dennis Seidenberg ja Christian Ehrhoff johtavat alakertaa yhteensä yli 1600 NHL-pelin kokemuksella. Isokokoinen ja hyökkäyspäässä tehokas Konrad Abeltshauser on myös pelannut seitsemän kautta Pohjois-Amerikassa.

Saksan puolustus on kokonaisuutena monipuolinen ja toimiva. MM-kisoissa vastaan asettuvat kuitenkin Ruotsi, Venäjä ja Yhdysvallat, joten sekä maalivahti että puolustuspelaaminen joutuvat äärimmäiseen testiin.

Ennuste: Saksa tyrmää A-lohkon muut haastajamaat ja ottaa viimeisen pudotuspelipaikan

Saksan päävastustajat ovat Latvia, Slovakia, Tanska ja Italia. Isäntäjoukkueen pitäisi pystyä voittamaan kaikki muut haastajat. Kotiyleisön kannustuksesta tai pelaajamateriaalista Saksan pärjääminen ei jää kiinni.

Päävalmentaja Marco Sturm ja apuvalmentaja Jochen Hecht ovat entisiä NHL-pelaajia, jotka tietävät, mitä tiukoissa paikoissa voittaminen vaatii. Kun saksalaisen kiekkoilun legendat puhuvat, nykypelaajat kuuntelevat ja noudattavat ohjeita.

Saksa kaivaa kotiyleisön edessä parhaan suoritustasonsa ja nappaa A-lohkon neljännen sijan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

"Suurin saavutus saksalaisen jääkiekon historiassa" - pelaajat nauroivat kultatavoitteelle ennen turnausta

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 18:58
Tuskin kukaan olisi ennen turnausta uskonut, että Saksa nähtäisiin tulevassa olympiafinaalissa. Tähän eivät uskoneet edes Saksan pelaajat, jotka ennen turnausta nauroivat olympiakultaan viittavalle ryhmäkeskustelun nimelle. lue lisää

Saksan Brooks Macek hehkutti: "Massiivinen vaikutus jääkiekolle Saksassa"

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 18:14
Saksan tavoite olympiakisoihin oli lähinnä tehdä oma parhaansa. Sunnuntaina joukkue pelaa sensaatiomaisesti olympiakullasta. lue lisää

Finaali kutsuu - Saksalle jääkiekon olympiamitali 42 vuoden tauon jälkeen

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 16:36
Saksa eteni sensaatiomaisesti olympialaisten finaaliin. Välierässä kaatui dramaattisten vaiheiden jälkeen Kanada 4–3. lue lisää

Saksa nöyryyttää Kanadaa olympialaisten välierässä - Brule lensi suihkuun

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 15:39
Saksa on tekemässä toista jättiyllätystä olympialaisissa. Toisen erän jälkeen se johtaa välierää Kanadaa vastaan jo 4-1. lue lisää

Venäjän OU:n vyöryä ei pysäytetä - Saksa hakee toista jättiyllätystä

MAAJOUKKUE | 23.2.2018 7:22
Olympiaturnauksessa on tänään vuorossa välierät. Otteluparien Venäjän OU–Tšekki ja Kanada–Saksa voittajat nähdään sunnuntain olympiafinaalissa. Jatkoajan kisatiimi arvioi joukkueiden mahdollisuudet edetä sunnuntain finaaliin. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Blair Jones

Saksa #19 R kh
s. 1986 Central Butte, SK, CAN
191CM / 95KG
SOPIMUS: 2016
VARAUS: 2005 Tampa Bay Lightning 4. kierros #102