Thomas Greiss on Saksan maalilla isossa roolissa.

Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Saksa: Kokenut joukkue jyrää kotiyleisön tuella puolivälieriin

MM-kisojen toinen isäntäjoukkue Saksa on saanut avukseen kolme NHL-vahvistusta, yhden joka pelipaikalle. Kun kokoonpano pursuaa kauttaaltaan kokemusta, ja kotiyleisö kannustaa raivokkaasti, venyy Saksa A-lohkon viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

Uhka: Kokemus ja monipuolisuus eivät riitä, kun pitäisi tehdä maaleja

Saksalla on kokenut joukkue. Puolustajista valtaosa on yli 30-vuotiaita, ja hyökkäyksessäkin on useampi pelaaja, joilla on takana yli 100 A-maaottelua. Hyökkäyssuuntaan Saksa on kokemuksestaan huolimatta kapea.

Arizona Coyotesin Tobias Rieder on koko turnauksen parhaita luistelijoita ja murtautuu toistuvasti tekopaikkoihin. MM-kisoissa viimeistelyn pitää olla huomattavasti tehokkaampaa kuin seurajoukkueessa.

DEL:n pistepörssin kahtena kautena peräkkäin voittanut 34-vuotias Patrick Reimer on tärkeä hyökkääjä, mutta kaksikon jälkeen taso putoaa.

Kokemusta, kokoa ja taisteluasennetta Saksan joukkueessa riittää, mutta viimeistely saattaa muodostua kompastuskiveksi. Viisikkopuolustuksen ja maalivahtipelin pitää toimia huipputasolla joka ottelun joka vaihdossa, jotta kisaisäntä pysyy mukana taistelussa puolivälieräpaikasta.

Mahdollisuus: Tärkeimmillä pelipaikoilla laatua ja kokemusta

Saksa saa ykkösmaalivahdikseen Thomas Greissin, jolla on lähes 200 ottelun kokemus NHL:stä. Kaksi viimeisintä kautta 31-vuotias torjuja on ollut New York Islandersin ykkösmaalivahti. Greiss venyy parhaimmillaan huippusuorituksiin, mutta taso ailahtelee paljon. Saksa tarvitsee ykkösveskariltaan tasaista ja laadukasta suorittamista.

Greissin edessä on kokenut ja laadukas puolustus. Konkarit Dennis Seidenberg ja Christian Ehrhoff johtavat alakertaa yhteensä yli 1600 NHL-pelin kokemuksella. Isokokoinen ja hyökkäyspäässä tehokas Konrad Abeltshauser on myös pelannut seitsemän kautta Pohjois-Amerikassa.

Saksan puolustus on kokonaisuutena monipuolinen ja toimiva. MM-kisoissa vastaan asettuvat kuitenkin Ruotsi, Venäjä ja Yhdysvallat, joten sekä maalivahti että puolustuspelaaminen joutuvat äärimmäiseen testiin.

Ennuste: Saksa tyrmää A-lohkon muut haastajamaat ja ottaa viimeisen pudotuspelipaikan

Saksan päävastustajat ovat Latvia, Slovakia, Tanska ja Italia. Isäntäjoukkueen pitäisi pystyä voittamaan kaikki muut haastajat. Kotiyleisön kannustuksesta tai pelaajamateriaalista Saksan pärjääminen ei jää kiinni.

Päävalmentaja Marco Sturm ja apuvalmentaja Jochen Hecht ovat entisiä NHL-pelaajia, jotka tietävät, mitä tiukoissa paikoissa voittaminen vaatii. Kun saksalaisen kiekkoilun legendat puhuvat, nykypelaajat kuuntelevat ja noudattavat ohjeita.

Saksa kaivaa kotiyleisön edessä parhaan suoritustasonsa ja nappaa A-lohkon neljännen sijan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Joukkueestaan ylpeä Seidenberg: "Joukkue antoi joka pelissä kaikkensa"

MAAJOUKKUE | 19.5.2017 0:12
Saksan puolustajakonkari Dennis Seidenberg puntaroi kisaisännän turnausta niukkaan taistelutappioon päättyneen Kanada-puolivälierän jälkeen. lue lisää

Puolivälieräennakko: Kanada leikitellen välieriin, Venäjä ja Ruotsi kovan haasteen edessä

MAAJOUKKUE | 18.5.2017 12:00
Suomi kohtaa puolivälierässä Yhdysvallat, mutta torstaina käydään myös kolme muuta kutkuttavaa pudotuspelikamppailua. Kanada etenee mitalipeleihin helposti, mutta mitkä muut maat ovat vahvoilla? lue lisää

Müller ei unohda käytyä taistelua koskaan

MAAJOUKKUE | 17.5.2017 0:59
Moritz Müller koki yhden elämänsä unohtumattomimmista hetkistä, kun Saksa lipesi johdosta Latviaa vastaan, tasoitti kreivin aikaan ja kampesi itsensä puolivälieriin voittomaalikilpailun kautta. lue lisää

Saksan kapteeni katseli Latvian maalia jäähyaitiosta: "Ajattelin aluksi että voi helvetti"

MAAJOUKKUE | 17.5.2017 0:38
Huojentunut Saksan kapteeni Christian Ehrhoff saapui Latvia-ottelun jälkeen median eteen, kun Saksa eteni lähes vaikeimman kautta puolivälieriin. lue lisää

Tiffels nousi Saksan sankariksi Kölnin jännitysnäytelmässä

MAAJOUKKUE | 17.5.2017 0:00
Saksa ja Latvia kävivät tiukan taiston A-lohkon neljännestä sijasta eli viimeisestä pudotuspelipaikasta. Voittomaalikisaan venyneessä ottelussa ratkaisijaksi nousi Saksan Frederik Tiffels, joka upotti kiekon ainoana pelaajana Elvis Merzlikinsin selän taakse. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Blair Jones

Saksa #19 R kh
s. 1986 Central Butte, SK, CAN
191CM / 95KG
SOPIMUS: 2016
VARAUS: 2005 Tampa Bay Lightning 4. kierros #102