SaiPa on kerännyt pisteitä tasaisesti.

Mikko Lieri www.lieri.eu

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta.

SaiPa ML 3,00

SaiPan taktiikka vieraspeleihin on tullut jo kaikille tutuiksi. Pyrkimyksenä on tappaa hurmosta tiiviillä trap-pelaamisella sekä keskustan tukkimisella, mikä on onnistunut kiitettävästi. Riistot keskialueella avaavat mahdollisuuksia iskeä organisoimatonta puolustusta vastaan, jolloin maalinteon todennäköisyys on korkeampi.

Tällä osa-alueella turkulaisilla onkin ollut vaikeampaa. Avoimien ovien peleistä turkulaiset ovat keränneet runsaasti pisteitä kärkiyksilöidensä kiitettävän vastuunkannon johdolla, mutta lihamuurin murtaminen on ollut haastavampaa.

Voittojen vuoksi kasvanut itseluottamus nuoressa sputnik-ryhmässä on tällä hetkellä korkealla tasolla. Topi Nättinen tekee jatkuvasti taikojaan ylivoimapelissä, jonka tärkeyttä ei sovi vähätellä Turussakaan. 

Avauserästä selviäminen ilman takaiskuja olisikin jo puolikas voitto vierasjoukkueelle. Tämä rakentaisi todellisen yllätysmahdollisuuden Turun lauantai-iltaan. Näillä askelmerkeillä pisteet Turusta torstaina haki KooKoo, joten miksi SaiPa ei pystyisi samaan?

HIFK 2,25

Avauspelinsä kanssa vaikeroinut HIFK on esittänyt varsin ailahtelevia otteita. Pelinvirtausta hallitessaan joukueen potentiaali on korkea taitavien yksilöiden johdosta, jotka pääsevät tekemään taikojaan hyökkäysalueella.

Esimerkiksi Patrik Carlssonin piristyneet otteet ovat iso asia helsinkiläisille. Miro Heiskasen poissaolo on heijastunut joukkueen pelaamiseen, mutta sitä paikkaavat esimerkiksi tasoaan nostaneet Oliwer Kaski ja Elias Ulander.

Sportin pelaaminen perustuu liiaksi asti karvalakkimaiseen malliin: maalivahtipeli on loistavaa ja ylivoima tehokasta. Vaasalaisten materiaali ja pelitapa ei tue tätä ideologiaa pitkässä juoksussa. Jonathan Iilahden paraatiesitykset viikon kahdessa vierasottelussa eivät ole jatkuva trendi.

Juuri näillä elementeillä Sport haki tiistaina pisteen Helsingistä. Tuoreet opit kallistavat vaakakuppia HIFK:n suuntaan, jonka pelillinen kivijalka sekä materiaali ovat vaasalaisia edellä. Rohkealle pelaajalle myös tasoitusvedot maistuvat, mutta kysymysmerkit HIFK:n yllä tekevät tavallisesta voitosta kannattavamman vaihtoehdon.

Kärpät -2, 2,75

Kärpät tulee tunnetusti otteluiden alkuihin kovaa haluten ottelun hallinnan heti itselleen. Onnistumisten tullessa vaakakuppi ei lopullisesti kallistu oululaisille HPK:n kasvaneen itseluottamuksen vuoksi, mutta Kärppien hanat aukeavat.

Tähän ollaan totuttu myös viime kierroksilla. Kaksi ketjua tekevät tulosta tasaisesti, mitä taustavoimat komppaavat. Mikael Ruohomaan ketjun taustalla eritoten Ville Leskinen on nostamassa itseään kohti isompia liigoja.

Vahvuudet isäntäjoukkueen leirissä liittyvätkin juuri pelinopeuteen. Suunta kääntyy nopeasti ja pakka pysyy eheänä kentän molemmissa päädyissä. Tämä antaa tukevan kivijalan illasta toiseen, mikä onkin muodostanut Kärpille viiden ottelun voittoputken.

Aiemmat kohtaamiset HPK:n kanssa ovat olleet tiukempia, mutta nyt rävähtää kovemmin. Kärpät hyödyntää HPK:n vaikeudet eritoten suorien hyökkäysten puolustamisessa. Hämeenlinnalaisten päänahka JYPiltä tuli huonosti latautunutta joukkuetta vastaan, mutta samaa ei ole nähtävillä sarjajohtajaa vastaan.

Lue myös

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Maanantaijää, viikko 5: Yksi jääkiekkoseura myynnissä, muut menestymässä

LIIGA | 30.1.2017 9:00
Tällä viikolla Maanantaijäässä muistellaan lämmöllä edellisviikon tuplapelikierrosta, ihastellaan hienoja voittoputkia ja toivotetaan hyvää matkaa longislandilaiselle kiinteistömogulille. lue lisää

Konkursseja ja jämäkkää johtamista − “Urheiluseurojen sisäpiirissä” nostaa seurajohtajat valokeilaan

LIIGA | KHL | Muut Sarjat | 14.4.2017 14:00
Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen kirja “Urheiluseurojen sisäpiirissä - tarinat tunteen takana” valottaa kattavasti suomalaista urheilujohtamista. Mukana on tarinoita yhteensä 12 suomalaisesta jääkiekkoseurasta ja monen muunkin lajin parista. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

HIFK ja Ilves selviin voittoihin, Jukurit karistaa SaiPa-peikon harteiltaan

LIIGA | 9.12.2017 10:15
Lauantain Liiga-kierroksella uskotaan ainakin HIFK:n vireen sekä Sportin vaikeuksien jatkumiseen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKÄssät
"Valmentajanvaihdos sytyttää Ässät"
Pahasti viime aikoina kontannut Ässät päätyi vaihtamaan päävalmentajaa ja tiistaina joukkuetta käskyttää ensimmäisen kerran Mikael Kotkaniemi. Valmentajanvaihdos todennäköisesti tuokin piristysruiskeen porilaisten pelaamiseen. HIFK:nkaan peli ei ole ollut viime aikoina kauneinta, mutta joukkue on pysynyt vahvasti tuloksessa kiinni. Hyökkäyspäästäkin on viime kierroksilla löytynyt muitakin tehoilijoita Vili Sopasen ja Juhani Tyrväisen rinnalle, minkä lisäksi sen maalivahtipeli on ollut vahvaa. Ässätkin on kuitenkin pystynyt pelillisesti hyviin jaksoihin tappioputkensa aikana ja nyt valmentajanvaihdoksen tuoma näytönhalu antaa viimeisen sysäyksen joukkueen voittokantaan kiinni palaamiselle.
 • 2
 • 3
 • 3
 • 4
HPKJukurit
"Hämeenlinnassa tiukkaa taistelua"
Nousujohteisesti esiintyneet HPK ja Jukurit ovat mitelleet tällä kaudella aiemmin tasaisesti, sillä kaikki kohtaamiset ovat päättyneet maalin erolla. Hämeenlinnalaisryhmän viimeistely on parantunut aiemmista kohtaamisista, mutta vastaavasti omaan päähän on tehty tavallista enemmän maaleja. Jukurit luottaa tiiviiseen puolustamiseen, joka on ollut monelle joukkueelle myrkkyä. Joukkue on myös näyttänyt, että siltäkin ratkaisuvoimaa löytyy. Tiivis puolustaminen ja tehokkuus maalipaikoissa kääntävätkin tiistain kamppailun mikkeliläisten suuntaan ja katkaisevat HPK:n voittoputken.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
KalPaTPS
"TPS vie pisteet Kuopiosta"
KalPa ja TPS ovat viime aikoina pelanneet vaihtelevasti. KalPa on luottanut puolustamiseen ja vahvaan maalivahtipeliin, kun taas TPS:n vahvuudet ovat hyökkäystehoissa. Turkulaisryhmä on luonut tappiopeleissäkin paljon tekopaikkoja, kun taas KalPa luo vähemmän maalipaikkoja, mutta on ollut tehokas niissä. TPS:ää vastaan se ei kuitenkaan riitä, vaan turkulaisryhmä pitää KalPan pois paikoilta ja viimeistelee itse voittoon tarvittavat osumat.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
KärpätIlves
"Kärpät ei jätä saumaa Ilvekselle"
Ilves ajautui jälleen tappioputkeen häviämällä kaikki viime viikon kolme otteluaan, joista kaksi samoista sijoista kilvoitteleville Jukureille ja HPK:lle. Kärppienkin voittoputki katkesi lauantaina, mutta pelillisesti joukkue esiintyi kuitenkin hyvin. Kärppien ote muutenkin joukkueista selkeästi parempi ja varsinkin puolustus ja- maalivahtipelissä se on selvästi tamperelaisvierasta edellä. Hyökkäyskalustostakin sillä löytyy ratkaisuvoimaa riittävästi, joten Ilveksen tappioputki saa jatkoa.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2
LukkoKooKoo
"Lukko tyly isäntä"
Lukko pelannut nousujohteisesti ja sen puolustuspelaaminen on ollut todella vahvaa. Hyökkäyksessäkin sen kärkipelaajat ovat löytäneet hyvän vireen, mikä tuonut onnistumisia myös erikoistilanteissa. KooKoo onnistui nappaamaan taisteluvoiton TPS:stä ja Tapparaakin vastaan oli hyvällä pelipäällä, mutta karkeat virheet kostautuivat. Virhealttius maksaa pisteet myös Raumalla, kun Lukko rokottaa virheistä ja pitää oman päänsä puhtaana tylysti.
 • 3
 • 4
 • 0
 • 1
PelicansSport
"Pelicansin kärkimiehet Sportin turma"
Sportin viime aikojen piristynyt ilme ei ole näkynyt pistepussissa, sillä edelliset kahdeksan ottelua ovat tuoneet vain yhden voiton. Vaasalaisryhmä on pelannut tiukkoja otteluita, mutta pelit ovat kääntyneet tehokkaammin viimeistelleille vastustajille. Pelicansin sairastupa täyttyi jälleen viime viikon otteluista, mutta sen kärkipelaajat Iikka Kangasniemen johdolla ovat kuitenkin pelikuntoisina. Ne myös kääntävät ottelun lahtelaisryhmän eduksi ja Sport saa jälleen kerran jäädä nuolemaan näppejään.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2

Luetuimmat

Janne Lahti

HPK #47 L lh
s. 1982 Riihimäki
188CM / 89KG
SOPIMUS: 2019