Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
SaiPa on kerännyt pisteitä tasaisesti.

Mikko Lieri www.lieri.eu

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta.

SaiPa ML 3,00

SaiPan taktiikka vieraspeleihin on tullut jo kaikille tutuiksi. Pyrkimyksenä on tappaa hurmosta tiiviillä trap-pelaamisella sekä keskustan tukkimisella, mikä on onnistunut kiitettävästi. Riistot keskialueella avaavat mahdollisuuksia iskeä organisoimatonta puolustusta vastaan, jolloin maalinteon todennäköisyys on korkeampi.

Tällä osa-alueella turkulaisilla onkin ollut vaikeampaa. Avoimien ovien peleistä turkulaiset ovat keränneet runsaasti pisteitä kärkiyksilöidensä kiitettävän vastuunkannon johdolla, mutta lihamuurin murtaminen on ollut haastavampaa.

Voittojen vuoksi kasvanut itseluottamus nuoressa sputnik-ryhmässä on tällä hetkellä korkealla tasolla. Topi Nättinen tekee jatkuvasti taikojaan ylivoimapelissä, jonka tärkeyttä ei sovi vähätellä Turussakaan. 

Avauserästä selviäminen ilman takaiskuja olisikin jo puolikas voitto vierasjoukkueelle. Tämä rakentaisi todellisen yllätysmahdollisuuden Turun lauantai-iltaan. Näillä askelmerkeillä pisteet Turusta torstaina haki KooKoo, joten miksi SaiPa ei pystyisi samaan?

HIFK 2,25

Avauspelinsä kanssa vaikeroinut HIFK on esittänyt varsin ailahtelevia otteita. Pelinvirtausta hallitessaan joukueen potentiaali on korkea taitavien yksilöiden johdosta, jotka pääsevät tekemään taikojaan hyökkäysalueella.

Esimerkiksi Patrik Carlssonin piristyneet otteet ovat iso asia helsinkiläisille. Miro Heiskasen poissaolo on heijastunut joukkueen pelaamiseen, mutta sitä paikkaavat esimerkiksi tasoaan nostaneet Oliwer Kaski ja Elias Ulander.

Sportin pelaaminen perustuu liiaksi asti karvalakkimaiseen malliin: maalivahtipeli on loistavaa ja ylivoima tehokasta. Vaasalaisten materiaali ja pelitapa ei tue tätä ideologiaa pitkässä juoksussa. Jonathan Iilahden paraatiesitykset viikon kahdessa vierasottelussa eivät ole jatkuva trendi.

Juuri näillä elementeillä Sport haki tiistaina pisteen Helsingistä. Tuoreet opit kallistavat vaakakuppia HIFK:n suuntaan, jonka pelillinen kivijalka sekä materiaali ovat vaasalaisia edellä. Rohkealle pelaajalle myös tasoitusvedot maistuvat, mutta kysymysmerkit HIFK:n yllä tekevät tavallisesta voitosta kannattavamman vaihtoehdon.

Kärpät -2, 2,75

Kärpät tulee tunnetusti otteluiden alkuihin kovaa haluten ottelun hallinnan heti itselleen. Onnistumisten tullessa vaakakuppi ei lopullisesti kallistu oululaisille HPK:n kasvaneen itseluottamuksen vuoksi, mutta Kärppien hanat aukeavat.

Tähän ollaan totuttu myös viime kierroksilla. Kaksi ketjua tekevät tulosta tasaisesti, mitä taustavoimat komppaavat. Mikael Ruohomaan ketjun taustalla eritoten Ville Leskinen on nostamassa itseään kohti isompia liigoja.

Vahvuudet isäntäjoukkueen leirissä liittyvätkin juuri pelinopeuteen. Suunta kääntyy nopeasti ja pakka pysyy eheänä kentän molemmissa päädyissä. Tämä antaa tukevan kivijalan illasta toiseen, mikä onkin muodostanut Kärpille viiden ottelun voittoputken.

Aiemmat kohtaamiset HPK:n kanssa ovat olleet tiukempia, mutta nyt rävähtää kovemmin. Kärpät hyödyntää HPK:n vaikeudet eritoten suorien hyökkäysten puolustamisessa. Hämeenlinnalaisten päänahka JYPiltä tuli huonosti latautunutta joukkuetta vastaan, mutta samaa ei ole nähtävillä sarjajohtajaa vastaan.

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Konkursseja ja jämäkkää johtamista − “Urheiluseurojen sisäpiirissä” nostaa seurajohtajat valokeilaan

LIIGA | KHL | Muut Sarjat | 14.4.2017 14:00
Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen kirja “Urheiluseurojen sisäpiirissä - tarinat tunteen takana” valottaa kattavasti suomalaista urheilujohtamista. Mukana on tarinoita yhteensä 12 suomalaisesta jääkiekkoseurasta ja monen muunkin lajin parista. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

HIFK ja Ilves selviin voittoihin, Jukurit karistaa SaiPa-peikon harteiltaan

LIIGA | 9.12.2017 10:15
Lauantain Liiga-kierroksella uskotaan ainakin HIFK:n vireen sekä Sportin vaikeuksien jatkumiseen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

JYPHIFK
"Jyväskylässä nähdään maaleja"
JYP ja HIFK tunnetaan joukkueiden hyökkäysvoimasta. Viimeisimmissä viidessä kohtaamisessa ei ole jääty kertaakaan alle kuuden maalin, mikä povaa maaleja myös puolivälieräavaukseen. Molemmilta joukkueilta löytyy maalipaikkoja avaavia haavoittuvuuksia puolustuspelaamisesta, ja näitä käytetäänkin hyväksi. JYP pyrkii kotijoukkueena määrittämään rytmiä, mikä avaa maalipaikkoja enemmän. Tätä kautta myös voitto tulee hurrikaaniryhmälle.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3
TapparaKalPa
"KalPalla on yllätyspotentiaalia Tampereella"
Kaikki paineet Tapparan ja KalPan puolivälieräsarjassa on Tapparan leirissä. Tällainen tilanne on kuin luotu nuorelle ja itseluottamusta puhkuvalle kuopiolaisryhmälle, joka lähtee nälkäisenä haastajana tavoittelemaan välieräpaikkaa. Kaksi neljästä runkosarjakohtaamisesta eteni ylitöille, ja tämä kaava toistuu nytkin. Tapparan materiaalietu kääntää pienet marginaalit edukseen.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3

Luetuimmat

Joe Finley

HIFK #3 L p
s. 1987 Edina, MN, USA
203CM / 111KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2005 Washington Capitals 1. kierros #27