Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
SaiPa on Pelicansia vastaan ottelusarjan suosikki, mutta lahtelaisilla piilee yllätysmahdollisuus. (Arkistokuva)

Pasi Lepola - http://www.pasilepola.com

SaiPa-Pelicans: SaiPa suosikki, lahtelaisilla saumat - "Runkosarjameriitit eivät pudotuspeleissä paina"

Liigan runkosarjassa seitsemänneksi päätynyt SaiPa ja hyvin kautensa aloittanut, mutta sen vanhetessa kauas suorasta puolivälieräpaikasta pudonnut Pelicans iskevät yhteen pudotuspelien avauskierroksella.

Runkosarjassa voitot menivät tasan 3−3, mutta esimerkiksi kymmenen viimeisen ottelun kuntopuntarissa lappeenrantalaisjoukkue oli seitsemäs ja Pelicans vasta 13:s.

Jatkoajan SaiPa-toimituksen Joona Klemi uskoo lappeenrantalaisten jatkopaikkaan esimerkiksi keväällä roimasti parantuneen ylivoiman ja terävämpien kärkipelaajien vuoksi, Pelicans-toimituksen Miska Miettinen puolestaan näkee, että lahtelaispoppoo ei ole vielä kaikkea saanut koneestaan irti.

Toimittajat kävivät läpi näitä avainasioita. SaiPa on ennakkosuosikki aiemmin mainittujen seikkojen takia, mutta toisaalta Pelicans voi jopa rynniä jatkoon, jos se saa yllättävän laajan rosterin toimimaan pelistä toiseen paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella on nähty.

Klemi ja Miettinen väittelivät pudotuspelien avauskierroksen parista seuraavanlaisin sanakääntein.

Klemi: SaiPa oli runkosarjan loppusuoralla huomattavasti lahtelaisia kovemmassa vireessä. Helmikuun aikana kaatuivat muun muassa Kärpät ja JYP. Muutamia ohipelejäkin mahtui sekaan, mutta isossa kuvassa Sputnikit esittivät kauden parasta peliään ja tehoja syntyi laajalta rintamalta.

Isossa kuvassa Sputnikit esittivät kauden parasta peliään.

Myös ylivoimapelaaminen otti hurjia nykäyksiä eteenpäin ollen pitkään jopa sarjan parasta.

Kumman avainpelaajat ottavat roolia isoissa peleissä?

Miettinen: On totta, että SaiPa oli kovemmassa iskussa kuin Pelicans runkosarjan loppupuolella. En kuitenkaan suostu miettimään runkosarjaa enää kevään tosipelien lähestyessä, niihin kun lähdetään nollilta.

Se on kuitenkin hyvä huomio, että lahtelaisilla pitänee kiirettä esiin nostamasi SaiPan ylivoiman, sekä esimerkiksi Topi Nättisen ja kumppanien kanssa, mikäli Pelicansin kone yskii aiemmin nähtyyn tapaan eikä kadoksissa ollutta tasaisuutta löydy.

Sputnik-pelaajilla on kaiken lisäksi enemmän kokemusta pudotuspeleistä kuin pelikaaneilla (henkilökohtaiset ottelumäärät 355-307). Mutta tässä tavallaan piilee Pelicansin mahdollisuus, sillä esimerkiksi tehopakki Libor Sulak on käyttämätön kortti Liigan jatkopeleissä. Lahtelaisilla on paljon näytettävää ailahtelevan runkosarjan jälkeen, sillä potentiaalia laajassa rotaatiossa on.

Klemi: Runkosarjameriitit eivät tosiaan paljoa pudotuspeleissä paina. Siksi esimerkiksi Sulakin kyvyt joutuvat nyt täysin uuteen testiin, ja uskon, että SaiPa pystyy pelaamaan hänet pois. Myös maalivahtipelissä SaiPa on lähtökohtaisesti edellä. Frans Tuohimaa on ollut selkeä ja luotettava ykkönen, kun taas Pelicansin tandemissa kummankaan veskarin kausi ei ollut mikään nappionnistuminen. Sarjan lyhyys lisää toki yllätyksen mahdollisuutta, kun jo yhden tappion jälkeen ollaan veitsi kurkulla.

Miettinen: Sekin on totta, että SaiPa on edellä ylivoiman lisäksi myös maalivahtipelissä. Pelicans oli runkosarjassa liian ailahtelevainen, sillä yhtenä päivänä onnistui esimerkiksi Janne Juvonen ja seuraavana Sulak, mutta kirkkaimpien tähtien onnistumiset samassa pelissä olivat vähässä.

Väitän silti yhä, että lahtelaisilla on saumat, jos paketti onnistuu täsmällisesti.

Rotaation muuttuminen selittäneen tämän. Pitää muistaa, että viime keväänä roolia ottanut ykkösketju Vili Sopanen Juhani Tyrväinen - Antti Erkinjuntti hajosi kokonaan, lisäksi kauden aikana isoista nimistä poistuivat Borna RendulicJoel Mustonen ja Vadim Pereskokov, jonka potentaali jäi lopulta näkemättä.

Väitän silti yhä, että lahtelaisilla on saumat, jos paketti, eli aggressiivinen hyökkääminen ja värikäs pakisto - esimerkkinä hyökkäävä pakki Sulak tai syvyyspakki Nico Manelius - onnistuu täsmällisesti.

Pelicansin rotaatio on laajempi kuin moni arvaa, ja aiempien lisäksi mainittakoon pirteän kauden pelannut Aleksi Rekonen, syöttökone Jesse Saarinen, maaleja keväällä hyvin lingonnut Jesse Mankinen tai lahtelaisten leiriin kolme vuotta ajetun paineistavan pelitavan ruumiillistuma, polkukone Hannes Björninen. Jos palaset osuvat kohdalleen eikä pelien sisällä tule aiemmin nähtyjä koomailuita, hyökkää Pelicans jatkoon.

Lopputulosveikkaukset:

Klemi: Otteluvoitot 2–1 SaiPalle
Miettinen: Otteluvoitot 1–2 Pelicansille

Lue myös

Palohälytys tyhjensi hallin - peli keskeytyi Lappeenrannassa 49 sekunnin jälkeen

LIIGA | 17.3.2018 17:10
SaiPan ja Pelicansin välinen ratkaiseva 1. kierroksen pudotuspeliottelu keskeytyi palohälytyksen takia. lue lisää

Edes kurittomuus ei horjuta porilaista pudotuspelijunaa

LIIGA | 15.3.2018 8:00
Pudotuspelien ensimmäinen kierros jatkuu torstaina. Ässät paketoivat Satakunnan taiston, mutta SaiPa ja Pelicans tarvitsevat kolmannen ottelun keskinäisen paremmuuden ratkaisemiseen. lue lisää

SaiPa–Pelicans, ottelusarjaraportti: SaiPa vei vauhdikkaan ensimmäisen näytöksen Pelicansin hallinnasta huolimatta

LIIGA | 13.3.2018 21:49
Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat SaiPa ja Pelicans. SaiPa oli runkosarjassa seitsemäs, kun Pelicans sai tyytyä viimeiseen tarjolla olleeseen pudotuspelipaikkaan. Tässä artikkelissa seurataan sarjan etenemistä aina ensimmäisestä ottelusta loppusummerin kautta jälkipeleihin. lue lisää

Tehokaksikko vei HPK:n tehot mukanaan, JYPin vahvalle vireelle jatkoa

LIIGA | 27.2.2018 10:17
Tiistain Liiga-kierroksella kärkimiehensä myyneen HPK:n viimeistelytehokkuuteen ei riitä enää uskoa. Ilveksen ja Pelicansin tehoiluun sen sijaan luotetaan, kuten myös JYPin voittoputken jatkumiseen. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaPelicans
"SaiPa käyttää kotietunsa"
SaiPa saa kotikentästään huomattavan edun otteluun. Runkosarjan aikana joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa kolmesti, pisteet menivät Sputnikeille 7-2. Joulutauon jälkeen SaiPa on pelannut viisitoista ottelua, joista joukkue on hävinnyt vain neljä. Pelicansin vierassaldo on synkkä. Kymmenestä viimeisestä vieraspelistään joukkue on onnistunut raapimaan vain yhden voiton.
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Frans Tuohimaa

SaiPa #35 L mv
s. 1991 Helsinki
188CM / 89KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2011 Edmonton Oilers 7. kierros #182