Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
SaiPa ja Pelicans vääntävät vähintään kahden ottelun verran.

Mikko Lieri www.lieri.eu

SaiPa–Pelicans, ottelusarjaraportti: SaiPa vei vauhdikkaan ensimmäisen näytöksen Pelicansin hallinnasta huolimatta

Liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaavat SaiPa ja Pelicans. SaiPa oli runkosarjassa seitsemäs, kun Pelicans sai tyytyä viimeiseen tarjolla olleeseen pudotuspelipaikkaan. Tässä artikkelissa seurataan sarjan etenemistä aina ensimmäisestä ottelusta loppusummerin kautta jälkipeleihin.

13.3. 1. ottelu SaiPa-Pelicans 4–2 (1-1, 2–0, 1–1)

Ennakkoasetelmat: Katso Jatkoajan ottelusarjaennakko: SaiPa-Pelicans: SaiPa suosikki, lahtelaisilla saumat - "Runkosarjameriitit eivät pudotuspeleissä paina"

SaiPa huilautti muutamia avainpelaajiaan, osin loukkaantumisten takia, runkosarjan päätöskierroksella. Pudotuspeliavauksessa ainakin Frans Tuohimaa ja Cody Kunyk lienevät kokoonpanossa. Pelicansilla mielenkiintoa herättää etenkin maalivahtivalinta. Janne Juvonen ja Joona Voutilainen vuorottelivat runkosarjan lopussa vaisuin ottein.

Raportti: SaiPa ja Pelicans eivät lähteneet peruuttelemaan pudotuspeliavauksessaan. Kisapuistossa nähtiin varsin viihdyttävä ja melko maalirikas kamppailu.

Jo ottelun alkuminuuteilla Ahti Oksanen pääsi yrittämään useaan otteeseen maalin edustalta, mutta Joona Voutilainen oli joka kerta oikeassa paikassa. SaiPan ykkösketju oli muutenkin isäntien parhaimmistoa, mutta myöskään Cody Kunykin ohjaus ei uponnut.

Vladimir Denisovin kiekonmenetys avasi paikan puolestaan Pelicansin nelosvitjalle, mutta nyt oli Frans Tuohimaan vuoro liukua kiekon tielle. Myös Ilkka Kangasniemen plekseihin päätynyt keskisektorin sutaisu aiheutui SaiPan puolustuksen virheestä.

Pelicans pääsi avauserässä peräti kolmesti ylivoimalle. Näistä ensimmäinen ja viimeinen olivat varsin vaatimattomia, mutta toisella yrittämällä syntyi ottelun avausmaali näyttävän kuvion päätteeksi. Kiekon ylös tuonut Juha Leimu pelasi pikkumustan Miska Siikoselle, joka pääsi tyylittelemään käytännössä tyhjään rysään.

SaiPa kuritti kovalla prosentilla

Montaa minuuttia eivät johtolukemat kuitenkaan kestäneet. Isäntien ykkösnyrkki jatkoi hyviä otteitaan, kun Curtis Hamilton ohjasi Urho Vaakanaisen laukauksen maaliin. Jo seuraavasta vaihdosta Libor Sulak tälläsi kiekon Tuohimaan heilahtaneeseen hanskaan.

Tuohimaa jatkoi teräviä otteitaan myös ottelun toisessa erässä. Pelicans pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, jossa Hannes Björninen syötti Kangasniemelle, mutta sputnik-veskari ehti väliin. Myös Taavi Vartiainen joutui tuijottamaan Tuohimaan hanskaan viuhuvaa kiekkoa.

SaiPa pääsi ensi kertaa ylivoimalle ottelun puolivälin tienoilla. Käynnistymisvaikeuksien jälkeen Kalle Maalahti levitti kiekon Kunykille, jonka terävä veto viuhui verkkoon. Montaa minuuttia eivät nämäkään lukemat taululla säilyneet. Nyt puolestaan Topi Nättisen hyvä levitys tavoitti Jonatan Tanuksen, jonka laukauksesta aiheutuneen irtokiekon David Goodwin pisti sisään.

Lahtelaiset saivat suoranaisen unelma-alun päätöserään, kun Casimir Jürgens yllätti Tuohimaan jo erän avausminuutilla. Erää mentiin pitkään Pelicans komennossa, ja kiekko saatiin tolppaan asti sekä Mikko Kousan että Stefan Lassenin johdolla.

SaiPa iski kuitenkin ottelun seuraavan maalin. Kuin tyhjästä syntyneessä tilanteessa maalin takana ollut Oksanen käänsi maalille rynnistäneelle Goodwinille, joka nosti kiekon maalin kattoon. Lahtelaisten takaa-ajo kuihtui maalin ja viimeistään Björnisen hyökkäysalueen jäähyn myötä. Näin ollen SaiPa otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälieräpaikkaan.

Lue myös

Palohälytys tyhjensi hallin - peli keskeytyi Lappeenrannassa 49 sekunnin jälkeen

LIIGA | 17.3.2018 17:10
SaiPan ja Pelicansin välinen ratkaiseva 1. kierroksen pudotuspeliottelu keskeytyi palohälytyksen takia. lue lisää

Edes kurittomuus ei horjuta porilaista pudotuspelijunaa

LIIGA | 15.3.2018 8:00
Pudotuspelien ensimmäinen kierros jatkuu torstaina. Ässät paketoivat Satakunnan taiston, mutta SaiPa ja Pelicans tarvitsevat kolmannen ottelun keskinäisen paremmuuden ratkaisemiseen. lue lisää

SaiPa-Pelicans: SaiPa suosikki, lahtelaisilla saumat - "Runkosarjameriitit eivät pudotuspeleissä paina"

LIIGA | 13.3.2018 7:00
Liigan runkosarjassa seitsemänneksi päätynyt SaiPa ja hyvin kautensa aloittanut, mutta sen vanhetessa kauas suorasta puolivälieräpaikasta pudonnut Pelicans iskevät yhteen pudotuspelien avauskierroksella. lue lisää

Tehokaksikko vei HPK:n tehot mukanaan, JYPin vahvalle vireelle jatkoa

LIIGA | 27.2.2018 10:17
Tiistain Liiga-kierroksella kärkimiehensä myyneen HPK:n viimeistelytehokkuuteen ei riitä enää uskoa. Ilveksen ja Pelicansin tehoiluun sen sijaan luotetaan, kuten myös JYPin voittoputken jatkumiseen. lue lisää

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

SaiPaPelicans
"SaiPa käyttää kotietunsa"
SaiPa saa kotikentästään huomattavan edun otteluun. Runkosarjan aikana joukkueet kohtasivat Lappeenrannassa kolmesti, pisteet menivät Sputnikeille 7-2. Joulutauon jälkeen SaiPa on pelannut viisitoista ottelua, joista joukkue on hävinnyt vain neljä. Pelicansin vierassaldo on synkkä. Kymmenestä viimeisestä vieraspelistään joukkue on onnistunut raapimaan vain yhden voiton.
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Elmeri Kaksonen

SaiPa #72 L lh
s. 1987 Savonlinna
182CM / 82KG
SOPIMUS: 2019