HPK:n joukkuepelaaminen voi osoittautua kovaksi myrkyksi TPS:lle.

Aleksi Manninen www.instagram.com/aleksimanninenexposures

Ryöpytykset Oulussa ja Jyväskylässä, Turkuun voi povata yllätystä

Torstain kierroksella lähes koko kierroksen kaava on selkeä. Kolmeen otteluun löytyy selkeä ennakkosuosikki, jolloin katse kääntyy tasoitusvetoihin.

Kärpät -2, 2,70

Kärpät on tehnyt vahvaa paluuta takaisin sarjan kärkijoukkueisiin, vaikka alla onkin kaksi tappiota. Mikko Mannerin sisäänajama pelitapa sopii liikkuvalle oululaisryhmälle kuin nenä päähän. Joukkue onkin valmis jopa maalintekokilpailuihin oli vastassa käytännössä kuka tahansa.

SaiPan kauden alku on ollut odotetun nihkeä. Vaikka välillä pieniä valonpilkahduksia onkin nähtävissä, jänne ei kestä kasassa koko 60-minuuttista. Lappeenrantalaisten alkukauden ohjelmakin on ollut melko helppo, mutta silti kahdeksasta ottelusta on kasassa saman verran pisteitä.

Lappeenrantalaisten ongelmat kohdistuvat eritoten puolustuspäähän, sillä joukkue on päästänyt jo peräti kolmesti vähintään viisi maalia. Kun myös poissaolot veroittavat joukkueen vahvuutta, Kärppien ennakkosuosikin asemasta ei ole epäselvyyttä. Armotta virheistä rankova pelityyli tuo vielä hieman kermaa kakun päälle, mikä kasvattaa Kärppien voittolukemia.

HPK ML, 2,70

TPS osoitti tasonsa jälleen viikonloppuna, kun vuoronperään kaatuivat sekä Kärpät että JYP. Turkulaisten aseeksi alkukaudella on muodostunut erityisesti iloinen hyökkäyspelaaminen.

HPK on pelannut kasan tiukkoja pelejä, joista kirkkaimpina hetkinä kaksi päänahkaa Kärpistä. Kurinalainen viisikkopelaaminen onkin ollut ikävä kanto kaskessa monelle joukkueelle, eikä hämeenlinnalaisten maalintekopotentiaalia tule vähätellä.

Kun TPS ei pääse yhtä avoimesti vyörymään vastustajan alueelle, pelistä tulee nihkeämpää. HPK:lta löytyy myös kyky rytmittää peliä laadukkaasti ja hyökätä monin eri variaatioin, mikä on myrkkyä turkulaisille. Mustapaidat saattavat lähteä iltaan ennakkosuosikkina, mutta vieraiden kerroin kuulostaa korkealta.

JYP yli 3,5 maalia 2,30

Vaikka JYP hävisi edellisen ottelunsa, hurrikaanileirissä tilanne on varsin seesteinen. Hyökkäyspäässä ongelmia ei juurikaan ole, vaikka hyökkäyksiinlähdöt hieman välillä yskähtelevätkin.

Ilves tulee pirteässä syysvireessä Jyväskylään. Joukkueella on kuitenkin ollut omat ongelmansa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, joiden vuoksi tamperelaiset lähtevät otteluun altavastaajana. Myös materiaalietu on JYPillä selkeä.

Vaikeudet sekä puolustuspään hyökkäys- että puolustuspelissä eivät lupaa illan vieraille hyvää. Jyväskyläläisten voi odottaa tulevan otteluun erittäin terävällä ilmeellä vyöryen hyökkäyspäätyyn jatkuvalla syötöllä. Tämä on liiallista myrkkyä tamperelaisille, mikä näkyy armotta tulostaululla.

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

SaiPan väsytystaistelu tuotteliasta Turussa

LIIGA | 13.1.2018 7:00
Lauantain kierros koostuu melko selvistä ennakkosuosikeista ennakkoasetelmissa. Yllätysmahdollisuuksiakin löytyy esimerkiksi Turusta. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Ässistä kierroksen yllättäjä, Oulussa taotaan osumia

LIIGA | 30.1.2018 10:00
Tiistain liigakierros tarjoaa jälleen muutamia hyviä pelikohteita Pitkävedosta. Kierroksella luotetaan ainakin Kärppien ja HPK:n maalivireen jatkumiseen sekä Ässien kurssin kääntymiseen. lue lisää

Liigan syyskauden top 5 -valmentajat: Sarvikuono lähti jytädiskoreissulle

LIIGA | 22.12.2017 9:00
Ennen kauden alkua Liigan tulokasvalmentajia epäiltiin. Vaan ei epäillä enää. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Emil Larmi

HPK #33 L mv
s. 1996
182CM / 83KG
SOPIMUS: 2019