Ruotsi voitti Latvian avauspelissään

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Ruotsi voitti Latvian maalein 5-2 MM-kisojen avausottelussaan. Suuri syy näin selvään voittoon oli Arturs Irben ajoittain erittäin epävarma peli.

Ottelun alku oli Ruotsilta varsin heikkoa peliä. Pelin avaus ei onnistunut ja tästä johtuen peli näytti väkinäiseltä. Tästä huolimatta Ruotsi onnistui väsäämään maalin jo ottelun kuudennella minuutilla. Ajassa 5.42 Ruotsin Matias Johansson yllätti Irben. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Daniel Alfredsson. Ajassa 10.20 helähti Irben takana jo toisen kerran. Tällä kertaa maalin teki Crister Olsson, Henrik Zetterbergin poikittaissyötöstä.

Tämän jälkeen Latvia ryhdistäytyi ja 38 sekuntia myöhemmin peli oli 1-2. Latvian Pantelejevs veivasi koko Ruotsin puolustuksen solmuun ja kaatuessaankin nosti kiekon ohi Tommy Salon. Loppuerä sujui tasaisissa merkeissä.

Toinen erä ratkaisi

Toisessa erässä Latvia pääsi jo tasoihin, Vjatseslav Fandulin iskiessä varsin vapaasti kiekon yläpesään ylivoimalla. Latvia ei kuitenkaan saanut hallintaa itselleen ja pian Ruotsi menikin taas johtoon. Kolmas maali meni Irben längeistä ja tästä Latvia ei enää noussut. Joukkueelle olisi ollut äärimmäisen tärkeää saada pidettyä johtoasema kauemmin kuin vajaa kaksi minuuttia. Maalin tekijä oli Andreas Johansson.

Minuutin enne erän loppua Ruotsi pääsi iskemään vielä neljännen maalin ja lamaannutti Latvian ennen kolmatta erää. Tällä kertaa maalin sai nimiinsä Kim Jonsson.

Kahden miehen ylivoimakaan ei auttanut Latviaa

Kolmannessa erässä Ruotsi pystyi pitämään pelin hyvin hallussaan. Latvia sai erässä pelata jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta tuloksettomasti. Ainoan maalin teki Ruotsi ja tämänkin Kristofer Ottosonin maalin Irbe imaisi helposti.

Ruotsi sai siis hyvän alun MM-taipaleelleen osittain Artus Irben kustannuksella. Selvää on, että varsinkin avauspelin täytyy parantua, tai jo USA saattaa olla Ruotsille liian kova vastus. Ruotsin pelaajista näkyvimmin pelasivat Sedinin veljekset, sekä Henrik Zetterberg.