Victor Hedmanilla ja muilla ruotsalaisilla on hyviä aineksia juhlia Kölnissä.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ruotsi: Paluu mitalipeleihin odotuksissa

Ruotsi on jäänyt kahdesti peräkkäin mitalipelien ulkopuolelle, mitä voi pitää maassa katastrofaalisena suorituksena. Nyt joukkueella on uusi valmennus ja huomattavasti totuttua enemmän NHL-apuja, joten Tre Kronorilta voi odottaa paluuta mitalikantaan.

Pär Mårtsin kuuden vuoden mittainen pesti maajoukkueen peräsimessä päättyi viime kauteen. Nyt Ruotsin päävalmentajana toimii Rikard Grönborg, joka on toiminut jo vuosikymmenen Ruotsin nuorisomaajoukkueissa eri rooleissa, mukaan lukien kolme vuotta alle 20-vuotiaiden päävalmentajana.

Mårtsin viimeisinä vuosina NHL-apujen määrä jäi ajoittain erittäin pieneksi. Tätä taustaa ajatellen Grönborgin valinta päävalmentajaksi on varmasti hyvä asia. Grönborg on työskennellyt myös rapakon takana valmennustehtävissä, joten hän tietää myös pohjoisamerikkalaisen toimintakulttuurin.

Uhka: Maalivahtiosasto pettää

Ruotsin joukkue sai maalivahtiosastolle vain yhden NHL-avun, Carolina Hurricanesin Eddie Läckin. Cam Ward kantoi päävastuun, mutta joukkueen kausi päättyi jo kahdeksatta kertaa peräkkäin runkosarjaan. Loukkaantumisista kärsineen Läckin otteet eivät ole antaneet osviittaa siihen, että hänessä olisi pitempiaikaiseksi ykköstorjujaksi.

Muut vahdit tulevat KHL:stä. Näistä Niklas Svedberg pelasi paremman kauden, mutta hänestäkään ei ollut hinaamaan Salavat Julajev Ufaa kahdeksan parhaan joukkoon. Ensi kaudeksi kotimaahansa palaava maajoukkueen luottomies Viktor Fasth jäi TsSKA:ssa kakkosviulun soittajaksi.

Mahdollisuus: Puolustus pitää vastustajat aisoissa

Ruotsin puolustuskalusto on sellainen, mitä ei tarvitsi hävetä edes turnauksessa, jossa pelaisivat kaikki maailman parhaat. Victor Hedman on joukkueen ehdoton ykköspakki. Iso asia on myös siinä, että tuttu pari NHL:n puolelta, Anton Strålman on myös joukkueessa mukana.

Perhetragedian myötä olisi voinut hyvin ymmärtää Oliver Ekman-Larssonia, jos tämä olisi päättänyt jättää MM-turnauksen väliin, mutta Coyotes-pakki lähti mukaan. Kun mukana ovat myös Jonas Brodin, Alexander Edler ja John Klingberg, ei Ruotsin suurinta vahvuutta tarvitse erityisemmin miettiä.

Ennuste: Lohkovoitto tulee, mutta mitä sen jälkeen?

Ruotsi kaataa erittäin hyvällä varmuudella pikkumaat ja on muutenkin tasainen suorittaja. Venäjä ja Yhdysvallat ovat alkulohkossa pahimmat kannot, mutta Tre Kronorin pitäisi olla näitä vahvempi. Alkulohkosta napsahtaa voitto, ja Ruotsi palaa muutenkin mitalikantaan, mutta kirkkain jää saavuttamatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jatkoajan kisatiimin tähdistökentällinen − kovimmista kovimmat ansaitsivat paikkansa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 13:51
MM-kisat päättyivät ruotsalaisjuhliin, kun mestaruuspokaali nousi Joel Lundqvistin käsivarsille. Jatkoajan MM-kisatiimi teki valintansa koko MM-kisojen parhaista pelaajista tähdistökentällisen muodossa. lue lisää

Krüger hämmentyi jatkoajan jälkeen: "En tiennyt, että peli ratkaistaisiin noin"

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 2:49
Ruotsin hyökkääjä Marcus Krüger sanoi ottavansa ilon irti maailmanmestaruudesta, vaikkakin ilman kultaisia kypäriä. Voittomaalikilpailuratkaisu aiheutti Krügerissa hämmennystä. lue lisää

William Nylander MM-kisojen arvokkain pelaaja

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 2:39
MM-kultaa myöhään sunnuntaina Kölnissä juhlineen Ruotsin nuori tähti William Nylander äänestettiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ruotsalainen ylsi myös median äänestämään tähtikenttään. lue lisää

Ruotsin jäätävän kovan alakerran puolustus oli paras hyökkäys

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 2:19
Sanonta kuuluu, että puolustus on paras hyökkäys. Sanonnan lisäksi se oli myös Ruotsin täsmäase kevään MM-kisoissa, kun maa valtasi jääkiekon kymmenennen maailmanmestaruutensa. lue lisää

Lundqvistin veljekset korostivat toistensa läsnäoloa kultajoukkueessa

MAAJOUKKUE | 22.5.2017 2:13
Henrik ja Joel Lundqvist pitivät maailmanmestaruutta entistä tärkeämpänä, kun toinen puolisko kaksosista oli myös joukkueessa mukana. Viimeksi kaudella 2004-05 samassa joukkuessa pelanneita kaksosia verrattiin avaintekijöinä MM-kultaan sekä Ruotsin toisiin kultamitalistikaksosiin. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Jaakko Heiskanen

Ruotsi L h
s. 1991 Savonlinna
173CM / 75KG
SOPIMUS: try-out