Victor Hedmanilla ja muilla ruotsalaisilla on hyviä aineksia juhlia Kölnissä.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ruotsi: Paluu mitalipeleihin odotuksissa

Ruotsi on jäänyt kahdesti peräkkäin mitalipelien ulkopuolelle, mitä voi pitää maassa katastrofaalisena suorituksena. Nyt joukkueella on uusi valmennus ja huomattavasti totuttua enemmän NHL-apuja, joten Tre Kronorilta voi odottaa paluuta mitalikantaan.

Pär Mårtsin kuuden vuoden mittainen pesti maajoukkueen peräsimessä päättyi viime kauteen. Nyt Ruotsin päävalmentajana toimii Rikard Grönborg, joka on toiminut jo vuosikymmenen Ruotsin nuorisomaajoukkueissa eri rooleissa, mukaan lukien kolme vuotta alle 20-vuotiaiden päävalmentajana.

Mårtsin viimeisinä vuosina NHL-apujen määrä jäi ajoittain erittäin pieneksi. Tätä taustaa ajatellen Grönborgin valinta päävalmentajaksi on varmasti hyvä asia. Grönborg on työskennellyt myös rapakon takana valmennustehtävissä, joten hän tietää myös pohjoisamerikkalaisen toimintakulttuurin.

Uhka: Maalivahtiosasto pettää

Ruotsin joukkue sai maalivahtiosastolle vain yhden NHL-avun, Carolina Hurricanesin Eddie Läckin. Cam Ward kantoi päävastuun, mutta joukkueen kausi päättyi jo kahdeksatta kertaa peräkkäin runkosarjaan. Loukkaantumisista kärsineen Läckin otteet eivät ole antaneet osviittaa siihen, että hänessä olisi pitempiaikaiseksi ykköstorjujaksi.

Muut vahdit tulevat KHL:stä. Näistä Niklas Svedberg pelasi paremman kauden, mutta hänestäkään ei ollut hinaamaan Salavat Julajev Ufaa kahdeksan parhaan joukkoon. Ensi kaudeksi kotimaahansa palaava maajoukkueen luottomies Viktor Fasth jäi TsSKA:ssa kakkosviulun soittajaksi.

Mahdollisuus: Puolustus pitää vastustajat aisoissa

Ruotsin puolustuskalusto on sellainen, mitä ei tarvitsi hävetä edes turnauksessa, jossa pelaisivat kaikki maailman parhaat. Victor Hedman on joukkueen ehdoton ykköspakki. Iso asia on myös siinä, että tuttu pari NHL:n puolelta, Anton Strålman on myös joukkueessa mukana.

Perhetragedian myötä olisi voinut hyvin ymmärtää Oliver Ekman-Larssonia, jos tämä olisi päättänyt jättää MM-turnauksen väliin, mutta Coyotes-pakki lähti mukaan. Kun mukana ovat myös Jonas Brodin, Alexander Edler ja John Klingberg, ei Ruotsin suurinta vahvuutta tarvitse erityisemmin miettiä.

Ennuste: Lohkovoitto tulee, mutta mitä sen jälkeen?

Ruotsi kaataa erittäin hyvällä varmuudella pikkumaat ja on muutenkin tasainen suorittaja. Venäjä ja Yhdysvallat ovat alkulohkossa pahimmat kannot, mutta Tre Kronorin pitäisi olla näitä vahvempi. Alkulohkosta napsahtaa voitto, ja Ruotsi palaa muutenkin mitalikantaan, mutta kirkkain jää saavuttamatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ruotsi koki nöyryyttävän katastrofitappion Saksaa vastaan

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 16:39
Saksa meni Ruotsia vastaan jo avauserässä kahden maalin johtoon, mutta Tre Kronor kiri lopulta tasoihin. Jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisi lopulta Patrick Reimer. lue lisää

Saksa yllätti kahdella pikamaalilla avauserässä − lohkovaiheessakin Ruotsilla tiukkaa

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 15:12
Saksa ja Ruotsi mittelevät paremmuudestan olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen puolivälierässä. Altavastaajana otteluun lähtenyt Saksa iski avauserässä kaksi maalia salamatahtiin. lue lisää

Venäjän OU ja Ruotsi marssimassa välieriin - Suomi Tolvasen ja ylivoiman varassa

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 19:38
Miesten olympiaturnauksessa on huomenna edessä puolivälierät. Vain voittajille on paikka mitalipeleihin. Jatkoajan kisatiimi käy läpi jokaisen puolivälieräparin ja nostaa esiin avainasiat jokaisen joukkueen menestyksen kannalta. lue lisää

Ruotsalaispuolustajan turnaus ohi - Kontiolan taklaus johti aivotärähdykseen

MAAJOUKKUE | 20.2.2018 10:16
Ruotsin puolustaja Jonas Ahnelöv on sivussa olympiakisojen jäljellä olevat pelit. Hän sai aivotärähdyksen ottelussa Suomea vastaan. lue lisää

Staffan Kronwall: "Mielestäni ansaitsimme voiton"

MAAJOUKKUE | 19.2.2018 0:05
Ruotsin kapteeni Staffan Kronwall johdatti Tre Kronorin suoraan puolivälieriin. Ruotsi kohtaa puolivälierissä joko Sveitsin tai Saksan. Kokenut kapteeni ei ollut kuitenkaan aivan täysin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen, vaikka Tre Kronor peittosikin Leijonat maalein 3-1. lue lisää

Kommentit

Lisää aiheesta

Luetuimmat

Jaakko Heiskanen

Ruotsi L h
s. 1991 Savonlinna
173CM / 75KG
SOPIMUS: try-out