Victor Hedmanilla ja muilla ruotsalaisilla on hyviä aineksia juhlia Kölnissä.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ruotsi: Paluu mitalipeleihin odotuksissa

Ruotsi on jäänyt kahdesti peräkkäin mitalipelien ulkopuolelle, mitä voi pitää maassa katastrofaalisena suorituksena. Nyt joukkueella on uusi valmennus ja huomattavasti totuttua enemmän NHL-apuja, joten Tre Kronorilta voi odottaa paluuta mitalikantaan.

Pär Mårtsin kuuden vuoden mittainen pesti maajoukkueen peräsimessä päättyi viime kauteen. Nyt Ruotsin päävalmentajana toimii Rikard Grönborg, joka on toiminut jo vuosikymmenen Ruotsin nuorisomaajoukkueissa eri rooleissa, mukaan lukien kolme vuotta alle 20-vuotiaiden päävalmentajana.

Mårtsin viimeisinä vuosina NHL-apujen määrä jäi ajoittain erittäin pieneksi. Tätä taustaa ajatellen Grönborgin valinta päävalmentajaksi on varmasti hyvä asia. Grönborg on työskennellyt myös rapakon takana valmennustehtävissä, joten hän tietää myös pohjoisamerikkalaisen toimintakulttuurin.

Uhka: Maalivahtiosasto pettää

Ruotsin joukkue sai maalivahtiosastolle vain yhden NHL-avun, Carolina Hurricanesin Eddie Läckin. Cam Ward kantoi päävastuun, mutta joukkueen kausi päättyi jo kahdeksatta kertaa peräkkäin runkosarjaan. Loukkaantumisista kärsineen Läckin otteet eivät ole antaneet osviittaa siihen, että hänessä olisi pitempiaikaiseksi ykköstorjujaksi.

Muut vahdit tulevat KHL:stä. Näistä Niklas Svedberg pelasi paremman kauden, mutta hänestäkään ei ollut hinaamaan Salavat Julajev Ufaa kahdeksan parhaan joukkoon. Ensi kaudeksi kotimaahansa palaava maajoukkueen luottomies Viktor Fasth jäi TsSKA:ssa kakkosviulun soittajaksi.

Mahdollisuus: Puolustus pitää vastustajat aisoissa

Ruotsin puolustuskalusto on sellainen, mitä ei tarvitsi hävetä edes turnauksessa, jossa pelaisivat kaikki maailman parhaat. Victor Hedman on joukkueen ehdoton ykköspakki. Iso asia on myös siinä, että tuttu pari NHL:n puolelta, Anton Strålman on myös joukkueessa mukana.

Perhetragedian myötä olisi voinut hyvin ymmärtää Oliver Ekman-Larssonia, jos tämä olisi päättänyt jättää MM-turnauksen väliin, mutta Coyotes-pakki lähti mukaan. Kun mukana ovat myös Jonas Brodin, Alexander Edler ja John Klingberg, ei Ruotsin suurinta vahvuutta tarvitse erityisemmin miettiä.

Ennuste: Lohkovoitto tulee, mutta mitä sen jälkeen?

Ruotsi kaataa erittäin hyvällä varmuudella pikkumaat ja on muutenkin tasainen suorittaja. Venäjä ja Yhdysvallat ovat alkulohkossa pahimmat kannot, mutta Tre Kronorin pitäisi olla näitä vahvempi. Alkulohkosta napsahtaa voitto, ja Ruotsi palaa muutenkin mitalikantaan, mutta kirkkain jää saavuttamatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Rasmus Dahlin mukana - Ruotsi julkisti olympiajoukkueensa

MAAJOUKKUE | 16.1.2018 15:08
Ruotsi julkaisi olympiajoukkueensa tiistaina. Suurimman huomion vie se, että 17-vuotias puolustajalupaus Rasmus Dahlin pääsi mukaan joukkueeseen. lue lisää

Yhdysvallat: Vahva ehdokas toiseen perättäiseen kultaan – Miten käy kotiyleisön edessä?

MAAJOUKKUE | 25.12.2017 13:00
Nuorten MM-kisoista Yhdysvalloilla on eniten kultamitaleita 2010-luvulla, kolme kappaletta. Kuluvalla vuosikymmenellä mikään maa ei ole onnistunut voittamaan maailmanmestaruutta kahta kertaa peräkkäin. Nyt Yhdysvalloilla on hyvä mahdollisuus tehdä tuo temppu. lue lisää

Kanada: Vakaa aikomus palata mestaruuskantaan − kokenut ryhmä ei anna armoa

MAAJOUKKUE | 25.12.2017 10:00
Kanada on aina alle 20-vuotiaiden MM-kisoista puhuttaessa yksi kirkkaimmista ennakkosuosikeista. Näin on tälläkin kertaa, sillä vaahteranlehtipaidat lähettävät Buffaloon nuoreksi ryhmäksi erittäin kokeneen nipun. Viime vuoden kisojen finalisti mielii varmasti kynsin hampain takaisin kultakantaan muutaman vuoden tauon jälkeen. lue lisää

Ruotsi: Dahlin yrittää siivittää Ruotsin mestaruuskantaan

MAAJOUKKUE | 24.12.2017 12:00
Ruotsi on paljon muutakin kuin hehkutettu superlupaus Rasmus Dahlin. Joukkueella on riveissään esimerkiksi SHL:n pistepörssin kärki Elias Pettersson, ja lisäksi se saa odotetun vahvistuksen viime kisoissa loistaneen Alexander Nylanderin liittyessä joukkueen vahvuuteen. lue lisää

Suomi: Nuorten Leijonien prässiä ei pureta rännikiekolla - "Neljän paineessa on pakki tiiviisti mukana"

MAAJOUKKUE | 24.12.2017 9:00
Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas lupaa neljän pelaajan prässiä, jota ei pureta – ainakaan kovin helposti. Entä mikä ihme on viuhka? lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Jaakko Heiskanen

Ruotsi L h
s. 1991 Savonlinna
173CM / 75KG
SOPIMUS: try-out