Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Andrei Vasilevski on lohkon ehdoton ykkösveskari.

Getty Images

Rosendahlin analyysissä A-lohkon maalivahdit - "Vasilevski ihan eri tasolla"

Italian maajoukkueen ja Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl kävi läpi turnauksen maalivahteja. Rosendahl näkee NHL-veskareiden tason hyvänä etumatkana, mutta korostaa myös Keski-Euroopassa pelaavien valttikortin.

Jaakko Rosendahlilla ei mene kauaa miettiä, kuka on hänen silmissään lohkon paras maalivahti.

− Kyllä se on Venäjän Andrei Vasilevski. Hän on tämän päivän ja tulevaisuuden maalivahti. Vasilevski on niin nopea, räjähtävä, todella hyvän kokoinen, ja tekniikaltaan hyvä. Hän on sellainen maalivahti kuin tänä päivänä pitää olla.

− Hän eroaa kaikista muista veskareista. Ihan eri kaliiberia kuin Yhdysvaltojen, Ruotsin, tai Slovakian maalivahdit. Tavallaan näyttää siltä, mikä näissä nuoremmissa on. Melkein tappiin asti viritetty. Reagoi ja liikkuu ihan eri tasolla, Rosendahl kuvaili venäläisveskaria.

Vaikka Yhdysvaltojen maalivahti Jimmy Howard ja Tanskan Sebastian Dahm ovat kokeneet jo monet MM-kisat, Rosendahl ei pidä sitä suurena valttina, vaan sarjaa, jossa kyseinen maalivahti pelaa.

− Toki se vähän vaikuttaa, kun pitää sopeutua näihin otteluihin, mutta pelkästään NHL-tausta antaa jo itsessään melkoisen suuren tuen. 

Kölnin lohkossa on monessa eri sarjassa pelaavaa maalivahtia. Veskareilla on kokemusta aina Liigasta taala- ja ruplajäihin, mutta myös Keski-Euroopan sarjojen veräjänvartijoilla on Rosendahlin mukaan mahdollisuudet nousta isojen otteluiden ratkaisijoiksi.

− Luulen, että jotkin Euroopan sarjat valmentavat sinua näihin otteluihin paremmin kuin Suomen Liiga. Liigassa kuitenkin pelityyli on enemmän kontrolloitua. Siellä ei tule tämän turnauksen kaltaisia tilanteita niin paljon.

− Esimerkiksi Liigasta EHT:llä esiintyneet suomalaisveskarit eivät ole juurikaan menestystarinoita luoneet. Kun taas vertaa näihin jätkiin, jotka ovat pelanneet muualla Euroopassa. Niissä sarjoissa vaan sattuu ja tapahtuu enemmän. 

− Muiden muassa Latvian Elvis Merzlikinsillä on pelityylissään paljon sellaisia elementtejä, joita nykypäivänä pitää olla, Rosendahl totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Vihellyksen jälkeen: A-lohkon mielenkiintoisimmat nimet - "Verrattavissa Crosbyyn ja McDavidiin"

MAAJOUKKUE | 4.5.2017 12:00
Liigakausi on saatu päätökseen ja nyt on aika suunnata katseet Pariisissa ja Kölnissä pelattaviin MM-kisoihin. Vihellyksen jälkeen -podcastit pureutuvat jokaisen joukkueen kolmeen tärkeimpään pelaajaan sekä nostavat esiin yhden seuraamisen arvoisen pelaajan joka joukkueesta. lue lisää

Yhdysvallat nimesi ensimmäiset 15 pelaajaa MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 14.4.2017 8:15
Yhdysvallat julkaisi ensimmäiset 15 edustajaansa kevään MM-kisoihin Kölnin lohkoon. Mukana on viisi pelaajaa vuoden 2015 pronssijoukkueesta ja kolme yliopiston sarjassa pelaavaa nuorukaista. lue lisää

Laineelle maalipörssin voitto, Barkoville Selke Trophy: NHL-toimituksen valinnat runkosarjapalkintojen voittajiksi

NHL | 14.3.2018 12:00
NHL-runkosarjaa on jäljellä alle kuukausi. Jatkoajan NHL-toimitus otti keskeiset runkosarjapalkinnot käsittelyyn ja löysi myös muutaman suomalaispelaajan mahdolliseksi palkinnon saajaksi. lue lisää

Miehet huomenna olympialaisten valokeilaan - Kanadalla ylivoimaisesti eniten NHL-kokemusta

MAAJOUKKUE | 13.2.2018 19:00
Vaikka nykyiset NHL-pelaajat loistavatkin poissaolollaan Pyeonchangista, on jokaisella joukkueella riveissään NHL-kokemusta. Maakohtaisessa tilastossa kärjessä on Kanada. Suomen joukkueesta NHL-kokemusta ei juurikaan löydy. lue lisää

NHL-maalivahtien topit ja flopit: Vasilevski ylitse muiden

NHL | 3.1.2018 16:00
Kuluva NHL-kausi on saavuttamassa puolimatkan krouvinsa, minkä vuoksi Jatkoaika kohdistaa katseensa alkukaudella onnistuneisiin ja epäonnistuneisiin maalivahteihin. Kokeneet torjujat ovat päässeet listalle niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä, mutta listauksesta löytyy myös nuoria yllättäjiä. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Andrei Vasilevski

Tampa Bay #88 L mv
s. 1994 Tyumen, RUS
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2012 Tampa Bay Lightning 1. kierros #19