Andrei Vasilevski on lohkon ehdoton ykkösveskari.

Getty Images

Rosendahlin analyysissä A-lohkon maalivahdit - "Vasilevski ihan eri tasolla"

Italian maajoukkueen ja Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl kävi läpi turnauksen maalivahteja. Rosendahl näkee NHL-veskareiden tason hyvänä etumatkana, mutta korostaa myös Keski-Euroopassa pelaavien valttikortin.

Jaakko Rosendahlilla ei mene kauaa miettiä, kuka on hänen silmissään lohkon paras maalivahti.

− Kyllä se on Venäjän Andrei Vasilevski. Hän on tämän päivän ja tulevaisuuden maalivahti. Vasilevski on niin nopea, räjähtävä, todella hyvän kokoinen, ja tekniikaltaan hyvä. Hän on sellainen maalivahti kuin tänä päivänä pitää olla.

− Hän eroaa kaikista muista veskareista. Ihan eri kaliiberia kuin Yhdysvaltojen, Ruotsin, tai Slovakian maalivahdit. Tavallaan näyttää siltä, mikä näissä nuoremmissa on. Melkein tappiin asti viritetty. Reagoi ja liikkuu ihan eri tasolla, Rosendahl kuvaili venäläisveskaria.

Vaikka Yhdysvaltojen maalivahti Jimmy Howard ja Tanskan Sebastian Dahm ovat kokeneet jo monet MM-kisat, Rosendahl ei pidä sitä suurena valttina, vaan sarjaa, jossa kyseinen maalivahti pelaa.

− Toki se vähän vaikuttaa, kun pitää sopeutua näihin otteluihin, mutta pelkästään NHL-tausta antaa jo itsessään melkoisen suuren tuen. 

Kölnin lohkossa on monessa eri sarjassa pelaavaa maalivahtia. Veskareilla on kokemusta aina Liigasta taala- ja ruplajäihin, mutta myös Keski-Euroopan sarjojen veräjänvartijoilla on Rosendahlin mukaan mahdollisuudet nousta isojen otteluiden ratkaisijoiksi.

− Luulen, että jotkin Euroopan sarjat valmentavat sinua näihin otteluihin paremmin kuin Suomen Liiga. Liigassa kuitenkin pelityyli on enemmän kontrolloitua. Siellä ei tule tämän turnauksen kaltaisia tilanteita niin paljon.

− Esimerkiksi Liigasta EHT:llä esiintyneet suomalaisveskarit eivät ole juurikaan menestystarinoita luoneet. Kun taas vertaa näihin jätkiin, jotka ovat pelanneet muualla Euroopassa. Niissä sarjoissa vaan sattuu ja tapahtuu enemmän. 

− Muiden muassa Latvian Elvis Merzlikinsillä on pelityylissään paljon sellaisia elementtejä, joita nykypäivänä pitää olla, Rosendahl totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Vihellyksen jälkeen: A-lohkon mielenkiintoisimmat nimet - "Verrattavissa Crosbyyn ja McDavidiin"

MAAJOUKKUE | 4.5.2017 12:00
Liigakausi on saatu päätökseen ja nyt on aika suunnata katseet Pariisissa ja Kölnissä pelattaviin MM-kisoihin. Vihellyksen jälkeen -podcastit pureutuvat jokaisen joukkueen kolmeen tärkeimpään pelaajaan sekä nostavat esiin yhden seuraamisen arvoisen pelaajan joka joukkueesta. lue lisää

Yhdysvallat nimesi ensimmäiset 15 pelaajaa MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 14.4.2017 8:15
Yhdysvallat julkaisi ensimmäiset 15 edustajaansa kevään MM-kisoihin Kölnin lohkoon. Mukana on viisi pelaajaa vuoden 2015 pronssijoukkueesta ja kolme yliopiston sarjassa pelaavaa nuorukaista. lue lisää

NHL-maalivahtien topit ja flopit: Vasilevski ylitse muiden

NHL | 3.1.2018 16:00
Kuluva NHL-kausi on saavuttamassa puolimatkan krouvinsa, minkä vuoksi Jatkoaika kohdistaa katseensa alkukaudella onnistuneisiin ja epäonnistuneisiin maalivahteihin. Kokeneet torjujat ovat päässeet listalle niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä, mutta listauksesta löytyy myös nuoria yllättäjiä. lue lisää

Pettynyt Howard kertasi historiaa ja kehui Suomea

MAAJOUKKUE | 18.5.2017 20:36
Yhdysvaltojen maalivahti Jimmy Howard teki kaikkensa, että joukkue pääsisi mitalipeleihin. 18 torjuntaa Red Wings -maalivahdilta eivät kuitenkaan riittäneet välieriin saakka, eikä tämä ole Howardille ensimmäinen kokemus, kun Suomi on parempi kuolonottelussa. lue lisää

Pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden parhaat palkittiin

MAAJOUKKUE | 17.5.2017 0:18
Arvoturnauksissa palkitaan perinteisesti jokaisen joukkueen kolme parasta pelaajaa. Pudotuspelien ulkopuolelle jääneiden maiden pelaajat saivat palkintonsa alkulohkon päätyttyä. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Andrei Vasilevski

Tampa Bay #88 L mv
s. 1994 Tyumen, RUS
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2012 Tampa Bay Lightning 1. kierros #19