Romania onnistui vihdoin säilymään – Kroatia IIA-divisioonaan viiden vuoden tauon jälkeen

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Romania tuuletti ottelun voittoa.
Kuva © Mika Pukkinen
Romanian hissiliike loppui ainakin toistaiseksi, kun se onnistui voittamaan turnauksen päätösottelussa Kroatian lukemin 7-3. Tämä riitti takaamaan sen, että romanialaiset pelaavat myös ensi vuonna IB-divisioonassa. Kroatia jatkaa alempana IIA-divisioonassa.

Ennakkoasetelma ennen Kroatia-Romania-ottelua oli se, että Romanian pitäisi voittaa varsinaisella peliajalla, että se säilyisi sarjassa. Mikä tahansa muu tulos riittäisi Kroatialle säilymiseen.

Kroatialaisten asenteesta ei kuitenkaan paistanut se, että he olisivat lähteneet taistelemaan paikasta IB-divisioonassa. Puolustuspäässä kroatialaiset olivat todella lepsuja, joka antoi Romanialle loistavan mahdollisuuden voittaa ottelun.

Romania iskikin avauserään kahdesti, kun Zsombor Molnar ja Daniel Tranca osuivat maalipuiden väliin. Toisessa erässä romanialaiset jatkoivat hyviä otteitaan, ja siirtyivät jo 4-0-johtoon Csanad Fodorin ja Roberto Gligan maaleilla.

Kroatia pääsi pelaamaan jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta maalipaikoille se ei tahtonut päästä mitenkään. Toisen erän lopulla Kroatia kuitenkin onnistui vihdoin viimeistelemän avausosumansa vastahyökkäyksestä. Osumasta vastasi Domen Vedlin.

Päätöserässä Kroatia ei löytänyt kunnollista kirivaihdetta. Sama heikko pelaaminen jatkui, ja Romania hoiti ottelun lopulta lukemin 7-3.

− Olemme todella onnellisia. Onnistuimme tänään tekemään hyvän määrän maaleja. Päätimme ennen peliä, että meidän on pakko voittaa yksi peli ja teimme sen, romanialaishyökkääjä Otto Biro sanoi taiston tauottua.

Otto Birolla oli hymy herkässä ottelun jälkeen.