Risto Dufva aloittaa toisen perättäisen kautensa Jukureiden peräsimessä.

Timo Savela

Risto Dufva, pelaako joukkueesi aktiivisemmin kuin viime kaudella?

Risto Dufva pääsee rakentamaan toista kauttaan Jukureiden päävalmentajan tutulta pohjalta. Päävalmentaja uskoo pelin olevan viihdyttävimmillään silloin, kun haastajan asemassa oleva Jukurit kaataa sarjan vahvimpia joukkueita.

Pelaako joukkueesi aktiivisempaa jääkiekkoa kuin se pelasi viime kaudella? Jos pelaa, miksi?

− Ei tiedä vielä. Me olimme viime kaudella jo aika aktiivisia varsinkin hyökkäyspelissä. Katsotaan, miten käy ja mitä vastustajat ovat keksineet.

Millaista on mielestäsi aktiivinen jääkiekko?

− Se on sitä, että kaikki pelaajat tekevät sitä samaa juttua, jota on tarkoitus tehdä. Osallistuu siihen yhteiseen juttuun, joka on yhdessä sovittu.

Onko pelin aktivoittaminen mielestäsi trendi tällä hetkellä Liigassa?

− Tällä hetkellä siitä ainakin paljon puhutaan. Silloin kun JYPissä voitettiin Suomen mestaruus, pelasimme juuri niin, mutta se tyyli ei ollut silloin muodissa. Silloin siitä ei paljon puhuttu, mutta mehän pelasimme juuri sillä tavalla. Se ei vaan tullut yleiseksi trendiksi silloin, mutta me pelasimme silloin vasten yleistä virtausta ja pärjäsimmekin aika hyvin.

Onko aktiivinen jääkiekko parempaa kuin passiivinen?

En ymmärrä sitä termiä, mitä on passiivinen jääkiekko. Minun mielestäni passiivinen jääkiekko on sellaista, että jätetään mailat kotiin, eikä mennä peliin ollenkaan. Siinä ollaan tosi passiivisia.

− Jos passiivisella jääkiekolla tarkoitetaan sellaista peliä, millä on voitettu Suomen mestaruuksia viime vuosina, ei ehkä viime vuonna, mutta aiemmin... Oliko se sitten passiivista, en tiedä. Aika passiivisia ne Kärpät-Tappara-finaalisarjan pelit olivat.

− Ei tuolla kentällä voi olla passiivinen.

Tulisiko Liigassa pelata viime vuosia aktiivisempaa peliä, jotta Suomi menestyy paremmin maajoukkueissa?

− Eihän siellä MM-kisoissa edes pelaa liigapelaajia, vaan suurin osa pelaajista tulee KHL:stä ja NHL:stä.

− Jos oikeasti ollaan huolissaan siitä, miten Suomen maajoukkue tulevaisuudessa kehittyy, pitäisi pohtia mitä tehdään, että meillä olisi enemmän kilpailukykyisiä ja ammattimaisia sarjoja, joista saadaan parempia pelaajia ja valmentajia.

Onko viihdyttävyys huomioitava arvo, kun teet taktisia päätöksiä?

− JYPissä minulle sanottiin, että peluuttamassasi pelissä ei ole taitoelementtejä. Minä olin siihen, että mitä helvetin taitoelementtejä. Me voitimme kolme kertaa runkosarjan, teimme silloisen runkosarjan piste-ennätyksen ja eniten maaleja. Se ei vaan käynyt, kun me emme päästäneet maaleja. Olikohan päästettyjen maalien määrä parhaimmillaan alle 90? Se oli väärin, kun pelaajat olivat sitoutuneita. Minusta se taas oli suurinta taidetta, mitä voi olla.

Ovatko esimiehesi seurajohdosta esittäneet sinulle viihdyttävyystoiveita?

− Olen ollut aina hyvässä seurassa, että olemme kohtuullisesti pärjänneet. Kyllä siellä seurajohto on aina viihtynyt, kun olen pysynyt pelaajabudjetissa ja katsojia on ollut hyvin.

Onko päävalmentajan mielestäsi otettava huomioon pelillinen asiakaspalaute eli kannattajien pelilliset toiveet?

− Kannattajat hoitavat zigizagit, pelaajat pelaavat ja muu homma on valmennuksen. Ei Suomi ole mikään Barcelona, jossa on 174 000 jäsentä, jotka voivat määritellä.

Onko voittaminen jääkiekkojoukkueen tärkein keino viihdyttää yleisöään?

− Tämä on niin kuin lapsena rosvon ja poliisin leikkiminen: rosvo menee täysiä karkuun ja poliisi ajaa yhtä kovaa takaa, eli molemmat yrittävät voittaa peliä.

− Meillä on yksi kivi ja linko, niin kuin sillä Daavidilla ja meidän pitää sillä osua tarkasti Goljatia silmään joka ilta.

− Tietenkin absoluuttinen voimatekijä meillä on eri kuin kalliimmilla joukkueilla ja meidän pitää miettiä, millä me säilymme voitonsyrjässä kiinni edes välillä.

− Se on niin kuin autoremonttia lähdet tekemään pelkällä ruuvimeisselillä ja 13 millin kiintoavaimella, kun taas kaverilla on koko pakki täynnä työkaluja ja molempien pitäisi saada moottori viritettyä. Konekin on vähän erilainen, meillä Simca 1000:n kone ja kaverilla vähän parempi. Me voimme kanssa etsiä vähän, että voidaanko oikaista jossain radalla. Maaliin tulemme kuitenkin mekin, se on ihan varma.

Koetko joukkueesi esittävän tällä kaudella viihdyttävää jääkiekkoa?

− Kaikkihan liittyy meillä haastaja-asetelmaan, se ei ole muuttunut mihinkään viime kaudesta. Meillä on yksi kivi ja linko, niin kuin sillä Daavidilla ja meidän pitää sillä osua tarkasti Goljatia silmään joka ilta. Sitten kun Goljat kaatuu, niin se se vasta viihdyttävää on. Mitä korkeammalta kaatuu, sen komeammin kolisee.

Mikä vastustajistanne pelaa aktiivisinta peliä?

− Jos puheet paikkansa pitävät, kaikki pelaavat niin aktiivisesti, että hyvä kun heimo sekaan mahtuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kolme syytä: Tuhkimo-tarina sai karvaan päätöksen − Jukureiden kokemattomuus kostautui viime metreillä

LIIGA | 15.3.2017 15:05
Jukureiden lähes täydellinen debyyttikausi Liigassa päättyi tällä kertaa runkosarjassa 11. sijaan. Täydellinen tuhkimotarina jäi tällä kertaa saavuttamatta, kun Ilves nousi loppumetreillä pudotuspeleihin. lue lisää

Maanantaijää, viikko 49: Valmentajan haasto, oikeudenmukaisuuden airut vai naurettavaa säätämistä?

LIIGA | NHL | 5.12.2016 10:00
Maanantaijäällä puhutaan tällä viikolla valmentajien haastojen tarpeellisuudesta ja ulkomaalaispelaajien tasosta. Myös Tapparan nykytilanteesta käydään keskustelua. lue lisää

Sekava tilanne aiheutti Hietaselle ulosajon Mikkelissä − myös Risto Dufva kuumentui

LIIGA | 11.11.2016 19:22
Mikkelissä nähtiin perjantai-iltana poikkeuksellisen kova tuomio, kun Jukureiden puolustaja Valtteri Hietanen sai 20 minuutin rangaistuksen sopimattomasta käytöksestä tuomareita kohtaan. lue lisää

Pelicansilta odotetaan maaleja, Kärppien lataus purkautuu positiivisesti

LIIGA | 13.10.2017 8:15
Perjantain kierrokselta löytyy mielenkiintoisia kohteita pelattavaksi. Katseet kohdistuvat erityisesti Tampereelle, jossa Kärpät havittelee vierasvoittoa Tapparasta. lue lisää

Tallberg valaa uskoa tappioiden keskellä: "Me pelataan tällä hetkellä sillä tavalla, että taistellaan joka ilta voitosta"

LIIGA | 13.10.2017 7:00
Jukureiden hyökkääjä Teemu Tallbergin alkukausi ei ole ollut yhtä lennokas kuin vuosi sitten, mutta onnistumisia laitahyökkääjälle on kuitenkin tullut. Hyökkääjällä on myös vahva usko joukkueen tekemiseen, vaikka viime peleistä tilille onkin tullut tappioita. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätHIFK
"Hyvä isäntä, huono vieras"
Pistekeskiarvolla mitattuna Kärpät on sarjan paras kotijoukkue, eikä se ole jäänyt kertaakaan pisteittä kotihallissaan. HIFK on vastaavasti kolmanneksi huonoin vierasjoukkue. Myös sarjataulukossa joukkueet edustavat eri ääripäätä. HIFK ei ole oululaisille helppo suupala, mutta ennakkosuosikin viitta lankeaa silti Kärpille.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Hannu Pikkarainen

Jukurit #48 L p
s. 1983 Helsinki
186CM / 89KG
SOPIMUS: 2018 (2019)