Rantaselle lauantain ottelu oli hankala.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Rantasella lauantaina vaikeaa − kiekollinen peli takkusi ja tyhjänä ammottanut maali jäi käyttämättä

Colorado Avalanchen toinen ottelu Tukholmassa Ottawa Senatorsia vastaan eteni lähes samalla kaavalla kuin joukkueiden kohtaamisessa vuorokautta aiemmin. Senators hallitsi, ja Avalanche oli vastaanottavana osapuolena, mikä korostui aiempaa enemmän myös Mikko Rantasen otteissa.

Colorado Avalanche teki lauantain ottelun kokoonpanoonsa vain pieniä muutoksia, ja joukkueen hyökkäysosasto pysyi perjantaisesta tappiosta huolimatta muuttumattomana. Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen kirjautti Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin vierellä peliaikaa 19 minuutin verran.

Perjantain ottelun jälkeen Rantanen kertoi, että ketju joutui pelaamaan tasaviisikoin liian paljon puolustusalueella. Sama toistui vuorokausi myöhemmin lauantaina, mikä heijastui myös Rantasen peliin ajoittaisena puskemisena.

Ylivoimalla Rantanen teki tuttua työtään maskipelaajana. Ylivoimaviisikon lähennellessä Mike Condonin, ja myöhemmin Craig Andersonin maalia Rantanen siirtyi suunnitellusti maalin edestä maalin kulmalle ja syötön saadessaan hän pyrki jatkamaan pelin maalin eteen luistelleelle MacKinnonille.

Kuviot eivät kuitenkaan purreet, ja lauantaina Avalanchen kakkosylivoimakoostumus onnistui pelissään ykkösnyrkkiä paremmin aktiivisuudellaan.

OSA RATKAISUISTA OLI PUSKEMISTA TIIVISTÄ SENATORS-VIISIKKOA VASTAAN.

Avalanchen kahden maalin johtoasema avauserässä oli lähellä, kun Rantanen pääsi laukomaan ykkössektorilta Tyson Barrien syötöstä. Käytännössä tyhjään maalin tähdänneen Rantasen laukaus kuitenkin viuhui sivuverkkoon ja ohi maalin.

Tasaviisikoin ketju pelasi Senatorsin vahvemman kiekkokontrollin myötä paljon puolustusalueella, jolloin Rantanenkin joutui aloittamaan pelin useasti puolustuspäästä. Ajoittain suomalainen toi vahvasti kiekon omalta alueelta kohti hyökkäysaluetta, mutta osa ratkaisuista oli puskemista tiivistä Senators-viisikkoa vastaan.

Lisäksi syötöt keskialueelta laidassa luistelleelle MacKinnonille jäivät muutaman kerran vajavaisiksi, jolloin Senators pääsi iskemään kiekonriiston jälkeen vastaan ja kääntämään pelin virtauksen.

Tästä osoituksena oli erityisesti Chris Widemanin hylätty maali toisessa erässä. Senatorsin pitkä hyökkäys Avalanchen päädyssä oli lähtöisin Rantasen keskialueen syötöstä, joka jäi MacKinnonin luistimiin seurauksenaan kiekonmenetys kriittisessä pelin siirtymävaiheessa.

Osasi suomalaishyökkääjä väläytelläkin. Rantanen pelasi hyökkäyspäädyn laidassa täydellä kehon voimallaan ja riisti menettämänsä kiekon heti takaisin. Pelivälineen hyökkääjä tarjoili MacKinnonille ja luisteli itse ykkössektorin laukaisupaikkaan. Laukaus pysähtyi kuitenkin Senators-pelaajaan. 

Avalanche pelasi ottelun päätöserässä hieman yli neljä minuuttia alivoimaa, mikä rajoitti Rantasen saamaa peliaikaa erän alkupuoliskolla.

Päätöserän viimeisellä viisiminuuttisella coloradolaisille avautui tilaisuus tasoitusmaaliin ylivoimalla. Se kuitenkin takkusi, eikä Craig Andersonin maali ollut pahemmin uhattuna.

Rantanen oli hakemassa tasoitusta ottelun viimeisillä sekunneilla ilman maalivahtia. Suomalaishyökkääjä oli hyökkäysalueella myös aloitusympyrässä, mutta jatkoajalle ottelu ei tällä kertaa edennyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

NHL 65:00 -podcast – Mikko Rantanen on paras suomalainen NHL:ssä

NHL | 31.3.2018 17:00
Pienen tauon jälkeen ilmestyvässä NHL 65:00 -podcastissa toimittajat käyvät läpi potentiaalisia palkintojen saajia, luovat katsauksen suomalaisiin ja pohtivat vajaan kahden viikon päästä alkavia pudotuspelejä. lue lisää

Rantaselle täyteen 70 tehopistettä − ensimmäisenä suomalaispelaajana sitten Teemu Selänteen

NHL | 14.3.2018 16:23
Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen saavutti viime yönä Minnesota Wildia vastaan 70 tehopisteen rajapyykin. lue lisää

Rantanen parantelee asetelmiaan pistepörssissä, Avalanche sarjataulukossa - "Nälkä on kova näyttää, että olemme pudotuspelijoukkue"

NHL | 8.3.2018 7:30
Chicagossa nähtiin jäällä tiistai-iltana yksi NHL:n tehokkaimmista suomalaispelaajista. Colorado Avalanchen Mikko Rantasen 64 tehopistettä oikeuttavat liigan pistepörssin sijaan 22. Rantanen ja Avalanche taipuivat Blackhawksille jatkoajalla 1−2, mutta nappasivat tärkeän pisteen sarjataulukkoa ajatellen. Jatkoaika tapasi Rantasen Chicagossa. lue lisää

Mikko Rantanen sentteriksi − nyt tai ei koskaan

NHL | 3.2.2018 11:16
Colorado Avalanche menetti ykkössentterinsä Nathan MacKinnonin muutamaksi viikoksi sairastuvalle. Pudotuspelipaikasta taistelevan joukkueen sentteriongelmaan voisi löytyä ratkaisu ykkösketjun laidalta. lue lisää

Huomaamaton tähti − Rantanen noussut Avalanchen kärkipelaajaksi

NHL | 29.12.2017 17:30
21-vuotias Colorado Avalanchessa pelaava Mikko Rantanen on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Nyt on korkea aika nostaa suomalaismies jalustalle ja osoittaa, kuinka hyvin hänen pelinsä todellisuudessa kulkeekaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mikko Rantanen

Colorado #96 L h
s. 1996 Nousiainen
193CM / 96KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Colorado Avalanche 1. kierros #10