Rantaselle lauantain ottelu oli hankala.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Rantasella lauantaina vaikeaa − kiekollinen peli takkusi ja tyhjänä ammottanut maali jäi käyttämättä

Colorado Avalanchen toinen ottelu Tukholmassa Ottawa Senatorsia vastaan eteni lähes samalla kaavalla kuin joukkueiden kohtaamisessa vuorokautta aiemmin. Senators hallitsi, ja Avalanche oli vastaanottavana osapuolena, mikä korostui aiempaa enemmän myös Mikko Rantasen otteissa.

Colorado Avalanche teki lauantain ottelun kokoonpanoonsa vain pieniä muutoksia, ja joukkueen hyökkäysosasto pysyi perjantaisesta tappiosta huolimatta muuttumattomana. Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen kirjautti Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin vierellä peliaikaa 19 minuutin verran.

Perjantain ottelun jälkeen Rantanen kertoi, että ketju joutui pelaamaan tasaviisikoin liian paljon puolustusalueella. Sama toistui vuorokausi myöhemmin lauantaina, mikä heijastui myös Rantasen peliin ajoittaisena puskemisena.

Ylivoimalla Rantanen teki tuttua työtään maskipelaajana. Ylivoimaviisikon lähennellessä Mike Condonin, ja myöhemmin Craig Andersonin maalia Rantanen siirtyi suunnitellusti maalin edestä maalin kulmalle ja syötön saadessaan hän pyrki jatkamaan pelin maalin eteen luistelleelle MacKinnonille.

Kuviot eivät kuitenkaan purreet, ja lauantaina Avalanchen kakkosylivoimakoostumus onnistui pelissään ykkösnyrkkiä paremmin aktiivisuudellaan.

OSA RATKAISUISTA OLI PUSKEMISTA TIIVISTÄ SENATORS-VIISIKKOA VASTAAN.

Avalanchen kahden maalin johtoasema avauserässä oli lähellä, kun Rantanen pääsi laukomaan ykkössektorilta Tyson Barrien syötöstä. Käytännössä tyhjään maalin tähdänneen Rantasen laukaus kuitenkin viuhui sivuverkkoon ja ohi maalin.

Tasaviisikoin ketju pelasi Senatorsin vahvemman kiekkokontrollin myötä paljon puolustusalueella, jolloin Rantanenkin joutui aloittamaan pelin useasti puolustuspäästä. Ajoittain suomalainen toi vahvasti kiekon omalta alueelta kohti hyökkäysaluetta, mutta osa ratkaisuista oli puskemista tiivistä Senators-viisikkoa vastaan.

Lisäksi syötöt keskialueelta laidassa luistelleelle MacKinnonille jäivät muutaman kerran vajavaisiksi, jolloin Senators pääsi iskemään kiekonriiston jälkeen vastaan ja kääntämään pelin virtauksen.

Tästä osoituksena oli erityisesti Chris Widemanin hylätty maali toisessa erässä. Senatorsin pitkä hyökkäys Avalanchen päädyssä oli lähtöisin Rantasen keskialueen syötöstä, joka jäi MacKinnonin luistimiin seurauksenaan kiekonmenetys kriittisessä pelin siirtymävaiheessa.

Osasi suomalaishyökkääjä väläytelläkin. Rantanen pelasi hyökkäyspäädyn laidassa täydellä kehon voimallaan ja riisti menettämänsä kiekon heti takaisin. Pelivälineen hyökkääjä tarjoili MacKinnonille ja luisteli itse ykkössektorin laukaisupaikkaan. Laukaus pysähtyi kuitenkin Senators-pelaajaan. 

Avalanche pelasi ottelun päätöserässä hieman yli neljä minuuttia alivoimaa, mikä rajoitti Rantasen saamaa peliaikaa erän alkupuoliskolla.

Päätöserän viimeisellä viisiminuuttisella coloradolaisille avautui tilaisuus tasoitusmaaliin ylivoimalla. Se kuitenkin takkusi, eikä Craig Andersonin maali ollut pahemmin uhattuna.

Rantanen oli hakemassa tasoitusta ottelun viimeisillä sekunneilla ilman maalivahtia. Suomalaishyökkääjä oli hyökkäysalueella myös aloitusympyrässä, mutta jatkoajalle ottelu ei tällä kertaa edennyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Huomaamaton tähti − Rantanen noussut Avalanchen kärkipelaajaksi

NHL | 29.12.2017 17:30
21-vuotias Colorado Avalanchessa pelaava Mikko Rantanen on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota. Nyt on korkea aika nostaa suomalaismies jalustalle ja osoittaa, kuinka hyvin hänen pelinsä todellisuudessa kulkeekaan. lue lisää

Rantanen perjantain jatkoaikatappion jälkeen - "Oli tontteja, tyhjiä maaleja ja muuta"

NHL | 11.11.2017 7:00
Colorado Avalanche ja Ottawa Senators kohtasivat perjantaina Tukholman-viikonlopun ensimmäisessä ottelussa, ja Mark Stonen kahden maalin illan siivittämänä Senators nappasi ottelusta 4−3-voiton. Mikko Rantanen oli tyytyväinen joukkueen puolustamiseen, mutta se vei liikaa energiaa hyökkäyspelaamisesta. lue lisää

Rantanen lähtee innoissaan Globeniin - “Siitä tulee varmasti ikimuistoinen reissu”

NHL | 9.11.2017 7:00
Mikko Rantasen Colorado Avalanche suuntaa ensi viikonloppuna Ruotsiin, kun joukkue kohtaa Globenissa kahdesti Ottawa Senatorsin. Avalanchea pidettiin kauden alkaessa koko liigan heittopussina, mutta joukkue on yllättänyt epäilijänsä positiivisilla peliesityksillään. lue lisää

Uudestisyntynyt Avalanche nousemassa heittopussista haastajaksi

NHL | 15.10.2017 12:00
Colorado Avalanche on aloittanut kautensa vahvemmin kuin ennakkoon useimmat osasivat odottaa. Onnistujia on ollut laajalla rintamalla ja erityisesti tutkaparien löytyminen on hyvä merkki. Joukkue taistelee näillä otteilla pudotuspelipaikasta tosissaan. lue lisää

Avalanche-hyökkäyksen noustava taantumasta

NHL | 2.10.2017 13:30
Denverissä tuskailtiin hyökkäystehottomuuden kanssa viime kaudella. Maaleja ei tullut huippuyksilöistä huolimatta. Tämän osa-alueen on kehityttävä alkavalla kaudella ja paljon. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mikko Rantanen

Colorado #96 L h
s. 1996 Nousiainen
193CM / 96KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2015 Colorado Avalanche 1. kierros #10