Ranskan maalille on odotettavissa säpinää.

Getty Images

Ranska: Parilla NHL-vahvistuksella ei mennä kuuhun eikä edes puolivälieriin asti

Ranska isännöi jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja ensimmäisen kerran lähes 50 vuoteen. Joukkueessa on laatua ja kokemusta, mutta ei riittävästi. Kisaisäntien taival päättyy alkusarjaan.

Uhka: Kapea puolustus jää jalkoihin

Ranskalla on alakerrassaan tulokaskautensa NHL:ssä pelannut Yohann Auvitu ja NLA:ssa monta kautta tehoillut Kevin Hecquefeuille, mutta kaksi hyvää puolustajaa ei riitä, kun vastaan asettuu NHL-hyökkääjiä. Muut puolustajat pelaavat Ranskan pääsarjassa, joka ei kansainvälisellä tasolla vakuuta.

Auvitu ja Hecquefeuillekin ovat parhaimmillaan hyökkäyspelissä, joten puolustuspelaaminen on Ranskan suurin heikkous.

Hyökkäyspäässä kisaisäntien tilanne on parempi, mutta NHL:ssä pelaavat Antoine Roussel ja Pierre-Edouard Bellemare eivät seurajoukkueissaan ole hyökkäävässä roolissa. Maajoukkueessa tehoja kuitenkin odotetaan, ja kovien paineiden kestäminen on kysymysmerkki.

Jos NHL-, KHL- ja NLA-hyökkääjät eivät onnistukaan maalinteossa, on Ranska suurissa vaikeuksissa.

Mahdollisuus: Huet'lta menestyksekäs joutsenlaulu ja laadukkaat hyökkääjät takovat maaleja

41-vuotias Stanley Cup –voittaja Cristobal Huet on ilmoittanut lopettavansa maajoukkueuransa kotikisoihin. NLA:ssa pelaava konkari on Bellemaren ohella Ranskan tärkein yksittäinen pelaaja ja haluaa jättää maajoukkueelle itsestään parhaan mahdollisen muiston.

Huet pelaa Lausannessa edelleen hyvällä tasolla, mutta MM-kisoissa tarvitaan venymistä äärimmilleen.

Jos puolustus on Ranskan heikkous, on hyökkäys puolestaan joukkueen selvin vahvuus. Bellemare ja Roussel tuovat NHL-kokemusta. Myös viime kaudet KHL:ssä tehokkaasti pelannut Stephane Da Costa on pelannut kahdeksan kautta Pohjois-Amerikassa.

Damien Fleury ja Laurent Meunier taas ovat kokeneita pelimiehiä, joilla on takana monta kautta Euroopan kärkisarjoissa.

Kokeneiden pelimiesten rinnalla hyökkäyskalustossa on nuoria lupauksia, kuten NLA:ssa pelaava 22-vuotias Floran Douay ja Pohjois-Amerikassa pelaava 20-vuotias Bastien Maia. Kärkiketjujen lisäksi Ranskalla on riveissään roolipelaajia, kuten Liigastakin tuttu Yorick Treille.

Ennuste: Puolivälierät jäävät hyvästä yrityksestä huolimatta haaveeksi

Ranska taistelee B-lohkon neljännestä sijasta ja viimeisestä paikasta puolivälieriin. Todennäköisesti Sveitsin taso ja rutiini riittää pudotuspelipaikkaan, mutta kotiyleisön edessä taistelevaa Ranskaa ei kannata aliarvioida. Kokemus ja potentiaali ovat olemassa.

Päävalmentaja Dave Henderson on Ranskalle sekä uhka että mahdollisuus. 65-vuotias kanadalainen on pelannut ja valmentanut Ranskassa yli 40 vuotta eli tuntee ympäristönsä. Kokemusta ei kuitenkaan ole kovemmista ympyröistä, mikä saattaa koitua kynnyskysymykseksi Ranskan pärjäämiselle.

Kotikisoissa kohtalona on jäädä alkusarjaan. Lopullinen sijoitus on B-lohkon viides sija.

Juttua muokattu 28.4.2017 klo 14.51: Korjattu Ranskan isännöineen jääkiekon maailmanmestaruuskilpailuja edellisen kerran lähes 50 vuotta sitten Grenoblen olympialaisissa. Jääkiekon arvokisoja Ranska on isännöinyt viimeksi Albertvillen olympialaisissa 1992.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Yhdysvallat: Vahva ehdokas toiseen perättäiseen kultaan – Miten käy kotiyleisön edessä?

MAAJOUKKUE | 25.12.2017 13:00
Nuorten MM-kisoista Yhdysvalloilla on eniten kultamitaleita 2010-luvulla, kolme kappaletta. Kuluvalla vuosikymmenellä mikään maa ei ole onnistunut voittamaan maailmanmestaruutta kahta kertaa peräkkäin. Nyt Yhdysvalloilla on hyvä mahdollisuus tehdä tuo temppu. lue lisää

Kanada: Vakaa aikomus palata mestaruuskantaan − kokenut ryhmä ei anna armoa

MAAJOUKKUE | 25.12.2017 10:00
Kanada on aina alle 20-vuotiaiden MM-kisoista puhuttaessa yksi kirkkaimmista ennakkosuosikeista. Näin on tälläkin kertaa, sillä vaahteranlehtipaidat lähettävät Buffaloon nuoreksi ryhmäksi erittäin kokeneen nipun. Viime vuoden kisojen finalisti mielii varmasti kynsin hampain takaisin kultakantaan muutaman vuoden tauon jälkeen. lue lisää

Ruotsi: Dahlin yrittää siivittää Ruotsin mestaruuskantaan

MAAJOUKKUE | 24.12.2017 12:00
Ruotsi on paljon muutakin kuin hehkutettu superlupaus Rasmus Dahlin. Joukkueella on riveissään esimerkiksi SHL:n pistepörssin kärki Elias Pettersson, ja lisäksi se saa odotetun vahvistuksen viime kisoissa loistaneen Alexander Nylanderin liittyessä joukkueen vahvuuteen. lue lisää

Suomi: Nuorten Leijonien prässiä ei pureta rännikiekolla - "Neljän paineessa on pakki tiiviisti mukana"

MAAJOUKKUE | 24.12.2017 9:00
Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas lupaa neljän pelaajan prässiä, jota ei pureta – ainakaan kovin helposti. Entä mikä ihme on viuhka? lue lisää

Venäjä: Braginin opeilla kohti mitalipelejä

MAAJOUKKUE | 23.12.2017 12:00
Vuoden 2011 Buffalon kisoista lähtien Venäjä on napannut junioreiden MM-kisoissa mitalin joka vuosi. Vuonna 2011 Venäjälle tuomisina oli kulta, mutta mestaruudet ovat tuon jälkeen jääneet saavuttamatta. Menestyksen takaa löytyy muun muassa osaava valmentaja, Valeri Bragin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää artikkeleita