Ramstedt täydentää Lukon hyökkäyspelin, SaiPa iskee JYPin virheisiin

LIIGA / Artikkeli
Lukko saa miehistöönsä kaivattua vahvistusta Teemu Ramstedtista.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Tiistain vihjeet keskittyvät Supermonivetoon, jossa tarjolla on neljä kohdetta illan liigakierrokselle. Ilta haiskahtaa varsin kotivoittopainotteiselta.

Supermoniveto 6: SaiPa-JYP : Tappara-Ässät : Kärpät-Jukurit : Lukko-KooKoo

SaiPa 3,4 - JYP 1,2

Viimeisimpien kierroksien tasaisimmat joukkueet kohtaavat Lappeenrannassa. Eroa ei löydy edes maalierosta, kun SaiPa on iskenyt yhden maalin enemmän, mutta JYP päästänyt yhden osuman vähemmän. Tasaisuuden voi kaavailla jatkuvan myös tämän ottelun kohdalla.

Erot syntyvät tiistaina virheiden hyödyntämisessä, missä vaakakuppi on viime aikoina kallistunut SaiPan puolelle. Erittäin tehokkaan viimeistelyn saivat kokea TPS ja Lukko, joiden puolustuspeliä voidaan pitää vielä piirun JYPin vastaavaa parempana.

SaiPa tulee jälleen käyttämään keskialueen trapia, jossa annetaan voimakasta painetta kiekolliselle pelaajalle. JYPin kohdalla tämä tarkoittaa voimakasta painetta peliä avaavaan puolustajaan, mikä tarkoittaa hikistä iltapuhdetta esimerkiksi Mikko Kuukalle. Tämä voi avata esimerkiksi lukuisia ylivoimahyökkäyksiä lappeenrantalaisille, mitkä kasvattavat maalien todennäköisyyttä.

JYPin avaimet liittyvät hyökkäysalueen riistopelaamiseen, jonka toimivuutta syö SaiPan hakemat vauhtierot. JYP tuleekin pitämään pelin myös tuloksellisesti tiukkana, mutta SaiPa kirii pelitavalla JYPin materiaalietua niin voimakkaasti, että pisteet jäävät pitkästä aikaa Lappeenrantaan.

Tappara 4,5-Ässät 1,2

Kolmen ottelun voittoputken jälkeen Ässät joutuu jälleen poistumaan kaukalosta häviäjänä. Tapparan tasaisen tappava myllytys on liikaa virhealttiille vieraille, joilla ei maalivahti toimi pelastavana enkelinä. Myös Sakari Salmisen poissaolo on kova takaisku.

Tappara hävisi viime viikolla kolme kovaa kamppailua, mutta mukaan mahtui positiivisia signaaleja. Kyky varioida peliä avaa illasta toiseen riittävän määrän maalipaikkoja ottelun voittamiseen. Myös kärkiyksilöiden herääminen on erittäin positiivinen asia.

Ratkaiseva ero syntyy viimeistään erikoistilannepelaamisessa, jossa kirvesrinnat ovat selvästi edellä. Ylivoimapeli myös hieman kasvattaa Tapparan maalimäärää illan ottelussa.

Tapparalla on puolellaan myös tilastokummajainen, sillä Ässien edellinen kolmen pisteen voitto on vuodelta 2013. Tuon jälkeen porilaiset ovat onnistuneet yllättämään kolmesti ylitöiden jälkeen, kun tamperelaisleirissä voittoja on yhteensä 14.

Ässäjuhlat ovat olleet vähissä Tapparaa vastaan.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu

Kärpät 3,4,5 - Jukurit 0,1

Kärpät lähtee illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Laajan rintaman laadukas hyökkäyspelaaminen tuottaa illasta toiseen hirveän määrän maalipaikkoja, joista kaksi laadukasta kärkiketjua rokottavat kovalla prosentilla.

Jukurien hyökkäyspelaaminen perustuu usein pitkiin pyörityksiin, sillä keskustaan murtautuminen tuntuu todella vaikealta. Oululaiset ovat näyttäneet useaan otteeseen, että he antavat tilaa laidoilla pyörimiseen, mutta keskustan tukkiminen sujuu loisteliaasti. Myös riistäminen sujuu, mikä tekee mikkeliläisten tasapainottoman viisikon repaleiseksi nopeiden vastahyökkäysten saralla.

Vaikka jukurilauman alivoimapelaaminen on selvästi alkukautta parempaa, on se haavoittuvainen. Voitto esimerkiksi JYPiä vastaan tuli kestävän jänteen ansiosta, mutta sitä ei testattu kunnolla, koska JYP ei saanut toista maalia aikaiseksi, mikä olisi laittanut Jukurit selkä seinää vasten.

Kärpiltä JYPin kaltaista maalipaikkojen tuhlailua ei tarvitse odottaa. Kotijoukkueellekin tuttu maalivahti Sami Rajaniemi saattaa napata huipputorjuntoja, jotka pienentävät voittomarginaalia, mutta pisteiden kohtalosta ei pitäisi olla epäselvyyttä.

Lukko 3,4 - KooKoo 1,2

Lukko on kärsinyt pahoista puutteista keskikaistalla, mutta nyt niitä tuli paikkaamaan Teemu Ramstedt. Positiivinen lumipalloefekti ei rajoitu vain yhden huippusentterin lisäämiseen, vaan myös Joakim Hildingin ruutu pienenee. Samalla Roni Sevänen palaa puolustajan paikalle lyhyen sentteristintin jälkeen.

Ramstedtin mukana saattaa tulla omat puutteet puolustuspelaamiseen, mutta niitä auttaa Lukon tiivis viisikkopelaaminen. Sentterin ylivertainen peliäly on myös myrkkyä vastustajille, kun laidoille syntyy suuria vauhtieroja.

KooKoo on näyttänyt kykynsä tehdä maaleja erityisesti hurmiohetkiensä aikana. Näiden turvin kouvolalaiset ovat pystyneet usein kääntämään ottelun virtausta pitääkseen pelin tiukkana.

Vastapainona ovat kuitenkin heikot hetket, jotka koituvat myös Raumalla turmioksi. Näiden ansiosta Lukko niittää voittoon tarvittavat maalit helpottaen samalla viime aikojensa tuskaa.

Supermoniveto 6
384 riviä, panos 0,05€
19,20€

» Lähetä palautetta toimitukselle