Raahe-Kiekon tavoitteena paikka auringossa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Raahe-Kiekon lähtökohdat tulevaan alkulohkoon ovat erittäin hyvät. Kesän aikana vahvistunut joukkue on harjoitusotteluissa ollut erittäin vaikea voitettava. Raahe-Kiekko lähtee hakemaan paikkaa valtakunnallisesta Suomi-sarjasta kovalla joukkueella, josta ei kiekollista taitoa puutu.

Raahe-Kiekko lähtee alkavaan kauteen melkoisen positiivisista asetelmista. Valmentajakuviot selvisivät jo alkukeväästä, joten joukkue on päässyt harjoittelemaan hyvin koko kesän ajan. Uusvanha valmentaja Timo Elfving on tuonut ryhtiä kesäharjoitteluun, ja pelaajat ovat vastanneet huutoon. Harjoitusotteluista Raahe-Kiekko otti viisi voittoa, pelasi kerran tasan ja hävisi vain yhden ottelun. Lähtökohdat uuteen kauteen ovat siis paremmat kuin pitkään aikaan. Jäätyään kahtena viime kautena karsintasarjaan pelaajat ovat ottaneet yhteiseksi päämääräksi paikan valtakunnallisessa Suomi-sarjassa. 

Joukkueen runko on säilynyt samana viime kaudesta. Hannu Härönojan johtama ykkösketju, jossa pelaavat Juho Muikkula ja Joni Suominen tulee tuottamaan tälläkin kaudella vastustajille harmaita hiuksia. Aki Sarkkila ja Mikko Ahola ovat yhden vaisumman kauden jälkeen palanneet takaisin omalle tasolleen. Matti Kivisilta on harjoitusotteluissa jatkanut siitä, mihin viime kevään karsintasarjassa jäi. Myös latvialaishyökkääjä Albert Bolush on ollut harjoituspeleissä tehokas ja häneltä odotetaan alkulohkossa paljon.

Puolustuksessa Sami Niemitalo on harjoitusotteluissa pitänyt hyvää maalivirettä yllä eikä kokenutta Markku TIikkajaa sovi häntäkään unohtaa. Tuomas Lohtander on se viimeinen lukko, johon joukkue voi nojata vaikeilla hetkillä. Mestis-kokemusta omaava Lohtander lukeutuu alkulohkon parhaisiin maalivahteihin. Hänelle oivaa taustatukea antaa viime kaudella hyviä otteita esittänyt Mikko Taari.

Uusina niminä joukkueeseen ovat tulleet Porin Ässissä A-nuorten SM-liigaa pelannut raahelaislähtöinen Jaakko Svensk, aiemminkin urallaan Raahessa pelannut ja myös Mestis-kokemusta omaava Juha Falin sekä Ahmoista tullut Antti Pohjalainen jolta löytyy myös yksi Mestis-kausi taustaltaan.

Omista junioreista edustuksen rinkiin on nostettu Jonne Nyberg, Joonatan Tuikkanen, Tapio Uusitalo ja Jarkko Heikkilä. Heistä varsinkin Heikkilä on harjoituspeleissä säväyttänyt ennakkoluulottomalla pelillään, ja häneltä voidaan odottaa läpimurtoa Suomi-sarjatasolle tulevalla kaudella. Fyysisyyttä joukkueeseen tuovat Kokkolan Hermeksestä lainalta palannut isokokoinen puolustaja Wille Krekilä sekä niinikään Hermeksessä viime kaudella pelannut oma kasvatti Lauri Tuomaala.

Kauden 2012-13 Raahe-Kiekko onkin huomattavasti laadukkaampi ja kovempi joukkue, kuin mitä Raahessa on kahtena aiempana kautena nähty. Joukkueesta löytyy paljon kiekollista taitoa ja se pystyy kääntämään tiukkojakin pelejä voitoksi. Tulevalla kaudella Raahesta ei lähdetä pisteiden kanssa helpolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle