x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Puljujärvi ei pääse aloittamaan kautta Oilers-paidassa.

Getty Images

Puljujärvellä riittää haasteita − ” Haluan nähdä pelaajan, jolla on enemmän itseluottamusta”

Jesse Puljujärvi aloittaa toisen kautensa Pohjois-Amerikassa. Tavoitteena on ottaa paikka Oilersin kokoonpanosta, mutta kausi alkaa AHL-joukkue Bakersfield Condorsin riveissä.

Jesse Puljujärven ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa ei sujunut yhtä hyvin kuin Patrik Laineella ja Sebastian Aholla, jotka olivat Puljujärven ketjukavereita Suomen voittaessa alle 20-vuotiaiden MM-kultaa 2016.

Kesällä 2016 varaustilaisuuden neljäntenä pelaajana valittu Puljujärvi kokosi 28 NHL-ottelussa vain yhden maalin ja kahdeksan tehopistettä, vaikka pääsi pelaamaan myös Connor McDavidin rinnalla. Ainoaksi jäänyt maalikin syntyi heti kauden avausottelussa.

Tammikuun alussa Puljujärvi siirrettiin Edmonton Oilersin farmijoukkueeseen Bakersfield Condorsiin. AHL:ssä nuori suomalainen pääsi paremmin kiinni pohjoisamerikkalaiseen peliin. 39 pelin pistesaldo oli 12+16.

− Jesse pääsee hyvin maalipaikoille, mutta olemme enemmän keskittyneet kiekottomaan pelaamiseen, missä onkin näkynyt kehittymistä. Hyökkäyspelissä hän pärjää taitonsa, luistelunsa, kiekon suojaamiskykynsä ja laukauksensa ansiosta, mutta kiekotonta peliä pitää parantaa, kommentoi Condorsin päävalmentaja Gerry Fleming Puljujärven peliä helmikuussa NHL.comille.

− Pohjois-Amerikkaan sopeutuminen vie aikansa, mutta Jessen työmoraali on kunnossa ja hän haluaa kehittyä.

Puljujärvi pelasi kauden päätteeksi myös Suomen MM-miehistössä, mutta ei päässyt kahdeksassa ottelussa pisteille. Nuoren hyökkääjän pelaaminen näytti väkinäiselta ja tuskaiselta.

− Itseluottamus on kaikkein tärkeintä. Viime kaudella oli vaikeaa, mutta uskon, että kova työ vielä palkitaan, Puljujärvi pohti viime kauttaan Sportsnetin haastattelussa kesällä 2017.

Puljujärven henkilökohtainen kausi oli vaikea, mutta Oilersille kausi 2016-17 oli onnistunut. Joukkue selviytyi pudotuspeleihin kymmenen vuoden tauon jälkeen, ja joukkueen nuori supertähti McDavid voitti pistepörssin.

Oilersin pudotuspeliurakka kuitenkin päättyi toisella kierroksella, joten nälkä on kasvanut ja tavoitteet asetettu korkealle.

Ensimmäinen NHL-maali on jo takana. Seuraava tavoite on ensimmäinen kokonainen NHL-kausi ja kenties ensimmäinen hattutemppu NHL-kaukaloissa.

Getty Images

Lupauksia herättänyt harjoitusleiri

Puljujärven tavoite kesän aikana oli karsia heikkouksiaan ja taistella itselleen pelipaikka Oilers-miehistössä. Oilersin suunnitelmissa on peluuttaa sekä McDavidia että Leon Draisaitlia keskushyökkääjinä, mikä avaa laidalle pelipaikan.

Oilers kuitenkin teki kesällä pelaajakaupan New York Islandersin kanssa ja hankki 24-vuotiaan Ryan Stromen vaihdossa Jordan Eberleen. Uralleen uutta nostetta hakeva Strome kamppailee samoista pelipaikoista Puljujärven kanssa.

Puljujärvi pelasi harjoituskaudella pirteästi ja tehokkaasti. Nuori suomalaishyökkääjä sai myös kehuja päävalmentaja Todd McLellanilta.

Oilersin pukukoppiin odotetaan AHL:stä määrätietoisempaa ja sisukkaampaa suomalaisnuorukaista.

− Pidän hänen asenteestaan. Hän vaikuttaa itsevarmemmalta. Jos hän pääsee jatkossakin yhtä usein maalipaikoille, niin maaleja syntyy. Mutta odotan Jesseltä panosta myös karvauspeliin. Hänen pitää hyödyntää kokoaan ja voimaansa paremmin, McLellan analysoi Edmonton Journalin haastattelussa.

Lisäksi Oilers teki yhden vuoden sopimuksen Florida Panthersin hylkäämän Jussi Jokisen kanssa. Kokenut suomalainen onkin harjoituskaudella pelannut samassa ketjussa Puljujärven ja Ryan Nugent-Hopkinsin kanssa.

− Jussi on kokenut pelaaja, jolla on kokemusta ja valmennuksellista näkemystä. Hän voisi toimia Jesselle roolimallina, sillä Jessellä on pelissään vielä korjattavaa, McLellan kommentoi Edmonton Journalin haastattelussa syyskuun alussa.

- Sekä Jussin että Jessen on keskityttävä omaan peliinsä. En halua, että Jussi ajattelee olevansa maanmiehensä lastenvahti, McLellan kuitenkin kertoi pari päivää myöhemmin NHL.comille.

Päävalmentajalla on kovat odotukset vuoden takaisen ykkösvarauksen suhteen, mutta McLellan toivoo Puljujärven myös suhtautuvan peliinsä armeliaammin.

− Haluan nähdä pelaajan, jolla on enemmän itseluottamusta ja joka näyttää kuuluvan tänne. Jesse on ylpeä ja vaativa itseään kohtaan. Täydellistä peliä ei kuitenkaan ole olemassakaan, McLellan linjasi NHL.comin haastattelussa.

− Hänen on ymmärrettävä, että virheitä saa tehdä, mutta peli on saatava nopeasti kuntoon. Uskon, että tämä tapahtuu, kun Jesselle tulee lisää ikää ja itseluottamusta,

Puljujärven kehittyminen ja kasvanut itseluottamus näkyvät siinäkin, että nuorukainen on antanut haastatteluja englanniksi ilman tulkkia.

− Pystyn parantamaan kaikessa. Voin pelata nopeammin ja syöttää paremmin, minun on myös lauottava ja tehtävä maaleja, Puljujärvi kommentoi NHL.comille ennen kuin tykitti tehot 2+1 harjoitusottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

− Jesse on iso ja vahva. Hänellä on hyvä laukaus ja pelisilmä. Hänen pitää vielä rohkeammin ajaa maalille ja iskeä läheltä räkämaaleja. Kauempaa on vaikea tehdä maaleja, ellei ole todella hyvä laukaus, kommentoi Oilersin kokenut hyökkääjä Patrick Maroon Puljujärven peliä NHL.comille.

Vielä ei ollut Puljujärven aika

Muutama päivä ennen NHL-kauden alkua Puljujärvi kuitenkin siirrettiin farmiin. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, sillä esimerkiksi Oilersin viime kesän ykkösvaraus Kailer Yamamoto on vakuuttanut otteillaan harjoituskaudella.

Pidän hänen asenteestaan. Mutta hänen pitää hyödyntää kokoaan ja voimaansa paremmin.

McLellan voi kokeilla Yamamoton kykyä pärjätä NHL-vauhdissa, mutta yhdeksän pelin jälkeen nuorukainen pitää lähettää takaisin juniorisarjaan tai käyttää ensimmäinen vuosi tulokassopimuksesta. Todennäköisesti Yamamoto pelaa tämän kauden WHL:ssä, ja yhtä todennäköisesti Puljujärvi nostetaan kauden aikana farmista NHL-kokoonpanoon.

Puljujärvi on vasta 19-vuotias. Takana on kaksi kokonaista kautta aikuisten tasolla, joista jälkimmäinen vieraassa maassa ja uudessa kulttuurissa. Farmikomennus ei ole nuorukaisen uran kannalta hyvä merkki, mutta ei myöskään maailmanloppu.

19-vuotiaalla hyökkääjällä on vielä runsaasti aikaa NHL:n valloitukseen, eikä Puljujärvi suinkaan olisi ensimmäinen kärkivaraus, joka onnistuu jossain muualla kuin hänet varanneessa seurassa.

Esimerkiksi James van Riemsdyk on pelannut Toronto Maple Leafsissa selvästi tehokkaammin kuin Philadelphia Flyersissa, joka varasi amerikkalaishyökkääjän varaustilaisuuden toisena pelaajana vuonna 2007.

Harjoitusottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan McLellan nosti Puljujärven ykkösketjuun McDavidin rinnalle perustellen siirtoa sillä, että halusi muistuttaa Stromea kovemmasta työnteosta ja saada Puljujärven peliin uutta virtaa. Temppu toimi, sillä Puljujärvi keräsi ottelussa tehot 2+1.

Farmiin lähettämisessä voi olla samanlainen taka-ajatus. Oilersin pukukoppiin odotetaan AHL:stä määrätietoisempaa ja sisukkaampaa suomalaisnuorukaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Työ jäällä realisoituu nyt myös tulostaululla − Puljujärvi kehittyy lupaavasti

NHL | 1.1.2018 14:30
Jesse Puljujärvi aloitti kautensa AHL:ssä, mutta sai kutsun NHL:n kirkkaisiin valoihin kymmenen ottelun jälkeen. Tällä kaudella Puljujärvi on pelannut Oilersissa 22 ottelua. Aluksi suomalaisen pelipaikka vaihteli, mutta viime ajat hyökkääjä on pelannut supertähti Connor McDavidin vierellä. lue lisää

Antakaa Jesse Puljujärven näyttää

NHL | 16.11.2017 12:00
Pari vuotta sitten suomalaiset hurmannut Jesse Puljujärvi on edelleen läpimurron kynnyksellä NHL:ssä. Viimeaikaiset tapahtumat antavat ristiriitaisia viitteitä miehen tulevaisuudesta Edmonton Oilersissa. Potentiaalia riittää, mutta Oilersin valmennusryhmä ei ole välttämättä paras saamaan sitä hänestä irti. lue lisää

Puljujärvi takaisin Oilersiin − Slepyšev sairaslistalle

NHL | 10.11.2017 20:11
Edmonton Oilers on kutsunut Jesse Puljujärven farmista NHL-miehistöön ja asettanut Anton Slepyševin sairaslistalle. lue lisää

HS: Iso takaisku Nuorille Leijonille, Puljujärveä ei päästetä MM-kisoihin vuodenvaihteessa

MAAJOUKKUE | 9.11.2017 19:22
Edmonton Oilersin varatoimitusjohtajan Craig MacTavishin mukaan Jesse Puljujärvi ei liity Suomen joukkueeseen nuorten MM-kisoissa. lue lisää

Puljujärvi aloittaa kautensa farmissa

NHL | 1.10.2017 21:17
Edmonton Oilers lähetti Jesse Puljujärven farmiliigaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jesse Puljujärvi

Edmonton #98 R olh
s. 1998 Älvkarleby, Ruotsi
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2019