Pitäisikö leijonakapteenista olla huolissaan? - "Viimeinen asia, minkä haluaisin nähdä"

LIIGA, NHL, MAAJOUKKUE / Artikkeli
Leijonakapteeni Jussi Jokisen täytyy saada kenttäänsä hyvä kolmas lenkki.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Leijonien hyökkäyksessä on kokeneita NHL-miehiä, kovia tutkapareja ja jopa ylitarjontaa. Mitä Juhani Tamminen ei haluaisi Jussi Jokiselle käyvän? Ketä NHL-pelaajia Tami vielä haluaisi mukaan?

Laidasta laitaan -sarjan Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen ovat kutsuneet ikileijona Juhani Tammisen kanssaan arvioimaan Leijonien mahdollisuuksia ensi viikon MM-kisoissa. Läpi käydään Suomen maalivahdit, puolustus, hyökkäys ja mahdollisuudet mestaruuteen. Ota mukava asento ja kuuntele Tamin rautainen analyysi!

Leijonien hyökkäystilanne on yksi mielenkiintoisimmista aiheista viikko ennen kisojen alkua. Liigafinaalit tarjoavat mahdollisuuden mielenkiintoisiin vahvistuksiin.  Vaihtoehdot ovat Tapparan Olli Palola ja Kärppien Joonas Kemppainen ja Joonas Donskoi.

− Tarvitsemme kaikki kolme. Tärkeysjärjestyksessä Donskoi, Kemppainen, Palola. Palola on poikkeuksellinen sniper - oli areena Tampereella, Oulussa, Minskissä tai Prahassa. Hän on ideaali 13. tai 14. hyökkääjä. Tällaista sniperia me aina tarvitaan.

− Jos nämä Kärppien veljet kantavat pokaalia, se hurmos kantaa MM-kisoihin. Take my word, Tamminen lupaa.

Kolmikko kiinnittää suurimman huomion NHL-vahvistusten osalta Bluesin ja Wildin sarjaan.

− Minnesotan putoaminen olisi maajoukkueen jackpot. Sieltä tulee sitten offensiivisesti ykköskenttään kuuluvia tulikuumia veljiä Koivu [Mikko] ja Granlund [Mikael].

− Vastavuoroisesti jos käy toisin, aivan yhtä kuuma on Lehterä [Jori]. Nämä tulevat kuuden kärkihyökkääjän ytimeen, mikä on Kari Jalosen palapelin creme de la creme.

Entäs sitten jo joukkueessa olevien pelaajien tilanne? Jarru- ja hyökkäävät ketjut käydään läpi. Etenkin Petri Kontiolan ja Aleksander Barkovin ketjujen kolmannet lenkit mietityttävät.

− Mistä löytyy kolmas lenkki Barkov-Jokinen-kaksikolle? Iso kysymys on, kuka siihen oikeaan laitaan tulee. Siihen tarvitaan luova pelaaja, joka ei hukkaa tilanteita.

− Jussi Jokinen on nimetty kapteeniksi. Olen sitä hommaa tehnyt viisi vuotta, tiedän, että siinä on painetta. Viimeinen asia, minkä haluaisin nähdä, on että Jokinen ei ykskaks saakaan kiekkoa verkkoon.

Mitä sinä mietit Leijonista? Tule keskustelemaan kanssamme kultaa jahtaavista Leijonista Twitteriin hashtagilla #LaidastaLaitaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle