Pikkuleijonat voitokas Ruotsia vastaan - Tšekki kaatoi haastajat päätösottelussa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Tšekki ratkaisi maalitalkoot viimeisellä minuutilla alle 20-vuotiaiden haastajajoukkuetta vastaan.
Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelasi lähes puhtaan kotiturnauksen Hämeenlinnassa. Päätöspäivänä kaatui Ruotsin Småkronor jatkoajalla. Alle 20-vuotiaiden haastajajoukkue joutui puolestaan taipumaan Tšekille ensimmäistä kertaa.

Jatkoaika teki lyhyet koosteet viikon viimeisistä juniorimaajoukkueotteluista.

Alle 18-vuotiaiden viiden maan turnaus Hämeenlinnassa

Suomi U18 – Ruotsi U18 2-1 ja. (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

Suomi kaatoi kotiturnauksensa päätösottelussa Ruotsin jatkoajalla lukemin 2-1. Pikkuleijonat hallitsi ottelua hienokseltaan, mutta maalinteko tuotti puolin ja toisin ääretöntä tuskaa.

Maalihanat ottelussa avasi Ruotsi, joka siirtyi johtoon Jonatan Berggrenin osumalla jo reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Avauserä oli muuten maaliton, ja erää sävyttivät useat jäähyt.

Maalittoman toisen erän jälkeen näytti pitkään siltä, että Ruotsin 1−0-johto kestää ajasta ikuisuuteen. Småkronorin maalivahti Olof Lindbom oli torjunut yli 20 kertaa, ennen kuin joutui vihdoin antautumaan päätöserän puolivälissä. Pikkuleijonat onnistui vihdoin, kun Arttu Nevasaari toimitti kiekon Ruotsin maaliin.

1−1-lukemissa edettiin aina jatkoajalle saakka. Sitä ei kuitenkaan tarvinnut enää kauaa hinkata, kun Lassi Thomson ratkaisi ottelun Pikkuleijonille. Esityön ratkaisuosumaan tekivät Peetro Seppälä ja Ville Petman.

Pikkuleijonien saldoksi kotiturnauksesta jäi lopulta yksi voitto varsinaisella peliajalla, kaksi jatkoaikavoittoa ja yksi jatkoaikatappio. Tšekki oli turnauksessa ainoa, joka onnistui suomalaiset kaatamaan. Turnausta voidaan pitää onnistuneena varsinkin, kun Suomi onnistui kaatamaan Yhdysvaltojen huippujoukkueen.

Alle 20-vuotiaiden haastajajoukkueen Tšekki-ottelut

Tšekki U19 – Suomi U19 6-5 (3-3, 1-1, 2-1)

Suomi taipui viimeisessä Tšekki-ottelussa lukemin 6-5. Ottelu oli todellinen maalikarkelo, jonka ratkaisua saatiin odottaa aina viimeiselle minuutille saakka, kunnes ajassa 59.34 tšekkiläisistä Stepan Frysara pääsi upottamaan voittomaalin Pikkuleijonien verkkoon. Suomen tehopelaajina häärivät Oskari Laaksonen ja Aatu Luusuaniemi, jotka iskivät kaksi maalia mieheen.

Tšekkiläisistä Petr Eret aloitti maalitalkoot hieman ennen neljättä peliminuuttia. Ennen avauserän puoliväliä Pikkuleijonat oli kuitenkin siirtynyt 3−1-johtoon Laaksosen ja Luusuaniemen kahdella osumalla. Aivan erän loppupuolella Tšekki kuitenkin iski kahdesti, ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiin 3−3-tasatilanteessa.

Ottelun puolivälissä Suomi onnistui uusimaan johtoasemansa, kun Laaksonen iski illan toisen osumansa ylivoimalla. Johto ei tälläkään kertaa kestänyt kauaa, sillä vain pari minuuttia myöhemmin Eret iski jälleen ja toi Tšekin tasoihin.

Päätöserässä Martin Havelka onnistui siirtämään jälleen Tšekin johtoon. Tällä kertaa oli Tšekin vuoro sulattaa johtonsa nopeasti, sillä Joona Ikonen iski vain kolme minuuttia myöhemmin ottelun tasoihin.

Maalitalkoot näyttivät venyvän jatkoajalle, mutta vajaa puoli minuuttia ennen päätössummeria isäntäjoukkue iski jälleen. Frysaran tekemän maalin jälkeinen 6−5-johto kesti loppuun asti, vaikka Suomi veti vielä maalivahti Vilho Heikkisen ulos ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Suomi voitti kaksi kolmesta Tšekki-ottelusta. Täyttä hattutemppua ei tällä kertaa siis irronnut, vaikka viimeinenkin ottelu oli pitkään omissa käsissä. Viimeisessä ottelussa Tšekki kuitenkin hienokseltaan hallitsi peliä, joten voitto oli sikäli oikeutettu.