Philadelphia Flyersin pelaaja-arvostelut kaudella 2000-01

NHL / Artikkeli
Philadelphian kausi sai murheellisen lopun, kun Buffalo tiputti Flyersin jatkosta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella 4-2 voitoin. Runkosarjassa taitojensa ylärajoilla pelannut Flyers ei löytänyt lääkkeitä Buffalon lyömiseen missään vaiheessa. On aika arvioida mennyttä kautta pelaaja pelaajalta.

Philadelphian kausi sai murheellisen alun, kun joukkue kompasteli alkukaudesta loukkaantumisten ja organisaation sisäisten ongelmien takia. Philadelphian GM Bobby Clarke sai tarpeekseen omasta mielestään liian heikosta menestyksestä ja kiltistä pelitavasta, ja palkkasi vastuuvalmentajaksi vanhan pelikaverinsa Bill Barberin. Flyersin peli alkoi kulkemaan hienosti Barberin tultua peräsimeen ja menestys runkosarjassa oli vähintäänkin tyydyttävää avainpelaajien loukkaantumisista huolimatta. Kausi sai kuitenkin nolon lopun, kun Buffalo murskasi Philadelphian viimeisessä pelissä 8-0. Kauden ennenaikainen loppu herätti monia kysymyksiä organisaation tulevaisuudesta, mutta niihin palaamme tarkemmin myöhemmässä vaiheessa. Seuraavana on vuorossa pelaajakohtaiset arvostelut menneestä kaudesta.

Maalivahdit

32 Roman Cechmanek 10-

Aloitti kauden farmissa, mutta valtasi ykkösmaalivahdin paikan Brian Boucherilta uskomattoman pelin ansiosta. Pelasi loistavan tulokaskauden, näillä näkymin joukkueen ykkösmaalivahti vielä monta vuotta. Pelasi kauden runkosarjassa peräti 10 nollapeliä. Torjuntaprosentti loistava 92.1, päästettyjen maalien keskiarvo 2.01. Aloitti 57 peliä, joista voittoja tuli peräti 35 kertaa. Takerteli pudotuspeleissä muun joukkueen tavoin, mutta kokonaisuudessaan joukkueen tärkein pelaaja, varteenotettava ehdokas myös Hart- sekä Vezina-trophyn voittajaksi.

33 Brian Boucher 6

Palasi kaukalon pinnalle loistavan viime kauden jälkeen. Vaikeuksissa eritoten kauden alussa, jolloin menetti ykkösmaalivahdin paikan Roman Cechmanekille. Oli välillä pitkiä jaksoja pelaamatta, mutta kauden loppupuolella sai takaisin itseluottamuksensa ainakin osittain ja paransi otteitaan huomattavasti. Koko kauden saldona kuitenkin murheelliset tilastot: päästettyjen maalien keskiarvo 3.27, torjuntaprosentti 87.6% sekä 27:sta pelistä ainoastaan 8 voittoa. Boucher on kuitenkin vielä nuori ja kehityskelpoinen maalivahti, jatkanee ensi kaudella Flyersin kakkosmaalivahtina. Junioreissa pelaava Maxime Quellet saattaa kuitenkin haastaa hänet jo ensi kaudella. Pelasi pudotuspeleissä kaksi viimeistä erää sarjan jo ratkettua.

Puolustajat

3 Dan McGillis 9-

Isokokoinen McGillis kehittyi valtavasti kauden aikana. Nousi puolustuksen johtohahmoksi kauden aikana ja pelasi valtavasti sekä yli- että alivoimaa. Paransi peliään kaikilla osa-alueilla, erityisen tärkeä ylivoimapelissä hyvän laukauksensa ja erinomaisten syöttötaitojensa ansiosta. Rikkoi entisen piste-ennätyksensä tehden 49 pistettä (14+35). Kehittyi fyysisellä puolella kauden aikana ja taklasi usein ja kovaa vastustajia. Nousemassa selkeästi all-star -tason pelaajaksi.

6 Chris Therien 7

Hyvän runkosarjan pelannut puolustava puolustaja. Isokokoisena puolustajana siivoaa maalinedustan kiitettävästi ja taklaa tehokkaasti. Runkosarjassa joukkueensa paras plusmiinustilastossa yhdessä Luke Richardsonin ja Simon Gagnen kanssa. Sai paljon peliaikaa alivoimalla kauden aikana. Hyökkäyspään puutteidensa ansiosta ei juhli pistetilastoissa, mutta sai myös jonkin verran peliaikaa ylivoimapelissä. Olisi käytettävä kohtalaista laukaustaan useammin. Pudotuspeleissä taso kuitenkin tippui paljon runkosarjasta, epävarmoja otteita kauden tärkeimmässä paikassa.

22 Luke Richardson 7

Kokenut ja kovaotteinen puolustaja pelasi varman kauden Flyersin puolustuspäässä. Voitti runkosarjassa joukkueen plusmiinustilaston. Taklasi hanakasti ja toi kaivattua fyysisyyttä Flyersin takalinjoille. Taisteli joukkueensa puolesta esimerkillisesti ja tappeli kolmanneksi ahkerimmin joukkueesta. Arvokas pelaaja sekä kaukalossa että pukukopissa. Iän myötä hidastunut huomattavasti, mutta pelastaa hyvällä sijoittumisella paljon. Tärkeä pelaaja joukkueelle.

23 Michal Sykora 7-

Isokokoinen tshekki palasi NHL-kaukaloihin täksi kaudeksi Tshekin pääsarjasta. Oli suurissa vaikeuksissa alkukaudella ja joutui katselemaan peliä useaan otteeseen lehdistökatsomon puolelta. Kauden puolivälin jälkeen paransi kuitenkin otteittaan huomattavasti ja alkoi saamaan yhä enemmän vastuuta. Sai peliaikaa myös ylivoimapelissä ja viimeisteli runkosarjan lopussa muutaman tärkeän maalin. Valtasi loppukaudella vakiokokoonpanopaikan joukkueesta. Omaa potentiaalia parempaan hyökkäyspeliin mitä tänä kautena nähtiin.

24 Chris McAllister 6+

Torontosta kesken kauden siirtynyt puolustajajärkäle toi fyysisyyttä ja kovuutta Flyersin takalinjoille. Pelilliset ansiot hyökkäyspäässä mitäänsanomattomat, pelasi kuitenkin kohtalaista puolustuspeliä. Joukkueessa vain ja ainoastaan kovuutensa ansiosta, tappeli joukkueesta toiseksi ahkerammin. Pelasi lähinnä joukkueen kapteeni Eric Desjardinsin kanssa satunnaisia vaihtoja, toteutti valmentajan antamaa roolia esimerkillisesti. Onnistui maalinteossa kahdesti kauden aikana, joista toinen oli todella mestarillinen yksilösuoritus… Tippui pudotuspeleissä vilttiketjuun surkeiden esitysten jälkeen. Ei käyttöä pudotuspeleissä puutteidensa takia.

37 Eric Desjardins 7-

Joukkueen kapteeni pelasi todella ailahtelevan ja vaisun kauden. Varsinkin runkosarjan alussa ja pudotuspeleissä todella epävarmaa peliä, oli joukkueensa huonoin plusmiinustilastossa runkosarjan aikana. Paransi otteitaan väliaikaisesti kauden edetessä. Teki runkosarjassa kuitenkin 48 pistettä (15+33), mutta jotain hänen pelistään jäi puuttumaan. Hyödytön joukkueelle puolustuspäässä, voimanpuute ja pehmeät otteet vaivaavat. Potentiaalia ja taitoa hänellä olisi aivan huipputason hyökkääväksi puolustajaksi NHL:ssä. Silti tärkeä pelaaja sekä pukukopissa että kaukalossa. Pelasi eniten joukkueesta kauden aikana, sortui liian suuren peliajan seurauksena pudotuspeleissä.

43 Andy Delmore 6

Lupaavan tulokaskauden pelannut Delmore oli pettymys kauden aikana. Hänellä olisi potentiaalia hyväksi hyökkääväksi puolustajaksi, mutta tällä kaudella hän ei onnistunut lunastamaan odotuksia. Elää hyökkäyspään pelistä, puolustustehtävissä välillä pahoja vaikeuksia. Odotettiin murtautuvan Phillyn puolustuksen eliittiin, mutta löysikin itsensä lehdistökatsomosta kauden päättyessä. Pelasi pudotuspeleissä pari ottelua, mutta joutui jälleen vilttiin puolustuspään kardinaalivirheiden takia. Ensi kausi vedenjakaja urakehityksen kannalta.

Laitahyökkääjät

8 Mark Recchi 8 ½

Kokeneella Recchilla ei ikä vielä paina jaloissa. Kärsi alkukaudesta loukkaantumista, mutta voitti silti joukkueen sisäisen pistepörssin tehtyään 68 pelissä 77 (27+50) pistettä. Johti runkosarjassa joukkuetta vaikeina aikoina esimerkillisesti sekä kaukalossa että pukukopissa. Tärkeässä roolissa pelisilmänsä ja syöttötaitojensa ansiosta ylivoimapelin pyörittäjänä. Odotettiin parempaa peliä pudotuspeleissä, mutta ei saanut myöskään apuja muilta pelaajilta. Tärkeä palanen myös ensi kaudella.

9 Dean McAmmond 5 ½

Chicagosta siirtorajan kynnyksellä tullut tuulennopea laituri ei oikein löytänyt omaa rooliaan Philadelphiassa. Pelasi välillä hyökkäävässä roolissa, toisinaan puolustavana ja rikkovana pelaajana ja istui osan peleistä lehdistökatsomossa. Runkosarjassa Phillyssa vain yksi maali yhdeksässä ottelussa. Pudotuspeleissä mitäänsanomatonta peliä. Ensi kaudella odotetaan huomattavasti enemmän, jos saa jatkaa joukkueessa.

10 John LeClair 7+

Loukkasi vakavasti selkänsä kauden alussa ja oli sivussa liki koko runkosarjan. Palasi juuri pudotuspelien kynnyksellä takaisin joukkueen kokoonpanoon, mutta pelituntuman puute näkyi pahasti pelissä. Pudotuspeleissä ei noussut esille massasta, pelasi todennäköisesti viimeisen pelin Phillyn joukkueessa.

11 Jody Hull 7+

Pelasi koko kauden puolustavassa roolissa joukkueen karvausketjussa. Taklasi, karvasi ja raatoi kiitettävästi koko kauden ajan ja toteutti valmentajan hänelle määräämää roolia. Tärkeässä roolissa eritoten alivoimapelissä. Teki puolustustehtävien ohella 15 pistettä runkosarjan aikana.

12 Simon Gagne 8+

Jatkoi siitä mihin tulokaskaudellaan jäi ja pelasi hienon alkukauden. Loukkaantui kauden loppupuolella ja ei saanut peliään kulkemaan runkosarjan lopulla enää alkukauden malliin loukkaantumisen jäljiltä. Nosti taas hivenen tasoaan pudotuspeleissä. Pelasi joka tapauksessa kokonaisuudessa erinomaisen kauden, mutta vieläkin parempaa on luvassa. Potentiaalia todelliseksi tähdeksi, odotetaan nousevan ensi kaudella aivan NHL:n terävimpään kärkeen.

14 Justin Williams 7+

Tulokashyökkääjä pelasi kohtalaisen tulokaskauden. Aloitti erinomaisesti, mutta hyytyi tulokkaille tyypilliseen tapaan kauden edetessä. Joutui välillä loppukaudella huilaamaan katsomon puolella. Teki runkosarjassa 25 pistettä. Ei saanut pudotuspeleissä peliaikaa. Teknisenä ja hyvänä luistelijana potentiaalia ensi kaudella huomattavasti parempaan peliin.

19 Paul Ranheim 7 ½

Tärkeä roolipelaaja nelosketjussa. Pelasi rikkovassa roolissa joukkueen nelosketjussa ja paljon alivoimaa yhdessä Kent Mandervillen kanssa. Seurajohdon luottamuksesta kertoo kauden aikana solmittu kahden vuoden jatkosopimus. Saalisti myös kohtalaiset tehot peliaikaan nähden. Pelasi hyvät pudotuspelit, vahvisti asemaansa joukkueen hierarkiassa.

26 Ruslan Fedotenko 7 ½

Tämän kauden tulokkaita joukkueessa. Onnistui murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon hyvän harjoitusleirin jälkeen. Pelaa hyvin kumpaankin suuntaan eikä pelkää fyysistä peliäkään. Paransi otteitaan kauden edetessä todella paljon ja viimeisteli useita tärkeitä maaleja loppukaudella. Pudotuspeleissä kuitenkin vaikeuksissa, ei onnistunut nousemaan runkosarjan lopun tavoin kovassa paikassa. Seurajohdon odotukset ensi kaudelle ovat suuret.

29 Todd Fedoruk 7-

Valtasi paikan tulokkaana joukkueen kokoonpanosta. Aloitti kauden farmissa, mutta nostettiin lopulta joukkueeseen tuomaan Bobby Clarken peräänkuuluttamaa kovuutta. Tappeli ahkerasti ja hoiti omaa rooliaan pyyteettömästi. Teki myös sivussa kohtalaiset 10 pistettä 52 pelissä rajoitetussa hyökkäyspään roolissa. Pääsi pudotuspelien loppuvaiheessa kaukaloon, kausi päättyi suihkukomennukseen Fedorukin hyökättyä Buffalon vaihtopenkin kimppuun. Vakiinnuttanee paikkansa ensi kaudella Flyersin nelosketjussa.

42 Michel Picard 7-

Tuurasi loukkaantuneita pelaajia ansiokkaasti seitsemän pelin ajan. Loppukausi sujuikin farmissa.

44 P.J Stock 6 ½

Pelasi alkukaudesta sekä farmissa että ylhäällä, mutta onnistui valtaamaan paikan joukkueesta loppukaudeksi. Peliaikaa rajoitetusti lähinnä rikkovassa ja fyysisessä roolissa. Tappeli tarvittaessa joukkueen puolesta isompia vastustajia vastaan. Onnistui agitaattorin roolissa hyvin kauden aikana. Pelillisen anti joukkueeseen melko mitäänsanomaton. Loukkaantui viimeisessä runkosarjapelissä, pääsi kokeilemaan pudotuspelien tunnelmaa kahdessa viimeisessä pelissä.

92 Rick Tocchet 7+

Kokenut veteraani pelasi hyvän kauden kakkos- ja kolmosketjuissa. Iän myötä luistin alkoi jo vähän painamaan, mutta tuloksissa sitä ei silti huomannut. Pelasi sekä hyökkäävässä että puolustavassa roolissa. Kärsi kauden aikana erinäisistä pikkuvammoista, mutta taisteli silti aina täysillä joukkueensa puolesta. Esimerkillinen joukkuepelaaja, joita kaikki joukkueet tarvitsevat. Puolusti joukkuekavereitaan tarvittaessa myös nyrkkien avulla.

Keskushyökkääjät

15 Peter White 6 ½

Farmisarjoja kauan kiertänyt kokenut sentteri onnistui valtaamaan paikan pelaavasta kokoonpanosta. Tilanne kertoi enemmän Flyersin keskushyökkääjäongelmista kuin Whiten taidoista. Pelasi suurimman osan kaudesta puolustavassa ketjussa, mutta loukkaantumisten takia pääsi pelaamaan välillä myös kahdessa hyökkäävässä ketjussa. Hoiti puolustustehtävät kohtalaisen hyvin, hyökkäyspäässä ei saanut aikaan ihmeempiä. Oli joukkueensa parhaimpia aloittajia.

18 Daymond Langkow 8

Pelasi hyvin kauden, mutta häntäkin vaivasivat loukkaantumiset kauden aikana. Pelasi hyökkäävissä ketjuissa koko kauden ajan peliätekevänä sentterinä. Kiinnitettävä huomioita tulevaisuudessa aloituksiin, sillä oli luokaton kyseisellä osa-alueella tällä kaudella. Myös surkea viimeistelytaito esti nousun NHL:n kärkeen. Valtasi kuitenkin selvästi paikan kakkosketjun keskushyökkääjänä. Piti tasonsa myös pudotuspeleissä, odotukset ensi kaudella kovat.

25 Keith Primeau 9 ½

Onnistui lopultakin lunastamaan hänelle asetetut odotukset ja murtautui NHL:n terävimpään kärkeen. Otti Lindrosin poissa ollessa johtajan roolin sekä kentällä että pukukopissa. Pelasi kaikissa mahdollisissa tilanteissa todella paljon ja oli valmentajan luottamuksen arvoinen. Taklasi, repi, raastoi ja teki kaiken mahdollisen joukkueensa puolesta. Erinomainen aloittaja. Nousi selkeästi joukkueen ykkössentteriksi. Loppukauden pilasi polvivamma, mutta teki silti runkosarjassa oman piste-ennätyksensä. Palasi puolikuntoisena kesken pudotuspelisarjan, piristi heti joukkueen peli. Yhdessä Roman Cechmanekin kanssa ylivoimaisesti joukkueen tärkein pelaaja. Kapteeniainesta.

28 Kent Manderville 7 ½

Päätti lopultakin jo toiselle sadalle venyneen maalittoman putken kauden loppupuolella, jonka jälkeen peli vapautui huomattavasti. Pelasi melkein koko kauden yhdessä Jody Hullin ja Paul Ranheimin kanssa karvaavassa ketjussa. Sai paljon peliaikaa alivoimalla ja viimeisteli myös kolme alivoimamaalia. Hyvänä luistelijana tärkeässä roolissa juuri alivoimalla sekä rikkovassa roolissa. Joukkueen positiivisen yllätys pudotuspeleissä, vahvisti asemaansa joukkueessa erinomaisten pudotuspelien jälkeen.

38 Derek Plante 6

Pelasi suurimman osan kaudesta farmissa. Nostettiin loppukaudesta korvaamaan loukkaantuneita pelaajia. Onnistui ihan kohtuullisesti pelaamissaan otteluissa, mutta hyökkäyspään tehoja olisi saanut tulla enemmän. Viimeisteli kuitenkin viimeisessä runkosarjan pelissä tärkeän maalin, jonka avulla Flyers sai kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Ei jatkane ensi kaudella enää Philadelphiassa.

Seurajohto

Bill Barber 9

Kesken kauden joukkueen peräsimeen tullut Barber onnistui tehtävässään vähintäänkin kohtalaisesti. Loukkaantumista kärsinyt joukkue pelasi taitojensa ylärajoilla läpi runkosarjan ja Barber vakuutti kypsillä otteillaan. Pudotuspelit päättyivät katastrofiin, mutta Barberia siitä ei voi syyttää. On Phillyn mies henkeen ja vereen, toivottavasti saa jatkaa määrätietoista työtä valmentajana useamman kauden aikana.

Bobby Clarke 4

Clarke on epäonnistunut tehtävässään menneiden kausien aikana. Hän ei ole onnistunut vahvistamaan joukkuetta missään vaiheessa, ja huonot pelaajakaupat tai lähinnä niiden puute on ollut esteenä todelliselle menestykselle. Vapailla markkinoilla olisi ollut monia todellisia huippupelureita, mutta Clarke on tuhlannut rahaa mitäänsanomattomiin vätyksiin viime kausien aikana. Kaikista surkeinta Clarken toiminnassa on ollut kuitenkin täydellinen amatöörimäisyys median hallinnassa. Holtittomat lausunnot joukkueesta ja eritoten Eric Lindrosista kauden tärkeimmillä hetkillä ei ole parantanut Clarken ja Flyersin mainetta jääkiekkoa seuraavan maailman silmissä. Bobby Clarke oli pelaajana loistava, mutta toimitusjohtajana hän on epäonnistunut tehtävässään karkeasti. Missä tahansa muussa organisaatiossa mies olisi potkittu jo ajat sitten pois GM:n paikalta, mutta valitettavasti Clarke saa todennäköisesti hämmentää soppaa vielä monen vuoden ajan joukkueen peräsimessä. Miehen surkea maine pelaajien käsittelijänä ei houkuttele tähtiä Flyersin joukkueeseen ja luultavasti tänäkin kesänä kaikki pelimiehet menevät aivan muihin seuroihin, vaikka resurssien puutteesta Philadelphiaa ei voi syyttää. Clarke got to go!

» Lähetä palautetta toimitukselle