Philadelphia Flyers - Hakstolin aika alkaa

NHL / Artikkeli
Flyersin hyökkäys on pitkälti Jakub Voracekin ja Claude Girouxin hartioilla.
Kuva © Getty Images
Pettymykseen päättynyt viime kausi ei saanut Philadelphia Flyersia räjäyttämään koko pakkaansa auki. Seura luottaa kärkipelaajiinsa, mutta penkin takana ohjeita jakelee uusi mies.

Flyersin ensimmäinen kausi uuden toimitusjohtajan Ron Hextallin alaisuudessa ei tuottanut suurta menestystä. Hyvän loppukauden pelannut Flyers oli lopulta oman divisioonansa kuudes 84 pisteellä.

Eniten pielessä oli viisikkopeli, joka ei löytänyt tasapainoa koko kauden aikana. Kauden jälkeen päävalmentaja Craig Berube sai väistyä, ja tilalle hankinttiin menestynyt NCAA-valmentaja Dave Hakstol.

Pelaajakartta Philadelphia Flyersin pelaajakartta

VLH

Michael Raffl
Matt Read
R.J. Umberger
Pierre-Edouard Bellemare
Chris VandeVelde

KH

Claude Giroux
Sean Couturier
Scott Laughton
Vincent Lecavalier
Ryan White

OLH

Jakub Voracek
Wayne Simmonds
Brayden Schenn
Sam Gagner
Colin McDonald

P

Mark Streit
Michael Del Zotto
Radko Gudas
Jevgeni Medvedev
Andrew MacDonald
Nick Schultz
Luke Schenn
Brandon Manning

MV

Steve Mason
Michal Neuvirth
Jason LaBarbera

Valmentaja

Dave Hakstol

Runko koossa

Philadelphia Flyers onnistui paikkamaan kesällä menettämänsä pelaajat suhteellisen hyvin. Ray Emeryn tilalle hankittiin tšekkimaalivahti Michael Neuvirth ja kohuhyökkääjä Zac Rinaldo korvattiin laatusentteri Sam Gagnerilla. Takalinjoilta poistuneen Niklas Grossmannin tilalle tuli KHL:ssä loistavan kauden pelannut Jevgeni Medvedev.

Viime kaudella Flyersin hyökkäys perustui lähes täydellisesti kaksikon Jakub Voracek-Claude Giroux ympärille. Kaksikko keräsi yhteensä 154 tehopistettä, mutta näistä pisteistä huolimatta he eivät kyenneet viemään joukkuettaan pudotuspeleihin asti.

Tulevalla kaudella Flyers kaipaa maalintekovoimaa myös edellä mainitun kaksikon ulkopuolelta. Wayne Simmonds, Gagner ja Sean Couturier ovat pelaajia, joilta odotetaan tason nostoa ensi kaudella.

Ylivoima on Flyersin täsmäase 

New York Rangersin ja Nashville Predatorsin kautta Philadelphiaan päätynyt Michael Del Zotto näytti jo menetetyltä lupaukselta, mutta vuodet Philadelphiassa ovat tuoneet uutta valoa miehen NHL-uralle. Del Zotton taitotasosta ei koskaan ole ollut epäilystä, mutta viime vuosina mukaan on tarttunut myös kovuutta ja pelisilmää. 

Flyers oli runkosarjan kolmanneksi tehokkain ylivoimajoukkue, sillä edelle pääsivät vain Detroit Red Wings ja Washington Capitals. Puolustajista ainakin Medvedeviltä voidaan odottaa paljon ylivoimalla.

Hiukan yllättäen Flyersilla oli viime kaudella vahva ykkösmaalivahti Steve Mason, jolta voidaan odottaa myös tänä vuonna hyvää torjuntatyöskentelyä.

Steve Masonilta odotetaan varmaa torjuntatyöskentelyä myös tällä kaudella.
Kuva © Getty Images

Omassa päässä riittää parannettavaa

Jos Flyersin ylivoima oli lähes liigan parhaimmistoa, ei samaa voida sanoa joukkueen alivoimasta. Tässä kategoriassa joukkue löytyy aivan liigan hänniltä, ja kun tähän lisätään suhteellisen suuret jäähyminuutit, voidaan tulos lukea sarjataulukosta. Flyersin ongelmana olivat myös heikot avauserät, joissa takaiskuja tuli liian useasti. 

Myös jäähyttöminä hetkinä viisikkopelissä oli vaikeutensa, sillä Flyers päästi sarjan 21:neksi eniten maaleja pelatessaan tasakentällisin. Maalivahdista tämä ei ollut kiinni, sillä Mason pelasi kokonaisuutena oikein hyvän kauden.

Joukkue kaipaisi kärkiluokan puolustajahankintaa, mutta tällä hetkellä sillä on edelleen liikaa dollareita kiinni Andrew MacDonaldin ja Luke Schennin kaltaisissa pelaajissa. Liikkumavaraa ei ole tarpeeksi.

Toimituksen arvio: Flyersin materiaali on pysynyt melko samana viime vuoteen verrattuna, joten menestys vaatisi valmennuksen täydellisen onnistumisen. Dave Hakstolin meriittilista NCAA-tasolla on pitkä, mutta nyt mies ei enää valmenna yliopistossa; kestääkö mies median ja fanien asettamat menestystavoitteet?  Jatkoajan NHL-toimitus ennustaa Flyersin sijoittuvan omassa divisioonassaan sijalle kuusi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle