Rendulic on ollut vahvassa iskussa.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Pelicansilta odotetaan maaleja, Kärppien lataus purkautuu positiivisesti

Perjantain kierrokselta löytyy mielenkiintoisia kohteita pelattavaksi. Katseet kohdistuvat erityisesti Tampereelle, jossa Kärpät havittelee vierasvoittoa Tapparasta.

Kärpät ML, 2,35

Keskiviikkona Slovakiassa CHL:ää urakoinut Tappara saa vieraakseen nälkäisen kärppäryhmän. Takerrellen kauden aloittaneet kirvesrinnat kokivat todellisen löylytyksen, kun slovakialaisisännät olivat vahvempia lukemin 5−2.

Viiden ottelun voittoputkessa viilettävä Kärpät on hakenut latausta perjantain otteluun koko viikon, mikä on tarjonnut myös mahdollisuuden pienten kolhujen parantamiselle. Oululaisryhmä odotaa vahvuuteensa myös Shaun Heshkaa sekä Ville Leskistä, jotka olisivat isoja vahvistuksia yskähtelevälle ylivoimapelille.

Tappara on osoittanut venymiskykyään, mikä saattaa viedä ottelun jatkoajalle, mutta vieraiden viisikko- ja maalivahtipelaaminen ovat olleet sen verran vakuuttavia, että vaakakuppi kallistuu oululaisten puolelle. Vakuuttavan hyökkäyspelin rikkomisen koki viimeisimpänä maaleilla mässäillyt JYP, joka jäi viime viikonloppuna Oulussa vain yhteen osumaan. 

Mikael Ruohomaan johtama vitja kuuluu liigan kuumimpiin, ja tämän johdolla Tapparan virheisiin tullaankin iskemään kovalla höngällä. Myös suoran voiton pelaaminen jopa tasoitusvedolla voidaan ottaa harkintaan, mutta voitto jatkoaika mukaanlukien kuulostaa varmalta valinnalta.

Pelicans 1, 2,10

Sekä Pelicansilla että TPS:lla on tuoreet voitot alla, kun lahtelaiset hakivat pisteet Porista ja TPS voitti CHL:ssä brittijoukkue Nottingham Panthersin. Joukkueet ovat muutenkin varsin kovavireisiä, sillä Pelicans on napsinut pisteitä kuudesta ottelusta peräkkäin. Turkulaiset puolestaan eivät ole jääneet pisteittä vielä kertaakaan liigan puolella.

Lahtelaisten vire on ollut varsin hyvää erityisesti kotona erityisesti vahvan hyökkäyspelaamisen turvin. Esimerkiksi ylivoimapelaaminen on toiminut peräti lähes 32 prosentin teholla. Kun myös alivoiman toimivuus on ollut liigan parhaimmistoa, TPS:n illasta voidaan odottaa haastavaa.

Eric Perrinin ja Ilari Filppulan poissaolo vieraiden ylivoimasta voikin olla yksi illan kynnyskysymyksiä. Kun samaan aikaan Pelicansin kärkiyksilöt ovat terveinä ja liekehtivässä kunnossa, kotivoiton pelaaminen kuulostaa houkkutavalta. Myös Jesse Saarisen paluu Lahteen tuo varmasti oman latauksensa isäntien pelaamiseen. 

Jukurit alle 1,5 maalia, 2,20

Sarjan parhaisiin vierasjoukkueisiin kuuluva Lukko vierailee sarjan toiseksi huonoimman kotijoukkueen Jukurien kotiluolassa perjantaina. Jukurien laiva ei ole juuri tahtonut ottaa tuulta purjeisiinsa, vaikka keskiviikon taistelu Ilvestä vastaan olikin melko miehekäs. Lukko puolestaan marssii melko vakaalla polulla.

Jukurit on onnistunut keräämään seitsemässä kotiottelussaan vain seitsemän pistettä. Tämä ongelma on kulminoitunut lähes täysin tehottomaan hyökkäyspelaamiseen, sillä maaleja on kasassa vain yhdeksän kappaletta. Viisi vastaan viisi-pelin laukaisuprosentti 4,8 on sarjan huonoin.

Lukko on saanut hakea latausta perjantain kamppailuun koko viikon ajan. Pekka Virta onkin saanut joukkueensa yllättävän vahvaan vireeseen heti alussa, mikä on näkynyt erityisesti loistavassa alivoimapelaamisessa. Kun Lukko on saanut myös parannettua kiekonhallintaansa, mikkeliläisten illasta odotetaan tuskaisaa. Varsinaista hyökkäyspelin ilotulista Lukoltakaan ei nähdä, mutta Kaapo Kähkösen johdolla peräpää tukitaan hyvin.

Lue myös

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Syyskausi pakettiin - Löytyykö Tapparan mestaruusjunalle pysäyttäjää?

LIIGA | 23.12.2016 14:00
Liiga on siinä pisteessä, että noin puolet kauden peleistä on runkosarjan osalta pelattu. Joulutauon myötä Vihellyksen jälkeen -podcast perkaa syyskauden tapahtumia. lue lisää

Maanantaijää, viikko 50: Liigan uusiutuneet maalivahtiduot arvosteltavana

LIIGA | MESTIS | 12.12.2016 9:05
Liigakausi on saavuttamassa puolivälinsä. Maanantaijäällä luodaan katsausta loppukauteen ja joukkueiden muuttuneisiin maalivahtiasetelmiin. Entä mitä Kärppien pitäisi tehdä Kai Suikkasen kanssa? lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKKalPa
"KalPan kuiva kausi jatkuu"
Sarjataulukossa molemmat taistelevat paikasta kymmenen joukkoon, mutta viime aikojen otteiden perusteella HPK on ennakkosuosikki. Hämeenlinnalaiset ovat ottaneet kahdesta viime ottelustaan täyden pistepotin, KalPan edellisestä kolmen pisteen voitosta on kulunut jo kuusi ottelua. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta kuopiolaiset ovat voittaneet varsinaisella peliajalla vain yhden. Joukossa ei ole kuitenkaan juuri murskatappioita, joten vähämaalinen ottelu luvassa.
 • 2
 • 3
 • 0
 • 1
JYPSaiPa
"SaiPa pistää JYPin suorittamaan"
SaiPa on voittanut viimeiset viisi otteluaan, samalla Sputnikit ovat kiivenneet sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Voitoista kolme on tosin tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen ja JYPiä heikompia joukkueita vastaan. Materiaalin puolesta etu on JYPillä, mutta ahkera lappeenrantalaisjoukkue pakottaa jyväskyläläiset suorittamaan parhaalla tasollaan. JYP pitää täyden pistepotin itsellään, mutta ei suurella marginaalilla.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
KooKooIlves
"Kouvolassa tasainen taisto"
Odotettavissa ei ole jalkapallolukemia. Vain Ässien ja Sportin peleissä on tehty enemmän maaleja, kuin Ilveksen otteluissa. KooKoo jää yhteismaaleissa vain yhden pykälän Ilveksestä. Selvää ennakkosuosikkia on vaikea löytää. KooKoo on sarjataulukossa edellä ja sen erikoistilannepelaaminen on kaksikosta parempaa. Toisaalta Ilves on hallinnut kaksikosta enemmän kiekkoa. Kotikenttä tuo KooKoolle edun.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
PelicansJukurit
"Pelicans ei jätä Jukureille mahdollisuuksia"
Pelicans on sarjassa viidentenä, Jukurit jumbona ja Pelicans on kerännyt 15 pistettä mikkeliläisiä enemmän. Jos eroa on sarjataulukossa, vielä enemmän sitä on kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa. Laukaisutilastossa Pelicans on piikkipaikalla, Jukurit siinäkin viimeisenä. Lahtelaiset ovat pystyneet iskemään suurempiakin maalimääriä, joten Jukureiden mahdollisuudet pisteiden viemiseen ovat marginaaliset. Myös erikoistilannepelaamisessa Pelicansilla on selvä etu.
 • 5
 • 6
 • 7
 • 1
 • 2
TapparaSport
"Tappara niukasti parempi"
Tappara on neljän ottelun pisteputkessa, Sport neljän ottelun tappioputkessa. Lisäksi Sport kuluttaa liikaa rangaistuspenkkiä verrattuna alivoiman kestävyyteen. Sport on Liigan huonoin joukkue alivoimaisena. Myös ylivoimalla joukkue lukeutuu sarjan heikompaan kastiin. Kauden alussa toiminut viimeistely on viime otteluissa ontunut, sillä viimeisessä neljässä pelissä vaasalaiset ovat tehneet vain viisi maalia. Myöskään Tapparan maalimääriä ei kannata yliarvioida, sillä viimeisessä seitsemässä ottelussa Tappara on tehnyt enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen.
 • 2
 • 3
 • 1
 • 2
TPSÄssät
"TPS edellä joka osa-alueella"
TPS jäi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman pisteitä. Kyseessä ei ole kuitenkaan suurempi notkahdus, vaan turkulaiset palaavat voittojen tielle Ässiä vastaan. TPS on kaikilla mittareilla porilaisten edellä. TPS on tehnyt enemmän maaleja, päästänyt vähemmän ja erikoistilannepelaaminen sekä kiekonhallintatilastot ovat myös TPS:n eduksi. Porilaisten verkkoja on heiluteltu viime otteluissa paljon. HPK kuritti patapaitoja viidellä maalilla, Pelicans kuudella. TPS onkin otteluun suuri ennakkosuosikki.
 • 4
 • 5
 • 1
 • 2

Roni Rukajärvi

Pelicans #51 R p
s. 1993 Oulu
183CM / 81KG
SOPIMUS: 2018