Rendulic on ollut vahvassa iskussa.

Aleksi Manninen www.instagram.com/aleksimanninenexposures

Pelicansilta odotetaan maaleja, Kärppien lataus purkautuu positiivisesti

Perjantain kierrokselta löytyy mielenkiintoisia kohteita pelattavaksi. Katseet kohdistuvat erityisesti Tampereelle, jossa Kärpät havittelee vierasvoittoa Tapparasta.

Kärpät ML, 2,35

Keskiviikkona Slovakiassa CHL:ää urakoinut Tappara saa vieraakseen nälkäisen kärppäryhmän. Takerrellen kauden aloittaneet kirvesrinnat kokivat todellisen löylytyksen, kun slovakialaisisännät olivat vahvempia lukemin 5−2.

Viiden ottelun voittoputkessa viilettävä Kärpät on hakenut latausta perjantain otteluun koko viikon, mikä on tarjonnut myös mahdollisuuden pienten kolhujen parantamiselle. Oululaisryhmä odotaa vahvuuteensa myös Shaun Heshkaa sekä Ville Leskistä, jotka olisivat isoja vahvistuksia yskähtelevälle ylivoimapelille.

Tappara on osoittanut venymiskykyään, mikä saattaa viedä ottelun jatkoajalle, mutta vieraiden viisikko- ja maalivahtipelaaminen ovat olleet sen verran vakuuttavia, että vaakakuppi kallistuu oululaisten puolelle. Vakuuttavan hyökkäyspelin rikkomisen koki viimeisimpänä maaleilla mässäillyt JYP, joka jäi viime viikonloppuna Oulussa vain yhteen osumaan. 

Mikael Ruohomaan johtama vitja kuuluu liigan kuumimpiin, ja tämän johdolla Tapparan virheisiin tullaankin iskemään kovalla höngällä. Myös suoran voiton pelaaminen jopa tasoitusvedolla voidaan ottaa harkintaan, mutta voitto jatkoaika mukaanlukien kuulostaa varmalta valinnalta.

Pelicans 1, 2,10

Sekä Pelicansilla että TPS:lla on tuoreet voitot alla, kun lahtelaiset hakivat pisteet Porista ja TPS voitti CHL:ssä brittijoukkue Nottingham Panthersin. Joukkueet ovat muutenkin varsin kovavireisiä, sillä Pelicans on napsinut pisteitä kuudesta ottelusta peräkkäin. Turkulaiset puolestaan eivät ole jääneet pisteittä vielä kertaakaan liigan puolella.

Lahtelaisten vire on ollut varsin hyvää erityisesti kotona erityisesti vahvan hyökkäyspelaamisen turvin. Esimerkiksi ylivoimapelaaminen on toiminut peräti lähes 32 prosentin teholla. Kun myös alivoiman toimivuus on ollut liigan parhaimmistoa, TPS:n illasta voidaan odottaa haastavaa.

Eric Perrinin ja Ilari Filppulan poissaolo vieraiden ylivoimasta voikin olla yksi illan kynnyskysymyksiä. Kun samaan aikaan Pelicansin kärkiyksilöt ovat terveinä ja liekehtivässä kunnossa, kotivoiton pelaaminen kuulostaa houkkutavalta. Myös Jesse Saarisen paluu Lahteen tuo varmasti oman latauksensa isäntien pelaamiseen. 

Jukurit alle 1,5 maalia, 2,20

Sarjan parhaisiin vierasjoukkueisiin kuuluva Lukko vierailee sarjan toiseksi huonoimman kotijoukkueen Jukurien kotiluolassa perjantaina. Jukurien laiva ei ole juuri tahtonut ottaa tuulta purjeisiinsa, vaikka keskiviikon taistelu Ilvestä vastaan olikin melko miehekäs. Lukko puolestaan marssii melko vakaalla polulla.

Jukurit on onnistunut keräämään seitsemässä kotiottelussaan vain seitsemän pistettä. Tämä ongelma on kulminoitunut lähes täysin tehottomaan hyökkäyspelaamiseen, sillä maaleja on kasassa vain yhdeksän kappaletta. Viisi vastaan viisi-pelin laukaisuprosentti 4,8 on sarjan huonoin.

Lukko on saanut hakea latausta perjantain kamppailuun koko viikon ajan. Pekka Virta onkin saanut joukkueensa yllättävän vahvaan vireeseen heti alussa, mikä on näkynyt erityisesti loistavassa alivoimapelaamisessa. Kun Lukko on saanut myös parannettua kiekonhallintaansa, mikkeliläisten illasta odotetaan tuskaisaa. Varsinaista hyökkäyspelin ilotulista Lukoltakaan ei nähdä, mutta Kaapo Kähkösen johdolla peräpää tukitaan hyvin.

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Maanantaijää, viikko 10: Suosi suomalaisia, unohda ulkomaalaiset

LIIGA | 6.3.2017 9:43
Runkosarjaa on enää viikko jäljellä, joten Maanantaijäällä keskitytään edelleen pudotuspeleihin. Myös ulkomaalaisten pelaajien puuttuminen pistepörssin kärkipaikoilta puhuttaa. lue lisää

Analyysi loppukaudesta: Ilves nousee pudotuspeleihin, HIFK kuivilla

LIIGA | 23.2.2017 11:00
Liigan runkosarjan lopun tasaisin taisto käydään pudotuspeliviivan ympärillä. HIFK:n jatkopelipaikka on kriisipuheista huolimatta jo käytännössä varma. lue lisää

Altavastaaja-asetelma sotkee pakkaa monella paikkakunnalla

LIIGA | 23.1.2018 7:00
Tiistain kierroksella kotijoukkueet vaikuttavat selviltä ennakkosuosikeilta, mutta yllätysmahdollisuuksia mahtuu joukkoon. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Petrus Palmu

TPS #52 L h
s. 1997 Joensuu
171CM / 81KG
SOPIMUS: 2019