Oulussa mätkitään maaleja, Lukolla mahdollisuus yllättää

LIIGA / Artikkeli
HIFK on löytänyt hyökkäykseensä luotettavan kärjen.
Perjantain liigakierros tarjoaa jälleen mielenkiintoisia otteluita ja pelattavia kohteita. Katseet kääntyvät erityisesti Ouluun, jossa kohtaavat tulikuumat Kärpät ja HIFK.

Kärpät - HIFK Yli 5,5 maalia 2,45

Oulun jäällä tuikkii perjantaina kasa liigan kirkkaimpia tähtiä Charles Bertrandin ja Miro Heiskasen johdolla. Koska molempien joukkueiden tähtipelaajat ovat eritoten hyökkäyspään erikoismiehiä, maalien odottaminen on perusteltua.

Kärppien kausi on ollut tasaista noususuhdannetta, mikä selittääkin tämän hetkisen sarjan kärkipaikan melko selvällä erolla. Erityisesti hyökkäyspelaaminen on ollut murskaavan tehokkaalla tasolla, kun pelinopealle ja mukautuvalle hyökkäysiloittelulle ei ole tahtonut löytyä vastausta.

Myös illan vierasjoukkue on alkanut saada askelmerkkejään kohdalleen. Huomattavasti eheytynyt viisikkopelaaminen erityisesti kiekollisena on johtanut tehokkaampaan viimeistelyyn, eikä luotettavien kärkiyksilöiden löytämistä sovi väheksyä.

Molemmat joukkueet luottavat erittäin pelinopeaan ja luistelevaan pelisapluunaan. Tämä lisää rangaistusten riskiä, mikä puolestaan kasvattaa maaliodottamaa. Vähintään kuuden maalin saalis perjantai-illassa kuulostaa varsin luonnolliselta.

HPK - TPS 2 2,40

Perjantaina Hämeenlinnassa nähdään yksi komea kotiinpaluu, kun Ville Viitaluoma palaa HPK:n vahvuuteen. Viitaluomalta odotetaan parannusta erityisesti joukkueen takkuilleeseen hyökkäyspelaamiseen. Istutus Jeremy Morinin vierelle kuulostaakin siltä, että tulosta voi hyvin tulla.

Voitokkaan tuloksenteon aika ei ole kuitenkaan vielä tiistaina, kun TPS saapuu vierasjoukkueeksi. HPK:lla on ollut pahoja ongelmia nimenomaan puolustuspelissään, kun pakka on hajonnut ajoittain todella pahasti. 

Tähän TPS osaa iskeä valtavalla voimalla. Juonikkaan Ilari Filppulan paluu vain ruokkii tätä jatkumoa. Turkulaiset löysivät peliinsä kaivatun eheyden maajoukkuetauolla, mikä toikin komean kotivoiton Ässistä tiistaina. Sarjassa toiseksi eniten maaleja tehtaillut hyökkäyspeli näyttää saaneen tuekseen eheää puolustuspeliä, josta saatiin viitteitä alkukaudella.

Perjantain ottelu on myös ensimmäinen HPK:lle maajoukkuetauon jälkeen, joten aikaa edellisestä ottelusta on lähes kaksi viikkoa. Heikko pelituntuma tuokin loistavan iskun paikan turkulaisille heti ottelun alkupuolella paremman pelituntuman vuoksi. 

Pelicans - Lukko 2 2,85

Lahtelaisten hyökkäyspelaaminen on ollut vajaavaista avainpelaajien poissaolojen vuoksi. Vuoristoratamaisuus on leimannut otteita, kun pelaajia on pitänyt haalia muualta tai taustapelaajien parantaa korkeamman roolin suorittamiseen. Kun myös puolustuspelaaminen on ollut vajaavaista, suunta sarjataulukossa on ollut alaspäin.

Lukko saapuu Lahteen tarjoamaan yhden sarjan kovimmista haasteista Pelicansin hyökkäyspelille. Laadukas viisikkopeli pyrkii tappaamaan vastustajan vahvat alut kurinalaisella puolustus ensin-ajattelulla, mikä on tuonut pisteitä tasaiseen tahtiin. 

Raumalaisten trendinä on ollut vähämaaliset pelit, jotka näistä kahdesta joukkueesta sopivat juurikin vierasjoukkueelle. Viimeisenä lukkona on Kaapo Kähkönen, joka pystyy pitämään joukkuetta huonoina hetkinä yksin pystyssä.

Kerroin 2,85 kuulostaakin houkuttelevalta kokeilulta viime aikaiseen vireeseen peilattuna. Myös ylitöillä tuleva voitto 2,15 kertoimella kuulostavaa hyvältä valinnalta turvallisemman lähtökohdan pelaajalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle