Ostetaan ja myydään − Keskinen divisioona

NHL / Artikkeli
Kuinka aktiivisesti David Poile on nyt puhelin korvallaan?
Kuva © Getty Images
Jatkoaika käy läpi NHL:n siirtotakarajalla kaupan olevia pelaajia, joukkueiden tarpeet sekä kesällä päättyvät sopimukset.

NHL:n siirtotakaraja on 5. maaliskuuta. Jatkoaika arvioi kaikkien joukkueiden tilanteen sekä tarpeet ennen siirtotakarajan umpeutumista.

Chicago BlackhawksCHICAGO BLACKHAWKS

Blackhawksin osalta pullat ovat erittäin hyvin uunissa siirtorajalla. Joukkueella ei ole merkittäviä tarpeita vahvistaa kokoonpanoaan pudotuspelejä silmällä pitäen. Blackhawks lieneekin enemmän sivustakatsojan roolissa, sillä osto- tai myyntitarpeita seuralla ei juuri ole.

Mitä Blackhawks hakee?

Jos Blackhawks jotain hakee siirtorajalla, on se lähinnä syvyyttä. Kaikki isoimmat aukot on paikattu eikä joukkueelta löydy juuri heikkouksia. Suurta tarvetta kauppojen tekoon ei kuitenkaan Blackhawks-leirissä ole.

Mitä Blackhawks voi tarjota vaihdossa?

Blackhawksin voi ehkä odottaa tekevän joitakin pieniä siirtoja, jotka koskevat farmipelaajia. Isoja kauppoja seura ei lähde tekemään, sillä paikka pudotuspeleissä on jo lähestulkoon selvää. Ainoastaan Michal Handzusin voi olettaa vaihtavan maisemaa siirtorajalla, sillä hänen sopimuksensa päättyy kesällä ja nuorempia kavereita on tulossa takaa. 

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoittamattomat vapaat agentit:

Michal Handzus, Brandon Bollig, Sheldon Brookbank, Nikolai Habibulin

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoitetut vapaat agentit:

Ben Smith, Antti Raanta

Colorado AvalancheCOLORADO AVALANCHE

Vasten kaikkia odotuksia, Avalanche on vahvasti matkalla pudotuspeleihin. Maalivahtilegenda Patrick Roy tuli kesällä joukkueen peräsimeen ja on onnistunut työssään erinomaisesti. Nuoret kärkihyökkääjät ovat ottaneet tärkeitä harppauksia ja maalivahtiosasto on kunnossa

Konkarihyökkääjä Alex Tanguayn kausi on ohi, mikä mutkistaa loppukautta niin pelaamisen kuin pelaajakauppojen suhteen. Kesällä on edessä muutaman avainpelaajan jatkosopimuskeskustelut.

Mitä Avalanche hakee?

Avalanchen puolustus on selvästi joukkueen heikkous ja sinne kaivataan helpotusta. Paljon pelaava peruspuolustaja on varmasti hankintalistalla ensimmäisenä, Andrew MacDonald on pyörinyt huhuissa mukana.

Lisäksi joku veteraanihyökkääjä voisi tuoda kokemusta voittamisesta nuoreen hyökkäykseen, kun Tanguayn kausi on jo paketissa.

Mitä Avalanche voi tarjota vaihdossa?

Hyökkäyksestä on irrottavissa muutama palanen, kuten P.A. Parenteau ja Paul Stastny. Stastnyn sopimus loppuu kauden päätteeksi ja hänen palkkansa voi olla liian iso Avalanchelle tulevaisuuden kannalta. Myös Ryan O'Reilly voi hinnoitella itsensä ulos tulevaisuuden suunnitelmista.

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoittamattomat vapaat agentit:

Paul Stastny, John Mitchell, Andre Benoit, Cory Sarich, Jean-Sebastien Giguere

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoitetut vapaat agentit:

Ryan O'Reilly, Jamie McGinn, Brad Malone, Tyson Barrie, Stefan Elliott

Dallas StarsDALLAS STARS

Ennen kuluvaa kautta radikaalisti muuttunut Dallas Stars taistelee kynsin hampain läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista. Tällä hetkellä Starsin tilanne näyttää hyvältä, kun peli kulkee ja joukkue on terve.

Seurajohdolla ei ole vain pudotuspeleihin pääsy mielessä, vaan tarkoituksena on ollu kilpailukykyinen myös kevään kovissa peleissä. Toimitusjohtaja Jim Nill sekä omistaja Tom Gagliardi ovat kunnianhimoisia miehiä. Tämä tarkoittaa sitä, että Dallas tuskin tulee heikentymään siirtojen takarajalla.

Mitä Stars hakee?

Vaikka seura hankki kesällä Sergei Gontšarin puolustukseen, hakusessa olisi vielä yksi top4-puolustaja, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan isoja minuutteja. Christian Ehrhoffin ja Alex Edlerin nimet ovat olleet esillä huhuissa. Molemmat herrat olisivat juuri sitä mitä Starsin puolustus kaipaa.

Hyökkäyksessä kakkosvitjan keskelle ei olisi pahitteeksi hankkia lisätaitoa. Toisaalta maalinteko ei ole Starsille suuri ongelma, sillä joukkue on tehnyt 12. eniten maaleja tällä kaudella. Ryan Kesler olisi unelmanimi johtamaan kakkosvitjaa, mutta hänet hankkiakseen Starsin pitäisi luopua kovasta nuoresta nimestä, kuten Valeri Nitšuškinista, joten Nill tuskin tarjouskilpailuun lähtee.

Mitä Stars voi tarjota vaihdossa?

On melko varmaa, että sopimuskautensa viimeistä vuotta pelaava, ja rankasti alisuorittanut, Ray Whitney on lähtökuopissa. Hänestä Stars tuskin saa vaihdossa varausvuoroa enempää. Myös luotettava puolustava sentteri Vernon Fiddler on potentiaalinen lähtijä, sillä miehen sopimus Dallasin kanssa loppuu tähän kauteen. Whitney ja Fiddler ovat molemmat pelaajia, jotka eivät jättäisi suurta aukkoa Stars-hyökkäykseen, mutta toisaalta miehille on kysyntää muista seuroista. Näin ollen miehet pelannevat viimeisiä otteluitaan tähtipaidassa.

Puolustuksessa Stephane Robidas on jokakeväisten siirtohuhujen keskellä, mutta vaikka miehen sopimus päättyykin tällä kaudella, ei Dallas tule hänestä todennäköisesti luopumaan. Mies on ensinnäkin toipumassa vasta pelikuntoon pitkän sairaslomansa jäljiltä. Toiseksi vaihdossa Robidas'ta Dallas saisi ainoastaan heikon varausvuoron, joten miehen käyttöarvo on myyntiarvoa suurempi. Kyseessä on kuitenkin kelvollinen ja luotettava puolustaja.

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoittamattomat vapaat agentit:

Ray WhitneyVernon Fiddler, Stephane Robidas

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoitetut vapaat agentit:

Cody Eakin, Antoine Roussel, Brenden Dillon, Lane MacDermid

Minnesota WildMINNESOTA WILD

Moni osasikin jo ennakoida ennen kauden alkua Wildin jatkavan kauttaan pudotuspeleissä. Wildilla on tällä hetkellä pitävä ote ensimmäistä kertaa tällä kaudella mukana olevasta villi kortti-paikasta.

Mikko Koivu tekee lähiaikoina paluun joukkueen kokoonpanoon loukkaantumisensa jäljiltä.

Mitä Wild hakee?

Vahvistusta tarvitaan ensisijaisesti omaan päähän. Josh Hardingin kärsii MS-taudista ja Niklas Bäckströmin on kaukana aikaisempien vuosiensa tasosta. Wild tulee mitä todennäköisemmin hankkimaan maalivahdin. Lähipäivät näyttävät, päätyykö Wild kokeneeseen lainapelaajaan esimerkiksi Martin Brodeurin muodossa, vai panostetaanko kertaheitolla myös tulevaisuuteen hankkimalla jo tasonsa todistanut ykkösmaalivahti. Cam Ward on todennäköisesti saatavissa.

Wild on varmasti myös kuulolla puolustajien suhteen. Kapeahkoon puolustukalustoon haettaneen leveyttä.

Mitä Wild voi tarjota vaihdossa?

Lupausten puolella Wildilta löytyy pelimerkkejä sekä NHL-tason osoittaneiden, että vielä AHL:ssä pelaavien nuorten pelaajien keskuudesta. Suurempien kauppojen toivossa Wild on valmis luopumaan heikompaa kautta pelaavasta Charlie Coylesta. Tarjouksia kuunnellaan varmasti myös Jason Zuckerista.

Kokeneemmasta osastosta Kyle Broziak ja Torrey Mitchell ovat liikuteltavissa. Mike Ruppista yritetään päästä eroon, josta vastike tulee olemaan loppupään varausvuoro.

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoittamattomat vapaat agentit:

Dany Heatley, Nate prosser, Mike Rypp, Clayton Stoner

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoitetut vapaat agentit:

Justin Fontaine, Darcy Kuemper, Nino Niederreiter, Jason Zucker.

Nashville PredatorsNASHVILLE PREDATORS

Predators on pyörinyt divisioonan pohjasijoilla läpi kauden, mutta pudotuspeliviiva ei kuitenkaan ole mihinkään karannut. Joukkueen avainpelaaja Pekka Rinne on pian taas pelikunnossa ja hänellä on ainekset nostaa joukkue vielä tiiviimmin mukaan pudotuspelitaisteluun.

David Poile on kauden aikana jo vahvistanut joukkojaan hankkimalla Michael Del Zotton ja Devan Dubnykin. Odotettavissa voi olla vielä muutamat kaupat lisää.

Mitä Predators hakee?

Hyökkäys on tasaisen, mutta todelliset huippumiehet ja varmat pistenikkarit puuttuvat. Predatorsin olettaisi olevan kiinnostunut siis vahvistamaan hyökkäysosatoaan pelaajilla, joiden sopimus on päättymässä ja siksi nykyinen seura on valmis myymään nämä. Tällöin olisi vain saatava sopimukset tehtyä myös tulevia kausia varten.

Mitä Predators voi tarjota vaihdossa?

Maalivahteja alkaa olla Rinteen tervehdyttyä jo useampi. Dubnyk tuli kesken kauden ja epäonnistui, mutta voisiko silti joku olla hänestä kiinnostunut. Myös nuori Carter Hutton voi olla mahdollinen kaupattava. Hyökkääjistä David Legwandin oletetaan lähtevän joukkueesta ennen siirtorajan umpuetumista.

Lisäksi puolustusosasto on laaja niin valmiiden kuin tulevien NHL-pelaajien osalta. Esimerkiksi Ryan Ellis tai Mattias Ekholm voivat herättää kiinnostusta muissa joukkueissa ja Predatos lienee valmis myymäänkin, mikäli saavat tilalle kelpo vahvistukset hyökkäyspäähän.

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoittamattomat vapaat agentit:

David Legwand, Devan Dubnyk, Carter Hutton

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoitetut vapaat agentit:

Nick Spaling, Mattias Ekholm, Michael Del Zotto, Ryan Ellis

St. Louis BluesST. LOUIS BLUES

NHL:n kärkiseuroihin vähitellen noussut Blues saanee kotiedun pudotuspeleihin. Pitkä työ kantaa nyt hedelmää ja todella tasainen sekä laadukas materiaali kestää vertoja kenelle vain. Erityisesti puolustus on erittäin kova, ellei jopa koko liigan kovin.

Mitä Blues hakee?

Kuten odottaa saattoi, Blues lähti rohkealla asenteella pelaajakauppojen loppusuoralle hankkimalla parannusta maalivahtiosastolleen. Ryan Miller oli toimitusjohtaja Doug Armstrongin ostoslistan ensimmäinen ja tärkein nimi. Joukkue näyttää nyt kaikin puolin valmiilta Stanley Cupin metsästykseen.

Mitä Blues voi tarjota vaihdossa?

Blues käytti runsaasti pelimerkkejä hankkiakseen Millerin. Vaikka tarjontaa ja kiinnostuneita ostajia löytyisi kuitenkin yhä, tekee palkkakattoa hipova taloustilanne lisäkaupat vaikeiksi.

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoittamattomat vapaat agentit

Derek Roy, Brenden Morrow, Carlo Colaiacovo, Ryan Miller, Brian Elliott

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoitetut vapaat agentit

Patrik Berglund, Jaden Schwartz, Vladimir Sobotka

Winnipeg JetsWINNIPEG JETS

Manitoban ylpeys Winnipeg Jets taistelee verisesti läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista etenkin talvisen valmentajanvaihdoksen tuoman iloisemman peli-ilmeen ansiosta. Joukkue on edelleen rakennusvaiheessa eikä materiaaliltaan kovinkaan laaja pudotuspelimenestystä ajatellen, mutta toisaalta muutamakin sopimuksensa viimeistä kautta tahkoava Jets-pelaaja saattaa houkutella ostajia kääntymään toimitusjohtaja Kevin Cheveldayoffin puoleen.

Mitä Jets hakee?

Puolustus on varsin tasapaksu ja todennäköisin osa-alue, jota Jets-johto mielellään vahvistaisi. Dustin Byfuglienin pelatessa laitahyökkääjänä viime aikojen tapaan puuttuu Jets-miehistöstä selkeä, luotettava takalinjojen johtaja.

Mitä Jets voi tarjota vaihdossa?

Varakapteeni Olli Jokisen neljän ja puolen miljoonan taalan sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen ja Jokinen herättänee kiinnostusta ns. vuokrapelaajana ympäri liigaa. Toisaalta kuopiolainen on ollut viime aikoina tärkeä mies päävalmentaja Paul Mauricen paletissa.

Lisäksi Jokisen tulisi luopua kauppaamisen estävästä pykälästä sopimuksestaan ennen mahdollista siirtoa. Devin Setoguchi ja tietyin varauksin myös Michael Frolik toisivat pudotuspelikokemusta joukkueelle, joka haaveilee pitkään jatkuvasta kiekkokeväästä.

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoittamattomat vapaat agentit:

Olli Jokinen, Devin Setoguchi, Chris Thorburn, Mark Stuart, Adam Pardy, Al Montoya

Kesällä 2014 päättyvät sopimukset - rajoitetut vapaat agentit

Michal FrolikMatt HalischukJames Wright, Keaton Ellerby

» Lähetä palautetta toimitukselle