"Ohi menevät ihmiset eivät näytä iloisilta"

LIIGA / Artikkeli
Lauantain Tappara−Pelicans ottelua oli seuraamassa 4127 katsojaa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Jatkoajan toimitus jalkautui lauantain liigakierroksella hallien käytäville jututtamaan katsojia. Katsojilta kysyttiin heidän mielipidettään ottelutapahtumasta ja Liigan kiinnostavuudesta. Ottelutapahtuma ja pelin taso jäivät molemmat ilman täysiä pisteitä.

Vesa Kinnari, 49

Vesa Kinnarin mielestä oheistoiminta on tärkeä osa ottelutapahtumaa.
Vesa Kinnarin mielestä oheistoiminta on tärkeä osa ottelutapahtumaa.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

− Tapparan ottelutapahtuma on ihan hyvä ja toimiva, mutta peli on jäissä vielä alkukaudesta, eikä se ole viihdyttävää. Aika paljon on matkaa viime kauteen, mutta niin on kaikilla muillakin. Jos täällä ei olisi oheistouhua ja -toimintaa, niin pelissä käyminen olisi aika paljon tylsempää.

Hallissa käyn jonkun verran, ja kotona seuraan liigaa aktiivisesti. Tapparaa olen seurannut noin 40 vuotta. Tällä kaudella olen nyt ensimmäisessä pelissäni. Veikkaan, että vähintään viiteen otteluun tulen tällä kaudella.

Mielestäni liigassa on mielenkiintoisia pelaajia jokaisessa porukassa. Aina tulee uusia pelaajia ja löytyy seurattavia. Peliin lähden, jos päivän fiilis on sellainen. En päätä lähdöstä kauaa etukäteen.

Veijo Talarmo, 69

Veijo Talarmo muutti Saksasta kaksi vuotta sitten Suomeen. Lauantaina hän oli Rauman Lukon pelissä.
Veijo Talarmo muutti Saksasta kaksi vuotta sitten Suomeen. Lauantaina hän oli Rauman Lukon pelissä.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/

− Olen asunut pitkään Saksassa, jossa kävin katsomassa paljon Mannheim Adlerin otteluita. Yhteisöllisyys olisi kaikkein tärkein juttu. Saksassa kaikki tunsivat vanhat pelaajat, ja he olivat otteluissa muiden joukossa. Matsiin saattoi mennä vaikka yksin, mutta ei siellä koskaan tarvinnut olla yksin, vaan aina löytyi kavereita. Peleissä pidettiin hauskaa. Menin aina seisomakatsomon viereen, koska siellä oli paras meininki.

Semmoista kunnon meininkiä kaipaisin tännekin. Kannustusta, laulua ja ääntä halliin. Raumam Boja on hyvä juttu, mutta muuten on aika hiljaista. Kun katsoo nytkin ohi meneviä ihmisiä, niin eivät he näytä iloisilta. Kyllä tänne pitäisi tulla hauskaa pitämään.

Käyn peleissä noin 5−10 kertaa kaudessa. Tärkeintä on se, mitä jäällä tapahtuu. Lipun hinta on ehkä hieman korkea, mutta ei se ole mikään syy pysyä poissa, jos täällä on muuten hyvä meininki.

Katja Kuivalainen, 18

− Seuraan kaikki Kärppien ottelut ja satunnaisesti muidenkin joukkueiden pelejä. Kärppien peli on mielestäni näyttänyt turhan hätiköivältä, mutta lauantain pelissä näkyikin positiivisia asioita verrattuna alkuviikon peleihin. Uusien hankintojen (Nicolas Deschamps, Dan Spang, Ryan Glenn ja Patrick Davis) kiinnostavuutta nostaa se, että he eivät ole pelanneet sillä tasolla mitä heiltä on odotettu.

Olen käynyt Kärppien kotiotteluissa jo niin monta vuotta, että ottelutapahtuman kulku on tullut tutuksi. Joissain halleissa haastatellaan pelaajaa tai valmentajaa heti erän jälkeen ja haastattelu näkyy screenillä. Sitä kaipaisin Ouluunkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle