Sveitsillä on mahdollisuus mennä pitkälle.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Nuorten MM-puolivälierät tarkastelussa − kaikki ei ole sitä, miltä näyttää

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Uudet tuulet puhaltavat myös nuorten MM-kisoissa, jossa pyörähtävät pudotuspelit käyntiin. Maanantai-illan ja seuraavan yön aikana pelataan neljä puolivälierää.

Uusi vuosi tuo tullessaan nuorten MM-kisojen pudotuspelit Kanadassa. Puolivälieriä pelataan vielä sekä Montrealissa että Torontossa, mutta välieriin siirrytään pelaamaan ainoastaan Montrealin Centre Belliin.

Jatkoajan Lassi Seppä listasi puolivälieräparien kuumimmat pelaajat ja mahdolliset ratkaisun paikat.

Tanska − Venäjä

Tanska oli alkulohkovaiheen suurin yllättäjä. Kisoihin yhtenä suurimpana altavastaajana lähtenyt joukkue nitisti Suomen ja Tšekin. Sveitsiltä tarttui mukaan piste. Ainoastaan Ruotsia vastaan tanskalaiset ovat pudonneet kelkasta. 

Tanskalta löytyy muutaman huippuyksilön verran yllätyksellisyyttä. Valmentajaässä Olaf Eller on saanut joukkueensa pelaamaan yhtenäisesti, mutta kuitenkin yksilöiden vahvuuksia hyödyntäen. Joachim Blichfeld on tehnyt turnauksessa jo kolme maalia. Myös Nikolaj Krag-Christensen on ollut hyvässä vedossa. Erityismaininnan ansaitsee Mathias From, joka tuli kesken turnauksen mukaan, ja on sen jälkeen esiintynyt yli piste per peli -tahdilla.

Krag ja Tanska tekivät sen jo Suomelle. Miksei myös Venäjälle?

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Venäjän joukkueesta löytyy tälläkin kertaa huimaa yksilötaitoa. Alexander Polunin ja Kirill Kaprizov ovat erityisesti sellaisia taitoniekkoja, että heitä on tanskalaisten syytä varoa. Myös maalivahti Ilja Samsonov saattaa olla tiukassa paikassa käänteentekevä pelaaja.

Venäjä tunnetaan joukkueena, jossa joukkuepeli ei aina ole ollut parasta mahdollista. Vastaavasti Tanska taas on ollut joukkuepelin aatelia turnauksen aikana. Maalivahti Kasper Krog on kiusannut kaikkia joukkueita, joita vastaan hän on ollut torjuntavuorossa. 

Venäjä on otteluparissa nimellisesti ennakkosuosikki, mutta Tanska voi parhaalla mahdollisella pelillään yllättää venäläiset. Aivan kuten he yllättivät suomalaisetkin.

Ruotsi − Slovakia

Ruotsi selvitti lohkovaiheen puhtaalla pelillä, eikä joukkueelle löytynyt edes kunnollista vastusta. Supertähti Alexander Nylander johtaa koko turnauksen pistepörssiä. Carl Grundström ja Joel Eriksson Ek ovat myös olleet hyvällä pelipäällä. Puolustuspäästä löytyy taitoa ja pelirohkeutta ja -varmuutta Jacob Larssonin, Lucas Carlssonin ja Oliver Kylingtonin myötä. Myös David Bernhardt on ollut yllättävän tehokas.

Nylander johtaa kisojen pistepörssiä.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Slovakian alkusarja oli melko nihkeä, ja joukkue selviytyi pudotuspeleihin vain Latvia-voittonsa ansiosta. Michal Roman on ollut joukkueensa parhaita pelaajia. Lisäksi Adam Huska on erittäin hyvä maalivahti, johon joukkue voi nojata. Määräänsä enempää slovakit eivät kuitenkaan painetta kestä, ja oletettavaa on, että Venäjä marssii otteluparista jatkoon vahvojen yksilöidensä turvin.

USA − Sveitsi

Molemmilta joukkueilta löytyy hyviä yksilöitä. USA:n Colin White on koko turnauksen vaarallisimpia maalintekijöitä. Myös Jordan Greenway on näyttänyt kyntensä, unohtamatta tietenkään joukkueen parasta pistemiestä Clayton Kelleriä. Keller on vaarallinen joka tilanteessa hyökkäyspäässä taitavuutensa ansiosta.

Puolustusosastola USA:lta ei ole löytynyt selvää johtohahmoa, mutta huonoja pelaajia ei sielläkään ole. Maalivahtiosastolla Joseph Woll ja Tyler Parsons eivät ole olleet sellaisia huippuvahteja, jota turnausmenestys peräänkuuluttaisi. Sellaiseksi heissä kuitenkin on potentiaalia.

Sveitsi yllätti monet, vaikka Suomelle alkulohkon päätöskierroksella häviisikin. Nico Hischier, kapteeni Calvin Thürkauf ja Damien Riat ovat niin vaarallisia hyökkääjiä, että USA:n puolustuksen on oltava parhaimmillaan puolivälierässä, jolleivät he halua tehdä illasta itselleen vaikeaa. Sveitsin puolustuksen ehdoton johtohahmo yhdessä maalivahti Joren van Pottelberghen ohella on varmaotteinen puolustaja Jonas Siegenthaler.

van Pottelberghe ja Siegenthaler ovat Sveitsin alakerran kulmakivet.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Myös muu pelaajisto on Sveitsillä niin tasapainoinen, että tässä otteluparissa on myös yllätys lähellä, jos amerikkalaispuolustus ei ole hereillä. Myös maalivahtien kaksintaistelu on ottelun kannalta merkittävässä roolissa.

Kanada − Tšekki

Kanada oli alkusarjansa muissa peleissä ylivertainen, paitsi USA:ta vastaan. Jenkit onnistuivat yllättämään vaahteralehtipaidat loistavalla ylivoimallaan. Kanadan nimivahva joukkue on kuitenkin kiistaton voittajasuosikki. Dylan Strome, Taylor Raddysh, Thomas Chabot ja Mathew Barzal ovat jo itsessään niin suuria johtohahmoja ja loistavia pelaajia, että vastustaja kuin vastustaja on helisemässä. 

Stromen taidot ovat nuorten kisojen eliittiä.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Myös kanadalaisten ylivoima on ollut murhaavan tehokasta, sillä verkko on heilunut miltei joka toisella yrittämällä. Tšekillä tulee olemaan täysi työ pitää kisaisännät kurissa.

Tšekin mahdollisuudet lepäävät lähinnä tiiviin puolustuspelin ja hyvien vastahyökkäysten varassa. Vain ihme voi viedä joukkueen välieriin, kun vastassa on kivikova Kanada. Joukkueen parhaimpiin yksilöihin alkulohkossa kuuluivat Jakub Zboril ja Michael Spacek.

Lue myös

B-lohkon leiriryhmät nuorten MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 6.12.2017 20:19
Alle 20-vuotiaiden leiriryhmiä julkaistaan hiljalleen seuraavien päivien aikana. Jatkoaika niputti yhteen maiden leirikokoonpanoja. lue lisää

A-lohkon leiriryhmät nuorten MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 6.12.2017 20:19
Alle 20-vuotiaiden leiriryhmiä julkaistaan hiljalleen seuraavien päivien aikana. Jatkoaika niputti yhteen maiden leirikokoonpanoja. lue lisää

Puolivälierissä pudonneiden kolme parasta valittu

MAAJOUKKUE | 3.1.2017 6:35
Tutuksi tulleeseen tapaan nuorten MM-kisojen puolivälierissä pudonneista joukkueista valittiin kolme parasta pelaajaa turnauksen ajalta. lue lisää

Suomalaisen romahduksen anatomia

MAAJOUKKUE | 2.1.2017 11:45
Suomi pelasi nuorten MM-kisoissa alkulohkon täysin alle odotusten. Se voitti ainoastaan viimeisessä merkityksettömässä ottelussa Sveitsin. Jatkoaika nosti esiin kolme pelien perusteella noussutta kysymystä menneitä ja tulevia käsitellen. lue lisää

Suurennuslasi esiin − esittelyssä nuorten kisojen kuuma kärki

MAAJOUKKUE | 26.12.2016 16:00
Nuorten MM-kisat ovat jo aivan oven takana. Tässä toimittajan näkemys kisojen kärkikymmeniköstä pelaajien osalta, joita tulisi ehdottomasti kotisohvalta käsin seurata. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Erik Cernak

s. 1997 Kosice, SVK
192CM / 92KG