Luke Kunin ja Kirill Kaprizov kuuluvat Minnesota Wildin tulevaisuuteen.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Nuorten MM-kisojen topit ja flopit NHL-näkökulmasta

Kun suuri osa nuorten MM-kisojen pelaajista on jo varattu NHL:ään, kisojen päätyttyä on aika nostaa esiin joukkueita, jonka pelaajat esiintyivät parhaiten, kuin myös niitä, joiden pelaajilla jäi eniten parannettavaa.

Topit

Minnesota Wild

Kirill Kaprizov kuului ehdottomasti kisojen parhaisiin pelaajiin. Joidenkin venäläisten innokkuus pysyä KHL:ssä vaikutti varmasti aikanaan Kaprizovin varausnumeroon, joka oli vasta viidennellä kierroksella. Mikäli venäläishyökkääjä suuntaa Pohjois-Amerikkaan pikaisesti ja jatkaa samalla tasolla, Wildin voi onnistua onnistuneen ryöstössä.

Joel Eriksson Ek johti Ruotsin parasta ketjua, Jordan Greenway ylsi piste per peli -tahtiin, eikä Luke Kuniniakaan voi liikaa moittia. Vielä merkittävämpää on se, että kolmea neljästä välieräjoukkueesta kipparoi Wildin varaus.

Washington Capitals

Mukana oli kolme Capitalsin varaamaa pelaajaa. Ilja Samsonov oli etukäteen kisojen kovimpia maalivahteja, ja myös lunasti pitkälti odotukset, vaikka ei Venäjää päätyyn asti onnistunutkaan viemään.

Kaksi muuta varausta olivat osa Sveitsin joukkuetta. Sekä Jonas Siegenthaler että Damien Riat kuuluivat maan parhaimmistoon, joten näiden kisojen perusteella hyvää tahtia NHL:ssäkin edennyt Capitals ei ole kovinkaan pikaisesti hyytymässä.

Ottawa Senators

Toimitusjohtaja Pierre Dorion kehui nuorten kisoissa ollutta Senators-ryhmää parhaaksi koskaan seuran historiassa, ja sanoille on hyvin katetta. Thomas Chabot ansaitsi kisojen arvokkaimman pelaajan tittelin. Myös mestarijoukkue USA:n tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Colin White on tulevaisuuden Senators-nimiä. Jonathan Dahlén ja Filip Chlapik iskivät tärkeitä maaleja mailleen. Filip Ahl ei aivan huipputasolle kisoissa noussut, mutta muu laatu antaa sen anteeksi.

Flopit

Vancouver Canucks

Canucks ei ole tällä hetkellä NHL:n kärkiseuroja, eikä nuorten kisapelaajista ole niin suurta apua lähitulevaisuudessa. Olli Juolevi oli kuin varjo viimevuotisesta loistokkuudesta, ja kun Lukas Jasekin suorituksista jäi parhaiten mieleen Ruotsia vastaan tehty oma maali, kuuluu Canucks eittämättä floppien joukkoon.

Colorado Avalanche

NHL:n hännänhuipun tilanne on vielä lohduttomampi. Tyson Jost ei missään nimessä ollut Kanadan joukkueessa suuressa roolissa, ja kun hän oli ainoa Avalanchen mies joka nähtiin kentällä, on tilanne lohduton. Kisaryhmiin kuului toki myös Ruotsin kolmosmaalivahti Adam Werner.

Anaheim Ducks

On sikäli kornia nostaa Ducks listalle, ottaen huomioon sen, että mestaruuden ratkaisija Troy Terry kuuluu seuran listoille. Jenkkihyökkääjän muut peliesitykset eivät kuitenkaan nousseet niin selvästi esiin, eikä NHL-kaukaloissa erityisosaamisella ole niin suurta merkitystä. Ruotsin joukkueessa Jacob Larsson ei näyttänyt sellaiselta pelaajalta, joka olisi pelannut alkukaudella jopa NHL:ää. Myös Suomen joukkue sai osansa, sillä Julius Nättinen oli Nuorten Leijonien suurimpia pettymyksiä.

Lue myös

Mikael Granlund ilmoittautui välimieskäsittelyyn - katso lista kaikista ilmoittautuneista

NHL | 6.7.2017 8:54
Kaikkiaan 30 pelaajaa ilmoittautui keskiviikon määräaikaan mennessä välimieskäsittelyyn. Ainoana suomalaisena listalla on Minnesota Wildin Mikael Granlund, jonka lisäksi merkittävimpiä nimiä ilmoittautuneissa ovat Colton Parayko, Ondrej Palat ja Tyler Johnson. lue lisää

Bryan Murray on poissa

NHL | 12.8.2017 21:00
Viidessä NHL-seurassa päävalmentajana ja neljässä toimitusjohtajana työskennellyt Bryan Murray on kuollut 74-vuotiaana. lue lisää

Antti Niemi pysäytti Anaheim Ducksin, Senatorsille pisteet Philadelphiasta

NHL | 3.2.2018 23:31
NHL:n lauantai-illan kahdessa ottelussa Antti Niemi pelasi kauden parhaan pelinsä torjuen Montreal Canadiensin voittoon Anaheim Ducksista. Ottawa Senators oli puolestaan lähellä voittoa Philadelphia Flyersista jo varsinaisella peliajalla. lue lisää

NHL-laitahyökkääjien topit ja flopit: Kutšeroville odotettavissa pokaalisadetta

NHL | 4.1.2018 18:00
NHL-kausi on saavuttamassa puolivälin runkosarjan osalta, minkä takia Jatkoaika tarkastelee alkukaudella onnistuneita ja epäonnistuneita laitahyökkääjiä. Kummaltakin puolelta listaa löytyy vanhoja tuttuja tähtiä, mutta myös nuoria lupauksia. lue lisää

NHL 65:00 -podcast: Selänne ja Kariya aiheuttavat kylmiä väreitä - Kolmen seuran kauppa voitto kaikille

NHL | 19.11.2017 17:00
Tämän syksyn viidennessä NHL 65:00 -podcastissa käydään läpi reilu viikko sitten tapahtunut kauppa, jossa Matt Duchene, Kyle Turris ja iso kasa tulevaisuuden palasia vaihtoivat osoitteita. Lisäksi perusaiheemme Antti Niemi pääsee jalustalle. Sebastian Ahon alkukautta käydään hieman läpi. Lopussa toimittajat keskustelevat Hockey Hall of Famesta ja muun muassa valintakriteereistä aatelointiin. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Ilja Samsonov

s. 1997 Magnitogorsk, RUS
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2015 Washington Capitals 1. kierros #22