Luke Kunin ja Kirill Kaprizov kuuluvat Minnesota Wildin tulevaisuuteen.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Nuorten MM-kisojen topit ja flopit NHL-näkökulmasta

Kun suuri osa nuorten MM-kisojen pelaajista on jo varattu NHL:ään, kisojen päätyttyä on aika nostaa esiin joukkueita, jonka pelaajat esiintyivät parhaiten, kuin myös niitä, joiden pelaajilla jäi eniten parannettavaa.

Topit

Minnesota Wild

Kirill Kaprizov kuului ehdottomasti kisojen parhaisiin pelaajiin. Joidenkin venäläisten innokkuus pysyä KHL:ssä vaikutti varmasti aikanaan Kaprizovin varausnumeroon, joka oli vasta viidennellä kierroksella. Mikäli venäläishyökkääjä suuntaa Pohjois-Amerikkaan pikaisesti ja jatkaa samalla tasolla, Wildin voi onnistua onnistuneen ryöstössä.

Joel Eriksson Ek johti Ruotsin parasta ketjua, Jordan Greenway ylsi piste per peli -tahtiin, eikä Luke Kuniniakaan voi liikaa moittia. Vielä merkittävämpää on se, että kolmea neljästä välieräjoukkueesta kipparoi Wildin varaus.

Washington Capitals

Mukana oli kolme Capitalsin varaamaa pelaajaa. Ilja Samsonov oli etukäteen kisojen kovimpia maalivahteja, ja myös lunasti pitkälti odotukset, vaikka ei Venäjää päätyyn asti onnistunutkaan viemään.

Kaksi muuta varausta olivat osa Sveitsin joukkuetta. Sekä Jonas Siegenthaler että Damien Riat kuuluivat maan parhaimmistoon, joten näiden kisojen perusteella hyvää tahtia NHL:ssäkin edennyt Capitals ei ole kovinkaan pikaisesti hyytymässä.

Ottawa Senators

Toimitusjohtaja Pierre Dorion kehui nuorten kisoissa ollutta Senators-ryhmää parhaaksi koskaan seuran historiassa, ja sanoille on hyvin katetta. Thomas Chabot ansaitsi kisojen arvokkaimman pelaajan tittelin. Myös mestarijoukkue USA:n tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Colin White on tulevaisuuden Senators-nimiä. Jonathan Dahlén ja Filip Chlapik iskivät tärkeitä maaleja mailleen. Filip Ahl ei aivan huipputasolle kisoissa noussut, mutta muu laatu antaa sen anteeksi.

Flopit

Vancouver Canucks

Canucks ei ole tällä hetkellä NHL:n kärkiseuroja, eikä nuorten kisapelaajista ole niin suurta apua lähitulevaisuudessa. Olli Juolevi oli kuin varjo viimevuotisesta loistokkuudesta, ja kun Lukas Jasekin suorituksista jäi parhaiten mieleen Ruotsia vastaan tehty oma maali, kuuluu Canucks eittämättä floppien joukkoon.

Colorado Avalanche

NHL:n hännänhuipun tilanne on vielä lohduttomampi. Tyson Jost ei missään nimessä ollut Kanadan joukkueessa suuressa roolissa, ja kun hän oli ainoa Avalanchen mies joka nähtiin kentällä, on tilanne lohduton. Kisaryhmiin kuului toki myös Ruotsin kolmosmaalivahti Adam Werner.

Anaheim Ducks

On sikäli kornia nostaa Ducks listalle, ottaen huomioon sen, että mestaruuden ratkaisija Troy Terry kuuluu seuran listoille. Jenkkihyökkääjän muut peliesitykset eivät kuitenkaan nousseet niin selvästi esiin, eikä NHL-kaukaloissa erityisosaamisella ole niin suurta merkitystä. Ruotsin joukkueessa Jacob Larsson ei näyttänyt sellaiselta pelaajalta, joka olisi pelannut alkukaudella jopa NHL:ää. Myös Suomen joukkue sai osansa, sillä Julius Nättinen oli Nuorten Leijonien suurimpia pettymyksiä.

Lue myös

Suora Yhteys: Päihittääkö Laine esikuvansa? – nämä NHL-ottelut kannattaa tällä viikolla katsoa

NHL | 31.10.2016 17:24
Euroopassa seurat viettävät maajoukkuetaukoa, mutta Atlantin toisella puolella NHL:ssä kaahataan koko viikko kaasu pohjassa. Nostamme esiin alkavalta viikolta viisi mielenkiintoista ottelua ja viisi hyvää syytä liimautua ruudun ääreen näiden matsien ajaksi. lue lisää

Suora Yhteys: Mikko Koivu johtaa joukkonsa huippuvireistä Auston Matthewsia vastaan

NHL | KHL | 7.12.2016 10:48
Viikonloppuna riittää NHL-kiekkoa hyvään katseluaikaan, mutta ennen sitä vilkaisemisen arvoinen ottelu on Minnesota Wildin visiitti kovavireisen Auston Matthewsin kotiluolassa. KHL:n puolella Jokerit pyrkii jatkamaan pitkää pisteputkeaan kotonaan ennen maajoukkuetauolle siirtymistä. lue lisää

Patrick Kane NHL-kauden paras - myös Doughty, Kopitar ja Jagr palkinnoille

NHL | 23.6.2016 15:19
NHL:n vuotuinen palkintogaala järjestettiin Las Vegasissa. Suurin palkintorohmu oli runkosarjan pistepörssin voittanut Patrick Kane. lue lisää

Mikko Koivu parhaiden puolustavien hyökkääjien joukossa

NHL | 20.4.2017 5:21
NHL aloitti palkintokategorioiden parhaiden julkistamisen keskiviikkona. Ensimmäisenä vuorossa oli parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavan Selke Trophyn kolme parasta. Mukaan mahtui myös suomalaisväriä. lue lisää

Rapakon takaa, maaliskuu: Getzlaf ja Ducks antoivat myrskyvaroituksen

NHL | 5.4.2017 10:00
Tampa Bay Lightning nousi maaliskuun aikana pohjalta pudotuspelitaisteluun. Florida Panthersin suunta oli päinvastainen. Jatkoajan kuukausikatsaus nosti esille NHL:n suurimmat onnistujat ja pahimmat alisuorittajat viimeisen kuukauden ajalta. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Ilja Samsonov

s. 1997 Magnitogorsk, RUS
190CM / 91KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2015 Washington Capitals 1. kierros #22