Nopeasti apuun – osoitus Jokisen luonteesta

LIIGA / Artikkeli
Kuva © Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi
Kauden kahdella tappiolla aloittanut Kärpät saa keskiviikon otteluun mukaansa Jussi Jokisen, joka liittyi nopeasti NHL:n työsulun takia oululaisten riveihin. Jokisen tulo pätkäsopimuksella on pelkästään positiivinen apu Kärpille.

Lauantaina alkanut NHL:n työsulku on näkynyt nopeasti siirtomarkkinoilla. KHL:ään on heti virrannut tukku supertähtiä, eikä SM-liigassakaan ole jääty pelkästään ihmettelemään.

Nopealla aikataululla Kärppien apuun Pohjois-Amerikasta matkustaneen Jussi Jokisen kohdalla tilanne oli suhteellisen selvä jo pitkään. Koko kesän oululaisten mukana harjoitellut Jokinen on seuran yksi osaomistaja ja keskusteluyhteys seurajohdon kanssa on ollut vilkasta.

Carolina Hurricanesin hyökkääjä osoitti luonnettaan liittymällä lähes saman tien loukkaantumisista kärsivän Kärppien mukaan. Vierasottelussa JYPiä vastaan joukkue menetti sentteri Jari Viuhkolan sairastuvalle, kun taas Tomas Plihal on ollut myös sivussa. Oululaisten hyökkäyksestä onkin puuttunut tärkeitä palasia.

Keskiviikon Ässät-ottelua ajatellen päävalmentaja Hannu Aravirta voi hieman hymyillä. Ykkösketjun keskelle liittyvä Jokinen ja sairastuvalta hyvin mahdollisesti palaava Plihal tuovat hyökkäykseen ison annoksen lisää vaarallisuutta. Ilman päästettyjä maaleja porskuttava Ässät saakin olla tarkkana, sillä hyökkäysvoimaa oululaisjoukkueella on nyt erittäin leveästi.

Heti tekijämieheksi

Onko NHL:n työsulun takia Eurooppaan tarjolla olevia pelaajia järkevä ottaa? Jos liiga alkaakin kohta, onko silloin pätkäsopimuksista mitään apua? Vievätkö he vain paikat kevään mahdollisilta ratkaisupelaajilta? Kärppien ja Jokisen kohdalla kyseenalaistukset ovat turhia.

Kärkiketjujen sentterin Viuhkolan ollessa poissa, on joukkueella iso aukko täytettävänä. Sen Jokinen täyttää enemmän kuin hyvin. Samalla Jokisen kaltaisesta pelaajasta Kärpät saa hyökkäyspäähän ja erityisesti ylivoimalle paljon lisätulivoimaa.

Kysyntä on siis taattu. Samalla odotukset Jokista kohtaan ovat NHL-apuna kovat. Ne hän pystyy täyttämään ja nopeasti.

Viime kevään MM-kisoissa viimeisimmät pelit pelannut hyökkääjä on huippukunnossa. Ilman loukkaantumisia kesällä harjoitellut Jokinen on heti valmis ratkaisurooliin. Hänen kohdallaan ei tarvitse edes odottaa peliä tai kahta, tulosta on tulossa nopeasti.

Kevään MM-kisoissa Suomen ykkösketjussa viilettänyt Kalajoen mies paransi otteitaan turnauksen edetessä, vaikka nivusvamma haittasi menoa. Jokinen istui monipuolisuudellaan hyvin Mikko Koivun ja Valtteri Filppulan vierelle iskien myös odotuksien verran osumia. Juuri maaleja Jokiselta odotetaan kahdeksan peliä kestävän kärppäpestin aikana.

Samalla ykkösketjun laiturit Ivan Huml ja Juha-Pekka Haataja saavat terveen ja taitavan pelaajan ketjun keskelle. Kertaalleen tällä kaudella osuneet hyökkääjät ovat vielä hakeneet parasta säveltä, joten Jokisen tulo ketjuun voi olla jopa ratkaiseva herätysliike. Erityisesti Huml on keskittynyt kaukaloissa liikaa vääriin asioihin ja paluu jatkuvaan hyökkäävään rooliin voi aukaista tšekkihyökkääjän peliä. Haatajalle luvassa on lisää maalipaikkoja, minkä myötä viime kauden maalipörssin kakkoselta voi odottaa lisää onnistumisia.

Asetelmat ovat herkulliset ja Kärppien onneksi Jokinen kerkeää pelata kuitenkin kahdeksan ottelun verran. Se on enemmän kuin nolla ja tämän hetken maksimiin on hyvä tyytyä. Jokisen saapuminen on vain positiivinen juttu.

» Lähetä palautetta toimitukselle