Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Tanskalainen maalintekijä omaa huikean laukauksen, joka on tuottanut tällä kaudella Jokereille useammankin maalin.

Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Nicklas Jensen nauttii pelaamisesta Jokereissa

Jokereiden tanskalaisvahvistus Nicklas Jensen on ollut läpi kauden varma suorittaja joukkueensa riveissä. Haastattelussa maaliahne tanskalainen siirtää katseitaan tulevaan.

Helsingin Jokerit on tukevasti neljännellä KHL-kaudellaan kiinni läntisen konferenssin kärkisijoissa. Joulukuun heikot otteet ovat kuitenkin kaventaneet joukkueen eroa takana tuleviin, joten ponnisteltavaa vielä riittää.

Nicklas Jensen on kuitenkin todella positiivisella mielellä joukkueen tulevaisuudesta puhuttaessa.

- Olemme hyvällä sarjasijoituksella. Tiedämme, kuinka hyvää jääkiekkoa me pystymme pelaamaan. Meidän täytyy vain löytää pelimme uudestaan. Se on hyvä aloittaa nyt vieraskiertueelta. Emme voi olla tyytyväisiä suorittamiseemme hyvästä sarjatilanteesta huolimatta. Täytyy tehdä kovasti töitä jatkossa ja keskittyä yhteen peliin kerrallaan.

Jokerit aloitti Jensenin mainitseman vieraskiertueen hienolla 4-1-voitolla Vitjazista. Neljän ottelun vieraskiertueella kovin haaste tulee Moskovasta, kun Jokerit matkaa vuoden 2018 ensimmäisellä viikolla TsSKA:n vieraaksi.

Isokokoinen tanskalainen maalintekijä saapui Helsinkiin täksi kaudeksi New York Rangersin NHL-organisaatiosta.

Viime kaudella Jensen liikkui bussilla ympäri Yhdysvaltain itärannikkoa ja tykitti Hartford Wolf Packin riveissä 70 AHL-otteluun 32 maalia ja yhteensä 55 tehopistettä. NHL-otteluita Rangersin puolella kertyi seitsemän ilman tehopisteitä.

Ensimmäinen kausi Jokereissa on toistaiseksi ollut hyvä. 40 otteluun Jensen on laukonut kolmetoista maalia ja saalistanut yhteensä 27 tehopistettä. Herningistä kotoisin oleva 24-vuotias laitahyökkääjä on nauttinut ajastaan Jokereissa.

- Täällä on ollut hienoa. Rakastan olla täällä. Organisaatio, pelikaverit ja valmennusjohto huoltoineen ovat loistavia. Meillä on tähän asti ollut hyvä kausi ja pyrimme lähtemään pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

Tiedämme, kuinka hyvää jääkiekkoa me pystymme pelaamaan.

"Tykkään pelata sillä puolella"

Jensen on muodostanut läpi kauden Jokereissa ykköskentän yhdessä Peter Reginin kanssa. Pieniä ketjumuutoksia on siellä täällä toki ollut, mutta pääsääntöisesti tanskalaiset ovat olleet yhdessä.

Näin on myös ollut ylivoimassa. Vasemmalta laukova Jensen on pelannut ylivoimassa, niin sanotusti väärällä puolella ja Regin on ollut potentiaalisempi one-timer uhka. Kun nuorelta juutilta kysyttiin asiasta, vastaus oli yksinkertainen.

- Tykkään pelata sillä puolella. Se on vain meidän tapa toimia ylivoimassa, Jensen naurahtaa.

Monet pelaajat ovat kehuneet Jokereita organisaationa. Jensen ei tee poikkeusta, mutta käyttää Jokereihin todella imartelevaa vertausta.

Miten Jokereiden organisaatio eroaa esimerkiksi AHL-organisaatio Hartford Wolf Packista?

- Vaikea sanoa. Jokereissa kaikki hoidetaan viimeisen päälle, kuten NHL:ssä. Käytännössä samanlaisti kuin Rangersissa. Hartfordissa hoidettiin asiat myös todella hyvin. Jokerit on hieno organisaatio ja tätä joukkuetta jokainen pelaaja rakastaa edustaa.

Uran jatko auki

Maalintekijäksi profiloitunut entinen NHL:n ykköskierroksen varaus teki kesällä Jokereiden kanssa tämän kauden kattavan sopimuksen, joka sisältää option ensi kaudesta.

Jokerit on julkaissut useita sopimuksia viime aikoina. Onko Jensenillä jo uusi sopimus valmiina ensi kaudeksi?

- Mitään puheita ei ole ollut. Tällä hetkellä keskityn tähän kauteen ja näihin peleihin. Tykkään pelata täällä ja tämä on paikka, jossa haluan pelata.

Eli on iso mahdollisuus sille, että tanskalaistykki jatkaa Jokereissa myös ensi kaudella?

- Todellakin!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Maltilla Mosesin kanssa, arvo nähdään vasta pudotuspeleissä

KHL | 3.1.2018 19:56
Helsingin Jokerit teki ennen KHL:n siirtotakarajaa kovan hankinnan, kun kolmen vuoden takainen maalikuningas Steve Moses saapui takaisin Helsinkiin. Mosesiin lyötiin kovat odotukset pöytään heti kättelyssä, mutta maalintekijälle on annettava aikaa. lue lisää

Näkökulma: Jokerit pelaa KHL-historiansa parasta lätkää

KHL | 29.9.2017 15:28
Helsingin Jokerit on aloittanut historiansa neljännen KHL-kauden mallikkaasti. Yhdentoista ottelun jälkeen takana on yhdeksän voittoa ja vain yksi täysi pistemenetys, kun joukkue taipui Pietarin SKA:n vieraana toisella ottelukierroksella. Alkukauden menestys ei ole ollut sattumaa, sillä Jokereiden pelin taso on hämmästyttävän korkeaa luokkaa. lue lisää

Jokerien uusi juuttitähti joukkueensa Tanska-mafiasta - ”Tämä on ainutlaatuista!”

KHL | 16.9.2017 19:37
Jokerit jatkaa kuluvalla kaudellakin vahvassa tanskalaiskomennossa. Kapteeni Peter Regin on ollut kahdella edellisellä kaudella joukkueensa tärkein pelaaja, mutta alkukauden perusteella valta on siirtymässä maamies Nicklas Jensenille. lue lisää

Jokereihin lisää tanskalaisväriä - Nicklas Jensen vahvistamaan hyökkäystä

KHL | 12.7.2017 10:00
Helsingin Jokerit on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensenin kanssa. lue lisää

Jukka Jalosen ikuinen klisee muututtava todeksi

KHL | 16.3.2018 14:14
Helsingin Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen on latonut kliseitä, joiden mukaan Jokerit on näyttänyt pystyvänsä voittamaan isot pelit. Nyt olisi aika muuttaa kliseet teoiksi ja kääntää tiukat pelit oman joukkueen eduksi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Nicklas Jensen

Jokerit #71 L lh
s. 1993 Herning, DEN
191CM / 92KG
SOPIMUS: 2018 (2019)
VARAUS: 2011 Vancouver Canucks 1. kierros #29