NHL-varaustilaisuuden maalivahtilupauksia esittelyssä

NHL / Artikkeli
Mackenzie Blackwood on yksi kesän varaustilaisuuden lupaavimpia maalivahteja.
Kuva © Getty Images
Tulevana viikonloppuna pidettävässä NHL-varaustilaisuudessa on useampia lupaavia maalivahteja, jotka voidaan varata ensimmäisten kierrosten aikana. Tässä artikkelissa esitellään heistä muutama.

Matej Tomek - Topeka RoadRunners (NAHL)

Slovakialaisia huippuluokan maalivahtilupauksia ei ole ollut varattavissa NHL:ään liian monia viime vuosina. Matej Tomekilla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet olla kärkikierrosten varaus tänä viikonloppuna. Tomek pelasi erinomaisen kauden NAHL:n Topeka RoadRunnersissa merkkauttaen muun muassa runkosarjassa kuusi nollapeliä. Hän liikkuu isoksi maalivahdiksi sulavasti ja lukee peliä erinomaisesti. Sijoittuminen ja rauhallisuus maalilla ovat myös vahvuuksia. Bob McKenzie oli sijoittanut Tomekin viimeisellä listallaan kolmannen kierroksen alkuun. Tomek pysäyttää kiekkoja ensi kaudella North Dakotan yliopistossa.

Ilja Samsonov - Stalnye Lisy Magnitogorsk (MHL)

Ilja Samsonov on yksi Venäjän lupaavimpia nuoria maalivahteja viime vuosien ajalta. Hän pääsi junioriotteluiden lisäksi pelamaan menneellä kaudella jo yhdessä KHL-pelissä. Samsonov on isokokoinen 190-senttinen vahti, joka peittää suuren osan maalista aggressiivisen pelityylinsä ansiosta. Hän pystyy erinomaisiin torjuntoihin niin patjoillaan kuin käsillään. Hän pelasi vahvasti menneellä kaudella Venäjän juniorimaajoukkueissa. Samsonov oli McKenzien edellämainitulla listalla 19. eli ensimmäisen kierroksen lupaus. 

Mackenzie Blackwood - Barrie Colts (OHL)

Loppuvuodesta 1996 syntynyt Blackwood valittiin kauden 2013-14 päätteeksi OHL:n tulokastähdistöön. Hän oli menneellä kaudella Barrie Coltsin ykkösmaalivahti ja pelasi kaikki joukkueen ottelut pudotuspeleissä. Blackwoodilla 193-senttisenä NHL-maalivahdin raamit. Hän liikkuu erittäin hyvin sivuttaisliikkeessä ja sijoittuu oikein. Blackwoodilla on useita ominaisuuksia, joita NHL-seurat haluavat lupaavassa maalivahdissa. Lisäksi hänellä on 18-vuotiaaksi jo paljon kokemusta korkeatasoisista OHL-otteluista.

Callum Booth - Québec Remparts (QMJHL)

Boothia pidetään yleisesti varaustilaisuuden toiseksi parhaana pohjoisamerikkalaisena maalivahtina Blackwoodin jälkeen. Booth torjui toisella QMJHL-kaudellaan 23 voittoa. Pudotuspeleissä Montreal Canadiensin varaus Zachary Fucale kantoi suuremman vastuun Québec Rempartsin maalilla - Booth torjui kuitenkin yhden nollapelin. Booth on rauhallinen, hyvillä reaktioilla ja liikkuvuudella varustettu lupaus. Hänelle on todennäköisesti tiedossa entistä enemmän peliaikaa tulevalla kaudella, kun Fucale siirtyy ammattilaistasolle.

Daniel Vladar - Kladno (Tsekin juniorit)

196-senttinen Vladar pelasi menneellä kaudella pääasiassa Kladnon junioreissa, mutta pelasi myös Tšekin kakkossarjatasolla kahdeksan pelin verran. Kladnon edustusjoukkueessa pelasivat myös entiset NHL-pelaajat Tomas Kaberle ja Jan Hlavac, joilta Vladar on kertonut oppineensa paljon. Vladar on atleettinen ja kilpailukykyinen maalivahti, joka ei anna paljoa kakkoskiekkoja. Hänellä on tekniikan osalta edellytykset laadukkaaksi maalivahdiksi Pohjois-Amerikassa. Vladar siirtyykin ensi kaudeksi Yhdysvaltoihin USHL-joukkue Chicago Steelin riveihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle