Neljän maan turnauksen finaali pelattiin Seinäjoella - Suomi legendaariseen voittoon länsinaapurista

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Jesse Puljujärvi nikkaroi voittomaalin ja syöttöpisteen.
Seinäjoella sunnuntaina pelattiin neljän maan turnauksen loppuottelu, jossa kohtasivat Suomi ja Ruotsi. Samana päivänä Kuortaneella pronssipaikasta taistelivat Venäjä ja Tšekki. Finaali päättyi Suomen voittoon Ruotsista luvuin 6-1 ja Venäjä otti kolmannen sijan voittamalla Tšekin peräti 9-2.

Suomen joukkueesta finaalin parhaimpana pelaajana valittiin maalivahti Veini Vehviläinen, joka pelasi yhdestä päästetystä maalista huolimatta loistavan ottelun. Pelaajista joukkueensa lyhin pelaaja Petrus Palmu oli tehokkain kahdella maalilla ja yhdellä syötöllä. Puolustajista tehokkain oli Veeti Vainio, joka iski maalin ja syötti Palmun toisen maalin. Ruotsin joukkueesta ainoan maalin iski Filip Ahl

− Oli todella hyvä matsi ja ainahan se on kivaa Ruotsi voittaa, kommentoi Vainio.

Suomi voitti varsinaisella peliajalla kaikki kolme otteluaan. Ensimmäisenä kaatui Tšekki Alavudella luvuin 4-3 ja seuraavana päivänä Venäjä Lapualla luvuin 3-1.

− Oma taso ei ollut aivan kohdillaan, mutta joukkue pelasi todella hyvin. Tšekkiä vastaan pelasimme vähän nihkeästi, mutta siitä parannettiin, puolustaja jatkoi.

Suomen salama-alut

702 silmäparia oli saapunut Seinäjoen jäähalliin katsomaan loppuottelua. Suomi sai avauserässä hyvän alun ja Niko Lönnroos vei Julius Nättisen syötöstä Suomen aikaiseen johtoon. Loppu erä oli Ruotsin hallinnassa, mutta hyvä puolustuspeli ja Vehviläisen varmat otteet pitivät johtoaseman toiseen erään.

Toinen erä alkoi päästä päähän-pelityylillä, mutta hetkeä myöhemmin ruotsalaisista Ahl iski lukemat maalin edestä tasan. Tämä ei kuitenkaan suomalaisten mieliä lannistanut ja melkein samalla minuutilla Puljujärvi, sekä joukkueen kapteeni Arttu Ruotsalainen iskivät kahden maalin johdon Suomelle. Tämä riitti Junior Kronorin maalivahdille Daniel Marmenlindille ja luukulle luisteli kakkosveskari Adam Werner

− Valmennukselle ja joukkueelle haluttiin voittaa tämä turnaus. Samalla halusimme näyttää, kuinka paljon arvostamme tätä, analysoi Vainio.

Fyysisyys aikuisten tasolla

Vaikka joukkueen pelaajat eivät saa vielä autollakaan ajaa tai hakea olutta lähikaupasta, joillakin kävi suu ja fyysinen osuus pelistä oli aikuisten tasoa ja samanlaisia jälkipelin vääntöjä näkee Mestiksessäkin. Rangaistuksia vihellettiin väkivaltaisuudesta pari kappaletta, eikä tappelukaan parissa tilanteessa kovin kaukana ollut. Ottelun maalilaulutkin olivat samat kuin aikuisten kisoissa.

Kolmanteen erään Suomella oli kahden maali johto ja se sai hetken pelaamisen jälkeen jatkoa, kun Palmu iski Vainion ja Puljujärven syötöistä Suomen kolmen maalin karkumatkalle.

Kohta pienet Leijonat käänsivät veistä haavassa, kun Vainio löi viimeisen naulan arkkuun tarkalla rannevedolla Wernerin selän taakse. Syötön merkkasi Erik Embrich

Viimeisellä minuutilla Suomi joutui alivoimalle, mutta se ei hidastanut Palmua, kun Jacob Larssonin epäonnistuneesta syötöstä hyökkääjä pääsi yläriman kautta lyömään legendaariset luvut taululle ja ottelun viimeisen maalin. Näin Suomi otti puhtaan voiton neljän maan turnauksesta.

− Nyt otetaan pari viikkoa huilia ja sitten jatketaan treenaamista, suunnitteli Vainio.